Η αναδίπλωση του χαρτιού και η παραδοσιακή ιαπωνική χειροτεχνία των origami ενέπνευσε ένα βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο προκειμένου να δημιουργήσει μια πρωτότυπη κατοικία με βιοκλιματικό χαρακτήρα. Η ομάδα του 314 Architecture studio εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό της, δημιουργώντας αυτή τη φορά σε μια περιοχή με έντονη τοπογραφία.
Χωρισμένη σε τέσσερα επίπεδα, η Κατοικία Η77 κατασκευάζεται στην Βούλα, στους πρόποδες του Υμηττού, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Στην κατοικία συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ. το ανώτερο επίπεδό της βρίσκεται εντός της στέγης και λειτουργεί ως το μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο. Tα δύο ενδιάμεσα επίπεδα αποτελούν ορόφους με χώρους διημέρευσης και υπνοδωμάτια ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ.
Η θέα προς τη θάλασσα και το βουνό σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής οδήγησε του αρχιτέκτονες στο να σχεδιάσουν μια εξωστρεφή κατοικία με μεγάλα περιμετρικά ανοίγματα, τα οποία προστατεύονται από ένα σύστημα με αλουμινένιες κουρτίνες ενισχύοντας το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Χάρις στην ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του τεχνικού γραφείου Box Engineering, οι κουρτίνες αυτές προγραμματίζονται -σύμφωνα με την εποχή του χρόνου- μέσω ενός αυτοματισμού ώστε να επιτρέπουν στο κτίριο να είναι ευήλιο έχοντας παράλληλα την απαραίτητη σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο σχεδιασμός του κτιρίου προέκυψε από τις προδιαγραφές του οικοπέδου και αποτελεί σύμφωνα με τους εμπνευστές του «ένα μετασχηματισμό των origami της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας αναδίπλωσης του χαρτιού». Η κατοικία που βαφτίστηκε Η77 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να τοποθετηθεί ήπια πάνω στον φυσικό βράχο ο οποίος σε κάποια σημεία εμφανίζεται να εισχωρεί μέσα στην κατοικία ενώ σε άλλα σημεία σε άλλα αποκτά πλατώματα.
Η αρχιτεκτονική μελέτη της κατοικίας ανήκει στο 314 Architecture studio και η ομάδα σχεδιασμού του αποτελείται από τους Παύλο Χατζηαγγελίδη, Γιώτα Χαλά, Όλγα Μάρκου, Βάλια Γάτσιου, Αθηνά Αργυροπούλου, Εβίτα Λάζου, Δομινίκη Κατραδαμοπόυλου, Μαρία Κίσσα, Άννα Σκράπα, Μιχάλη Κίκκα. Την μελέτη κατασκευής έκανε η Φωτεινή Καραγιάννη και την έχει αναλάβει το SUCH.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο που πειραματίζεται διαρκώς αναζητώντας νέες μορφές συνθετικών παραμέτρων κι εργαλείων «από όπου κι απ’ όποιον κι αν έρχονται, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται πέρα από τους τομείς της αρχιτεκτονικής» έχει βραβευτεί πολλές φορές για την σχεδιαστική του δεινότητα. Το γραφείο 314 Architecture studio μετρά από το 2004 μέχρι σήμερα πάνω από 10 διακρίσεις, όπως για παράδειγμα τις δύο υποψηφιότητες για τα ευρωπαϊκά βραβεία “Mies Van Der Rohe” που σχετίζονται με την μονοκατοικία h3 το 2015 και για κατάστημα Optimist το 2017. Παράλληλα, το κατάστημα οπτικών που δημιούργησαν διακρίθηκε τόσο στα αμερικανικά βραβεία “A Awards 2016” όσο και στον ετήσιο θεσμό του περιοδικού ΔΟΜΕΣ ως το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2012-2016.