Categories: DIGITAL STORIES

Τοποθετήστε websites στη μπάρα εργασίας των Windows!

Η μπάρα εργασίας των Windows, αυτή η οριζόντια μπάρα κάτω-κάτω στην οθόνη σας που στη μια της άκρη έχει το μενού Έναρξη και στην άλλη το ρολόι κι εκείνα τα μικρά εικονίδια-ειδοποιήσεις, έχει κι άλλη μία χρησιμότητα πέραν του να δείχνει τους ανοιχτούς φακέλους και τα προγράμματα που τρέχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή: να κρατά συντομεύσεις εφαρμογών, γλιτώνοντάς σας έτσι πολύτιμο χρόνο σε καθημερινή βάση. Αν ας πούμε χρησιμοποιείτε διαρκώς τον Chrome και το Word, τοποθετώντας τα στη μπάρα εργασίας θα γλιτώσετε τον χρόνο που θα χρειαζόσασταν για να πατήσετε τα εικονίδιά τους από το μενού Έναρξη ή για να βρείτε αυτά στην επιφάνεια εργασίας σας, ιδίως ενώ βρίσκεστε στη μέση μιας άλλης εργασίας.

Το παραπάνω είμαστε σίγουροι πως το γνωρίζατε ούτως ή άλλως, ωστόσο σήμερα έχουμε να σας κάνουμε μια ακόμα πρόταση: να προσθέσετε στη μπάρα εργασίας σας συντομεύσεις όχι απλά των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε αλλά των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε συχνότερα! Αν φερ’ ειπείν μπαίνετε αρκετές φορές την ημέρα στην Popaganda και είστε multitasking τύποι, γιατί να μην τη βγάλετε στη μπάρα εργασίας των Windows, έτσι ώστε με ένα «κλικ» να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτή. Όσο για το πώς γίνεται; Δεν θα σας πάρει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα!

Ανοίξτε λοιπόν τον Chrome και μπείτε στη σελίδα που θέλετε να στείλετε στη μπάρα εργασίας ως συντόμευση. Πατήστε το κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στα δεξιά του browser και από το μενού που εμφανίζετε, επιλέξτε το Περισσότερα εργαλεία και κατόπιν το Προσθήκη στη γραμμή εργασιών. Στο popup που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε το όνομα της συντόμευσης και, αν θέλετε μια γνώμη, επιλέξτε και το Άνοιγμα σε νέο παράθυρο, έτσι ώστε κάθε φορά που πατάτε στο εικονίδιο που δημιουργείτε αυτή τη στιγμή, να μην επηρεάζετε τα υπόλοιπα ανοιχτά παράθυρα και tabs. «Χτυπήστε» ΟΚ και είστε έτοιμοι, αυτό ήταν όλο!

Η συντόμευσή σας θα πρέπει να έχει προστεθεί τώρα στη μπάρα εργασίας, κομπλέ με το εικονίδιο του site προορισμού κι εσείς μπορείτε να αρχίσετε να… κερδίζετε καθημερινά πολύτιμο χρόνο!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος