Categories: SPONSORED

Τις τελευταίες μέρες, η Αθήνα μας έχει εξάψει την περιέργεια

Έχετε παρατηρήσει πως τις τελευταίες μέρες κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην Αθήνα; Αν όχι, τότε κοιτάξτε πιο προσεκτικά γύρω σας, στις στάσεις λεωφορείων, στο café – bar μιας πλατείας που συχνάζετε, στο skate bowl τoυ Κεραμεικού, στο κλασικό σημείο στου Ψυρρή από που προμηθεύεστε το πρωινό σας στο χέρι, στους τοίχους και τις βιτρίνες των δρόμων που περπατάτε καθημερινά στο κέντρο.

Αυτό το κάτι διαφορετικό και μυστηριώδες που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα σχετίζεται με μια σειρά από αφίσες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με κοινό μήνυμα το “Athens Is Original” και εμείς αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που αλλάζει στην πόλη;

Περπατώντας στην Αθήνα συναντήσαμε τις προτομές μερικών σύγχρονων Αθηναίων, μιας χορεύτριας ενός corps de ballet, ενός βραβευμένος tattoo artist, μιας social entrepreneur, ενός bartender, ενός Dj και παραγωγού, μιας jazz vocalist και ηθοποιού κι ενός street artist και εικαστικού.

Η Ελευθερία Στάμου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Captain από το Darkside Tattoo Society, η συν-δημιουργός της πλατφόρμας bloode, Ναταλία Κρίτσαλη, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος των αθηναϊκών bar, o δημιουργός του “People You Know”, DJ Young, η Ξένια Ντάνια που απολαύσαμε πρόσφατα στην κινηματογραφική “Πλατεία Αμερικής” και ο STMTS που βάζει την υπογραφή του στους τοίχους της πόλης φαίνεται να μας καλούν προκειμένου να γίνουμε μέρος της πιο αυθεντικής πλευράς της Αθήνας.

Εκτός όμως από τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη γενιά που έχει επανατοποθετήσει τα όρια, τη δράση, την έμπνευση και δημιουργία καταφέρνοντας να δώσει μία νέα διάσταση στον ορισμό της αυθεντικότητας, διακρίναμε και μερικά άλλα «σημάδια». Αυτά μαρτυρούν με τη σειρά τους πως κάτι μεγάλο και διαφορετικό βρίσκεται στα σκαριά στην καρδιά της πόλης και θα το γνωρίσουμε από κοντά στις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στις αφίσες των προσώπων που έχουν ανανεώσει την εικόνα της Αθήνας.

Τι θα συμβεί τότε; Στη γωνία που σχηματίζουν ο δρόμος της Αθηναΐδος με αυτόν της Καλαμιώτου θα συναντήσετε για ακόμα μια φορά τη σήμανση “Athens is Original”. Με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος adidas Originals στην καρδιά του κέντρου, η adidas αποτίει φόρο τιμής στην Αθήνα και τη νέα γενιά που επαναπροσδιορίζει την αυθεντικότητά της, μέσα από την ενέργεια που αναδεικνύει την αυθεντική πλευρά της πόλης .

Τα adidas Originals, άλλωστε, πρεσβεύουν ακριβώς αυτό, την τόλμη όσων πατάνε με σεβασμό αλλά και «αυθάδεια» πάνω στο κλασικό για να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει αυθεντικό.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου λοιπόν και τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος adidas Originals, θα δείτε κι εσείς -είτε ζωντανά είτε σε φωτογραφίες στα social media- το μήνυμα “Athens Is Original” στo πρώτο skate bowl της πόλης, το Latraac στον Κεραμεικό. Έπειτα, περνώντας έξω από το Tailor Made της Πλατείας Αγίας Ειρήνη θα συναντήσετε κόσμο που κρατάει take away ποτήρια για ζεστά ροφήματα με το ίδιο μήνυμα, ενώ στο κυκλοφορούν café – bar αντίστοιχα σουβέρ.

Κι αν βρεθείτε εκεί που πολλοί Αθηναίοι προμηθεύονται από το πρωί μέχρι το βράδυ λιχουδιές, στο Κουλούρι του Ψυρρή στην οδό Καραϊσκάκη, θα τους δείτε να φεύγουν με σακουλάκια “Athens is Original” τα οποία μάλιστα ταιριάζουν με όλα αυτά τα αυτοκόλλητα που έχουν αλλάξει το σκηνικό στους δρόμους από το Θησείο μέχρι το Σύνταγμα.

Αν θέλετε να γίνεται μέρος της ενέργειας που έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης πατήστε εδώ προκειμένου να λάβετε πρόσκληση γι’ αυτό το νέο και το αυθεντικό που έρχεται.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη