Categories: SPONSORED

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Διεθνής Σχολή επιχειρηματικότητας χωρίς καθηγητές!

Σίγουρα δεν μοιάζει με τις σχολές που ξέρετε. Αυτές που έχετε συναντήσει στο πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε έχετε σπουδάσει. Ένας χώρος διδασκαλίας εντελώς διαφορετικός.  Είχε βέβαια τα πάντα –ωραίο περιβάλλον, δημιουργικότητα, καλή παρέα, αρκετή και ομαδική δουλειά, διασκέδαση– εκτός από ένα πράγμα: καθηγητές! Γίνεται; Στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της διεθνούς think tank ThinkYoung όλα γίνονται. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και είναι για την ακρίβεια η πρώτη του είδους της όπου τους σπουδαστές δεν κατευθύνουν καθηγητές, αλλά έμπειροι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους. Ενώ και οι ίδιοι οι σπουδαστές είναι οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες του αύριο.  

Τι έγινε, λοιπόν, αυτές τις πέντε μέρες στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που στήριξε το Ίδρυμα της Coca-Cola; 100 νέοι ηλικίας 18-35 ετών με φρέσκες ιδέες, χωρίστηκαν σε 10 ομάδες. Κάθε μία από αυτές ανέπτυξε δικό της επιχειρηματικό πλάνο με την πολύτιμη βοήθεια των μεντόρων-επιχειρηματιών. Έτσι, έπειτα από πολλή δουλειά, στενή συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τις … απαραίτητες δημιουργικές διαφωνίες έκλεισε ένας πολύ ενδιαφέρων κύκλος ανελέητου brainstorming. Μεγάλοι νικητές, τα μέλη της ομάδας “Storm” και η ιδέα τους “DRYmeUP“, μια έξυπνη μονάδα παρασκευής snacks λαχανικών. Και όχι μόνο αυτό! Στο κλείσιμο του προγράμματος η Coca-Cola επεφύλαξε σε όλους μια αναπάντεχη, ξεχωριστή έκπληξη: 4 τυχεροί κληρώθηκαν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν σεμινάριο γύρω από την επιχειρηματικότητα, στο IE Business School στη Μαδρίτη, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές σχολές του κόσμου – με καθηγητές αυτή τη φορά.    

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων “Θ.Ε.Α.” του ΕΒΕΑ.
Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή
Tags: Coca-Cola