Categories: SPONSORED

3 αληθινές ιστορίες «ζωντανεύουν» στη μικρή οθόνη

Serial killers, δικαστικές διαμάχες, ανεξιχνίαστοι φόνοι, πολιτικά σκάνδαλα και άλλα γεγονότα που έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες της εποχής τους, αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών. Το μεγαλύτερο challenge στις σειρές αυτές είναι η σωστή απόδοση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας της εποχής που αφηγούνται. Σε αυτή την περίπτωση βάτες, παντελόνες, φαβορίτες, σταθερά τηλέφωνα (με το μπουκλέ καλώδιο) και άλλα αξεσουάρ έχουν ξεκάθαρα την τιμητική τους. 

Ως γνήσιοι φαν των σειρών που βασίζονται στην πραγματική ζωή, ξεχωρίσαμε, από τον πλούσιο κατάλογο της COSMOTE TV, 3 mini σειρές-«διαμαντάκια», με θέμα σκοτεινές υποθέσεις που άφησαν το στίγμα τους. 

Des

Το 1983 ολόκληρη η Βρετανία κλονίστηκε από την υπόθεση του Σκωτσέζου κατά συρροή δολοφόνου Ντένις Νίλσεν. Όταν η αστυνομία του χτύπησε την πόρτα για να διερευνήσει την ανακάλυψη ανθρώπινων λειψάνων στο σύστημα αποχέτευσης της πολυκατοικίας του, εκείνος τους υπέδειξε -με απόλυτη ψυχραιμία- την τοποθεσία κι άλλων κρυμμένων ανθρώπινων υπολειμμάτων που κρατούσε στο σπίτι του. Από την ανάκριση προέκυψε ότι ο Νίλσεν ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 15 συνολικά ανθρώπων. Εκτός από το ίδιο το story, που είναι ανατριχιαστικό, άλλος βασικός λόγος που το ξεχωρίζουμε είναι ο εξαιρετικός Ντέιβιντ Τέναντ (Doctor Who, Good Omens, How to Train Your Dragon 3) που για ακόμη μια φορά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στον ρόλο του κατά συρροή δολοφόνου. Εξάλλου, για τον ρόλο του στη σειρά  ο Τέναντ έλαβε πρόσφατα το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στα 49α International Emmy Awards της Νέας Υόρκης.

Pembrokeshire Murders

O υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας Στιβ Γουίλκινς (Λουκ Έβανς) ανοίγει εκ νέου δυο ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονιών. Όταν διαπιστώνει ότι ο βασικός ύποπτος για τις υποθέσεις που ερευνά βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του, επιδίδεται σε μάχη με τον χρόνο για να βρει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και να το αποτρέψει. Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 2006 έως το 2011 και παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του ψυχοπαθή δολοφόνου Τζον Κούπερ (στη σειρά τον υποδύεται ο Κέιθ Άλεν), ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1985, δολοφόνησε με κυνηγετική καραμπίνα τα αδέρφια Ρίτσαρντ και Έλεν Τόμας και τέσσερα χρόνια αργότερα τους Πίτερ και Γκουέντα Ντίξον. 

Conviction: The Case of Stephen Lawrence

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Στίβεν Λόρενς από ρατσιστικά κίνητρα, οι γονείς του συνεχίζουν να διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης για τον άτυχο γιο τους που έχασε τη ζωή του, περιμένοντας απλά το λεωφορείο. Στο πλευρό τους βρίσκεται ένας ικανός επιθεωρητής (Στιβ Κούγκαν – Philomena, Stan & Ollie), αποφασισμένος να ρίξει φως στην υπόθεση. Η μίνι σειρά τριών επεισοδίων βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αποτελεί sequel του βραβευμένου με BAFTA φιλμ, The Murder of Stephen Lawrence. 

Σου ανοίξαμε την όρεξη; Μπες στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS), όπου είναι διαθέσιμες οι 3 σειρές και καλό binge-watching! 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA