Οι Τούρκοι διαδηλώνουν στην Γερμανία υπέρ του Ερντογάν. Κολωνία, 31/7/2016.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, υπήρξε μια τεράστια διαδήλωση στην Κολωνία, η οποία διοργανώθηκε από την Τουρκική κοινότητα στη Γερμανία αλλά και από Τούρκους που ζουν σε όλη την Ευρώπη. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, περίπου 30 000 άτομα συγκεντρώθηκαν, ίσως και περισσότεροι, όλοι οπαδοί τουΤούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική, φυσικά παρακολουθούμενη από ισχυρές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, αλλά και προστατευόμενη από τον γερμανικό νόμο, που επιτρέπει ακόμη και σε αλλοδαπούς να διοργανώνουν τέτοιες συγκεντρώσεις.  Κι άλλες συγκεντρώσεις, όπως ακροδεξιών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα, η κάθε μια, όμως, πολύ καλά φρουρούμενη από πολυάριθμους αστυνομικούς , ώστε να αποφευχθούν τυχόν βίαια επεισόδια.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των οπαδών του Ερντογάν ήταν το όνειρο κάθε δημοκράτη στον κόσμο, αρκούντως παλιομοδίτικα μερικά, όπως “η εξουσία στο λαό”, “ανθρώπινα δικαιώματα”, “δημοκρατία” , ” Βάλτε πλάτη για την δημοκρατία “, ” όχι στο στρατιωτικό πραξικόπημα ” κλπ κλπ ..Όμορφα!  Ήταν λίγο ενοχλητικές βέβαια οι δυνατές φωνές που ακούστηκαν από το πλήθος υπέρ της ποινής του θανάτου για τους πραξικοπηματίες …

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, το πλήθος ζητωκραύγαζε σαν να ήταν σε αγώνα ποδοσφαίρου. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν γεννηθεί στη Γερμανία, κάποιοι μάλιστα στην Κολωνία, 3η γενιά Τούρκων μεταναστών. Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλους, μερικοί πολιτικοί σε υψηλά αξιώματα έχουν τουρκική καταγωγή για παράδειγμα.
Όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι σύμβολο της καταπίεσης, μια χώρα που υποστηρίζει και επιβραβεύει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που λένε ψέμματα γα τον Ερντογάν και το καθεστώς του. Η αντίδραση στον γερμανικό Τύπο ήταν πολύ γερμανική φυσικά. Πρέπει να φταίει το πρόβλημα της ενσωμάτωσης, το οποίο είναι πολύ αλήθεια, ωστόσο, πολύ συχνά η ενσωμάτωση στις μέρες μας
συνδέεται από μερικούς με την πλήρη αφομοίωση και αυτό, προφανώς, δεν είναι καθόλου μια ακόμα επιλογή.

Σχόλια και σκέψεις είναι ελεύθερα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

FOSPHOTOS