Categories: FOTORAMA

Βλέποντας στο σκοτάδι του Andy Stott

Μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο καλλιτέχνης απ΄το Μάντσεστερ θα κατάφερνε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να καθιερωθεί ως ένα απ΄τα πιο δυνατά χαρτιά της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής, ούτε ότι θα μεταμορφωνόταν από αξιόλογος house παραγωγός σε μάστορα της ατμόσφαιρας, της άριστης χρήσης samples και πως θα κυκλοφορούσε δύο απ’τα καλύτερα άλμπουμ της τρέχουσας δεκαετίας. Ο Andy Stott έχει ήδη δημιουργήσει μια άκρως ιδιαίτερη δισκογραφία που έχει πολλές περισσότερες αρετές από γλυκά φωνητικά και έξυπνα γυρίσματα κι αυτό αποδείχθηκε και με το παραπάνω κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Plisskën Festival 2015. Το φοβερό είναι ότι η «δύσκολη», «σκοτεινή» μουσική του πρόταση αποδείχθηκε ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης του Plisskën 2015, σχεδόν γεμίζοντας το αχανές stage του «Ενυδρείου».

Και ήταν όπως το περιμέναμε. Low light ατμόσφαιρα, τρομερή προσήλωση από το κοινό που μπήκε μέσα στην προσεκτικά χτισμένη νταρκίλα, έτσι όπως συνδυαζόταν με τα βιομηχανικά electronics του mr. Stott.

Ο συμπαθέστατος Άγγλος ανέβηκε στο εντυπωσιακό Aquarium Stage (με τις led οθόνες σε περίεργα σχήματα) λίγο μετά τις 10 και για την επόμενη ώρα ξάφνιασε ευχάριστα όσους δεν είχαν ψάξει εκ των προτέρων τι συνηθίζει να κάνει στις συναυλίες του. Οι ρυθμοί πολύ πιο γρήγοροι, αρκετό ακυκλοφόρητο υλικό και πάνω από όλα μια υπέροχη ροή πάνω σε διαφορετικά μοτίβα (techno, noise, ambient, jungle, bassκτλ.) ενώ το video wall έδειχνε συνέχεια τα εξώφυλλα των δύο τελευταίων του δίσκων. Η εμφάνισή του είχε πολλά highlights, όπως το αγνώριστο “Faith In Strangers” ή το κομμάτι στο δεύτερο μισό τουlive που ελάχιστα θύμιζε το “Numb” με τα φωνητικά της Alison Skidmore και δίκαια αποθεώθηκε απ’το κόσμο.

Σύμμαχός μας σε αυτήν την εντυπωσιακή φεστιβαλική εμπειρία, κατά γενική ομολογία μια από τις κορυφαίες του διημέρου, ήταν το Sony Xperia M4 Aqua. To smartphone που βλέπει στο σκοτάδι, απαθανατίζοντας τις καλύτερες στιγμές ακόμα και σε κατάστάσεις χαμηλού φωτός. Ένα smartphone,επίσης, που δεν πειράζει αν δεν το βλέπουν οι άλλοι στις ίδιες συνθήκες. Εννοούμε ότι και λίγη μπύρα να πέσει από τον διπλανό πάνω στην οθόνη του, είναι τόσο προστατευμένο αδιάβροχα που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα.

Θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε αυτό το live. Θα συνεχίσουμε όμως με το M4 Aqua της Sony, να αιχμαλωτίζουμε στην παλάμη μας το σκοτάδι.

#Sonymobilegr #M4Aqua #ican 

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης