DESIGN

Cosy living γύρω από ένα υδρομασάζ, στου Ζωγράφου

Οι Lob Architects ανακαίνισαν ένα διαμέρισματος 76 τ.μ., σε μία αθηναϊκή πολυκατοικία στην περιοχή του Ζωγράφου, υλοποιώντας μια τολμηρή ιδέα για να συναντήσουν την ανάγη ενός ζευγαριού για cosy living και την επιθυμία τους για ένα σπίτι μινιμαλιστικό, πιο φωτεινό και με άνετους χώρους.

Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας, αποτελεί μια νοητή ζώνη στην πρόσοψη, με οπτικές φυγές στο εξωτερικό περιβάλλον, ενώ το υπνοδωμάτιο και το γραφείο, σαφώς διαχωρισμένα από τους «δημόσιους χώρους», τοποθετήθηκαν στην πίσω ζώνη του διαμερίσματος.

Στον πυρήνα των δύο αυτών ζωνών τοποθετήθηκε ένα υδρομασάζ, διαχωριστικό αλλά και οπτικά ενωτικό στοιχείο, που συντονίζει τις κινήσεις ανάμεσα στους χώρους και αφήνει μια υπόσχεση για χαλάρωση και ηρεμία.

Στο δάπεδο κυριαρχεί το ξύλο, με εξαίρεση τον χώρο του υδρομασάζ όπου έχει τοποθετηθεί πλακάκι.

Η παλέτα των υλικών βασίστηκε σε μεγάλες, διαυγείς και λευκές επιφάνειες, τόσο στο μεγαλύτερο μέρος των τοίχων, όσο και στα παράθυρα, τις εσωτερικές πόρτες και τις οροφές.

Η μεγαλύτερη αντίθεση στο διαμέρισμα προέρχεται από τον «διάλογο» μεταξύ των εκτεταμένων λευκών επιφανειών και των μαύρων στοιχείων της επίπλωσης.

Συρόμενα και ανοιγόμενα στοιχεία επιτρέπουν τόσο τον διαχωρισμό, όσο και την ενοποίηση των χώρων μεταξύ τους – όπως η δίφυλλη συρόμενη πόρτα ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το γραφείο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο και το έργο εδώ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA