Τα μπάνια του λαού και οι πιο σουρεάλ παραλίες πέριξ της πόλεως.

Το καλοκαίρι ήρθε, τα μπάνια του λαού ξεκίνησαν. Αυτές είναι οι πιο σουρεάλ παραλίες της Αττικής, που φιλοξενούν καθημερινά το λαό, προσφέροντάς του λίγες ώρες δροσιάς. Τις φωτογραφίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε:

Καλαμπάκα, Πειραιάς

Μόνο και μόνο ότι μια παραλία στον Πειραιά λέγεται Καλαμπάκα, είναι αρκούντως σουρεάλ για να συμπεριληφθεί στη λίστα. Ανάμεσα στα βράχια της Πειραϊκής και τη σχολή ναυτικών δοκίμων, βρίσκεται στριμωγμένη μια μικρή αμμουδιά που φιλοξενεί κυρίως λουόμενους της περιοχής. Highlight η θέα των πλοίων που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Βοτσαλάκια, Δραπετσώνα

Βοτσαλάκια, εκτός από τον Πειραιά, διαθέτει και η Δραπετσώνα. Που; Μα καταμεσής του απόλυτου ιντάστριαλ τοπίου. «Παραλία» 2×2, δίπλα σε ένα μόλο, μεταξύ παλιών δεξαμενών πετρελαίου και φουγάρου της ΔΕΗ. Πρόκειται για εντελώς οικογενειακή υπόθεση, αφού συχνάζουν μόνο ντόπιοι.

Δημοτική Πλαζ Περάματος

«Κρυμμένη» δεξιά του λιμανιού, «μακριά» από τη φασαρία του και με θέα το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Μαζεύει κι εδώ ντόπιους που δεν πολυνοιάζονται για τον βεβαρημένο βυθό.

Άγιος Αλέξανδρος, Ελληνικό

Τα τελευταία χρόνια, η πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος της παράκτιας ζώνης απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο είναι ελεύθερη και ό,τι πρέπει για ήσυχη βόλτα πίσω από το φαίνεσθαι της μπουζουκλερίας. Ακριβώς κάτω από τη στάση του τραμ «Άγιος Αλέξανδρος», υπάρχει ένα όμορφο σκηνικό. Πάρκο με δέντρα και αρμυρίκια, ησυχία και θέα στο Σαρωνικό. Μπροστά, μια προβλήτα με κλίμακες και δύο μικρές τεχνητές παραλίες εκατέρωθεν. Εδώ μαζεύονται κυρίως οικογένειες με όλα τους τα
συμπράγκαλα, διασκορπισμένες στις σκιές. Μέχρι και σκηνή στήνεις.

Ζούγκλα, Λουτρά Αλίμου

Άλλη μια «καβάτζα» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. DIY και φροντισμένο σκηνικό από τους θαμώνες. Ξεχωρίζει στα αριστερά το αμφιθεατρικό κομμάτι με την άπαιχτη σκιά για άνετες ξάπλες υπό τον ήχο των τζιτζικιών… κι άσε τους άλλους να λιάζονται στην Ammo(s).

Παραλία Θορικού, Λαύριο

Ήσυχη και αδιάφορη παραλία με βότσαλα και πέτρες, σ’έναν αποκομμένο κόλπο πριν την πόλη του Λαυρίου. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η εξαιρετική θέα που προσφέρει το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, στην κορυφή πάνω από την παραλία. Από τη μια το πέλαγος, από την άλλη το λιμάνι του Λαυρίου και στα μετόπισθεν το εργοστάσιο της ΔΕΗ με τα εντυπωσιακά φουγάρα. Το άλλο highlight της παραλίας είναι ότι βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το εργοστάσιο της DOW Chemicals…

Ραμνούντας, Μαραθώνας

Από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η πιο ιστορική παραλία γυμνιστών στην Αττική. Κάτω από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο με το ιερό της Νεμέσεως, ενδείκνυται και για αρχαιολάτρες. Η δυσκολία πρόσβασης επιτρέπει στο wild τοπίο να παραμένει αναλλοίωτο, και στους ερημίτες να απολαμβάνουν τις ομορφιές του.

Φώτης Ματσούκας

Share
Published by
Φώτης Ματσούκας