Categories: SPONSORED

Θες να βρεθείς στο πιο τίμιο πάρτι της πόλης;

Πριν από (περίπου) τρεις δεκαετίες, το πράσινο χρώμα του συμβόλιζε το νέο, την αθλητική αισθητική, τον οικολογικό σχεδιασμό, την υψηλή του ποιότητα. Το μαύρο χρώμα του ταυτίστηκε με την απλότητα, το δυναμισμό, τη σημασία του να κρατάς μόνο ό,τι είναι απαραίτητο.

Για τι ακριβώς μιλάμε όμως; Πρόκειται για ένα παπούτσι – σύμβολο μιας εποχής, που δημιουργήθηκε έπειτα από ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, που βοήθησε αθλητές αλλά και τα βήματα ανθρώπων της πόλης και εξελίχθηκε μαζί τους μέσα στα χρόνια. 

Το 1991, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η adidas παρουσίασε το ΕQT, συντομογραφία του “equipment”. Η χρονιά εκείνη φαίνεται ότι υπήρξε σταθμός για την adidas, αφού αποφάσισε να «επαναρυθμίσει» τη φιλοσοφία της κρατώντας μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Το ΕQT σχεδιάστηκε από το μηδέν προκειμένου να ανταποκρίνεται στις τεχνικές ανάγκες των αθλητών. Χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά και τεχνολογίες ενώ μαζί του καθιερώθηκαν οι εμβληματικές τρεις ρίγες του brand. 

Aν και η κυκλοφορία του ήταν μια κίνηση τολμηρή και αποφασιστική για τα δεδομένα της εποχής -αφού πήγε ενάντια σε κάθε τάση, έρευνα marketing και μόδα- απέκτησε αμέσως οπαδούς. Μετατράπηκε μάλιστα σε συλλεκτικό must-have item, ειδικά στο ανατολικό Βερολίνο, μέχρι σήμερα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της street culture.

Πέρα όμως από την ιστορία, το νέο είναι πως το θρυλικό sneaker επιστρέφει στο σήμερα και μας υπενθυμίζει ότι μόνο τα ουσιαστικά πράγματα αντέχουν στο χρόνο. Οι νεότερες γενιές του EQT, αψηφούν την ιστορική πρώτη αντικαθιστώντας τα βασικά χρώματα με πιο τολμηρά, παραμένουν όμως πιστές στον αρχικό σχεδιασμό του παπουτσιού και στα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει, απόλυτα πιστές δηλαδή στο δόγμα “οnly the essentials”.

Την 1η Φεβρουαρίου, λοιπόν, προσμένουμε την mid-top εκδοχή του EQT, το EQT Basketball, που αντανακλά την ιστορία ενός παπουτσιού που γεννήθηκε στο γήπεδο αλλά βρίσκει το μέλλον του εκεί που συμβαίνουν όλα: στους δρόμους.

Τι ετοιμάζει η adidas για τους sneaker lovers και party-goers της Αθήνας; Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου μας καλεί σε ένα launch party στην Blender Gallery (Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα) για να γιορτάσουμε την επιστροφή του διάσημου μοντέλου με τα απολύτως απαραίτητα: Μουσική από τους djs του PIXI και το απόλυτο item του street style.

Πώς θα εξασφαλίσεις την είσοδό σου στο party; Για αρχή, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις κάνοντας κλικ εδώ. Θα πάρεις την VIP πρόσκλησή σου αγοράζοντας το EQT (από 01/02 έως 10/02) στα επιλεγμένα sneaker stores της Αθήνας που θα δεις εδώ – και την ημέρα του party θα σε περιμένει εκεί ένα συλλεκτικό δώρο από την adidas! Και επειδή είμαστε πολλοί οι sneaker lovers -πόσο μάλλον οι party-goers- σ’ αυτή την πόλη, τρέξε!

EQT launch party x PIXI (Rovis Bros, Alceen, Trixx)
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
18:00 – 00:00 στη Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη