Categories: ΜΟΔΑ

Πως ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου βρέθηκε από το Κιλκίς στο Κουβέιτ;

Αν υπάρχει κάτι που μας ενοχλεί να ξεχνάμε φεύγοντας από το σπίτι αυτούς τους μήνες για τις πρωινές μας διαδρομές και εξόδους, αυτό είναι αναμφίβολα το ζευγάρι γυαλιά ηλίου μας. Και ενώ το ελληνικό καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά, οι ακτίνες του ήλιου είναι αμείλικτες με το πρόσωπό μας,  τα ταξίδια μπαίνουν στο πρόγραμμα, μια σειρά από εγχώρια χειροποίητα γυαλιά ηλίου έχουν αρχίσει ήδη να ταξιδεύουν ήδη από την Ύδρα και τη Σαντορίνη μέχρι το Κουβέιτ στολίζοντας τις προθήκες καταστημάτων, προσθέτοντας πόντους στο καλοκαιρινό στυλ και προστασία στα μάτια των παραθεριστών ανά τον κόσμο.

Με έδρα το Κιλκίς, η ιδέα για τα Christopher handmade sunglasses γεννήθηκε το 2013 μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία εκεί όπου ο Χριστόφορος Μαριάδης εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός μέχρι να καταλάβει πως το πάθος του για τη μόδα και τις χειροποίητες δημιουργίες μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα brand που θα τον εκφράζει περισσότερο από τη μελέτη τεχνικών έργων. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς, η φιλοσοφία της φετινής συλλογής των Christopher handmade sunglasses στηρίζεται στην κατασκευή μοναδικών ζευγαριών από τα πιο ιδιαίτερα υλικά. Η εταιρία άλλωστε έγινε δημοφιλής από την πρωτοπορία της να συνδέσει το design με την φύση, κατασκευάζοντας έτσι τα πρώτα ξύλινα γυαλιά ηλίου.

Εκτός λοιπόν από τους αρχικούς ξύλινους σκελετούς της σειράς, η πρωτοποριακή τάση που χαράζουν τρία χρόνια μετά τα Christopher handmade sunglasses είναι τα κοκάλινα γυαλιά που έχουν σαν πρώτη ύλη  επιλεγμένες βιολογικές πάστες από τη γειτονική Ιταλία. Μαζί με  τις ιδιαίτερες ταρταρούγες, τις ενδιαφέρουσες διχρωμίες, τις γήινες μονοχρωμίες και τις κομψές, ρετρό γραμμές -που μπορούν να αξιοποιηθούν και σε γυαλιά οράσεως-  το brand μας δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλουμε ένα ζευγάρι δικής μας έμπνευσης επιλέγοντας το υλικό του σκελετού, τον φακό και φυσικά το σχέδιο της αρεσκείας μας δημιουργώντας το δικό μας one-of-a-kind κομμάτι.

Όπως εξηγεί ο ο Χριστόφορος Μαριάδης για δικής του έμπνευσης εγχείρημα  που αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στον κόσμο «Το πιο ιδιαίτερο που μας έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής -και φυσικά διεκπεραιώθηκε- ήταν μια μεγάλη παραγγελία για ένα σημείο πώλησης στην Μέση Ανατολή ,για την ακρίβεια στο Κουβέιτ. Στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε μια ολόκληρη συλλογή σχεδιασμένη αποκλειστικά για και την αισθητική και τις τάσεις που επικρατούν εκεί έτσι ώστε να έχουν καλύτερη απήχηση στη χώρα μιας και πολιτισμός με πολιτισμός διαφέρει ακόμα και στη μόδα των γυαλιών ηλίου. Παρότι δε μπορώ να απομονώσω κάποια σχόλια πελατών, ίσως μπορώ να ξεχωρίσω τις φωτογραφίες που μας στέλνουν άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν σε άλλες χώρες γράφοντάς μας “αυτό ήταν το δώρο που πήραμε στον εαυτό μας για να θυμόμαστε το ταξίδι μας στην Ελλάδα”. Αν λοιπόν θέλετε να γνωρίσετε τα σχέδια γυαλιών που δε θα αποχωριστείτε κατά τις φετινές καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

POPAGANDA