FOTORAMA

Scorpions και Alice Cooper, στην πιο glam στιγμή του καλοκαιριού

Κάθε φορά λέμε πως βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε, μα κάθε φορά κάπως απρόβλεπτα επιστρέφουμε σε αυτούς. Οι γερόλυκοι της rock και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Scorpions, βρέθηκαν και φέτος στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α., μαζί με τον glam rock θρύλο, Alice Cooper.

Πριν από τη συναυλία της περασμένης Τετάρτης, είχε προηγηθεί στα Public Συντάγματος η από κοινού συνέντευξη τύπου των καλλιτεχνών, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να τους κάνουμε ερωτήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον – στο οποίο η δημιουργία νέων άλμπουμ και η συνέχιση των συναυλιών, θεωρούνται δεδομένα. Απαντώντας ευδιάθετα στις απορίες των δημοσιογράφων, φωτογραφήθηκαν στη συνέχεια με fans τους και μας υποσχέθηκαν ένα φαντασμαγορικό show, με πλούσια σκηνικά και props.

Έτσι και συνέβη. Στις 19:30, ο Alice Cooper βρέθηκε στη σκηνή φορώντας τα αγαπημένα του leather ρούχα (παρά τον καύσωνα) και ερμήνευσε αγαπημένες επιτυχίες του μαζί με την full band του, οι οποίες πλαισιώθηκαν από ένα horror, αιματοβαμμένο σκηνικό, όπως ακριβώς του αρμόζει. Στο εντυπωσιακά μεγάλο set του, βρέθηκαν κομμάτια όπως τα Need My Frankenstein, Bed of Nails, House of Fire, Go to Hell, Poison, Roses on White Lace και School’s Out, που ξεσήκωσαν τον κόσμο ο οποίος γύρισε τον χρόνο πίσω στα 80s.

Στις 21:30 είχε έρθει η ώρα των Scorpions να βρεθούν στη σκηνή, αποδεικνύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του live τους πως «το έχουν ακόμα», σα να μην έχει περάσει μια μέρα από το μακρινό 1965, όταν και ιδρύθηκαν. Οι εκπληκτικές παικτικές τους δεξιότητες και η άξια θαυμασμού ενέργειά τους on stage, επιβεβαίωσαν στο κοινό τους πως δεν θα σταματήσουν να γεμίζουν στάδια και να δημιουργούν μουσική, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Η μουσική άλλωστε και η επαφή τους με τον κόσμο, είναι εκείνα που τους κρατάνε ζωντανούς.

Στα 17 κομμάτια του set τους, απολαύσαμε hits όπως τα The Zoo, Bad Boys Running Wild, Send Me an Angler, Wing of Change, Tease Me Please Me, Black Out και Big City Nights, ενώ το encore τους έγινε με τα tracks Still Loving You και Rock You Like a Hurricane, κάτω από τον αγαπημένο τους αθηναϊκό έναστρο ουρανό.

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα