FOTORAMA

Οι Muse ξέρουν καλά πώς να αναστατώνουν την Αθήνα

Από τους πολύ αγαπημένους επισκέπτες του ελληνικού κοινού, οι Muse, καταφέρνουν κάθε φορά που βρίσκονται στη χώρα μας, να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό show που προσεγγίζει φανατικά πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Τα venues στα οποία παίζουν ανά τον κόσμο, γεμίζουν αβίαστα ασφυκτικά – όπως συνέβη και στην τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2022, που έλαβε χώρα στο Ο.Α.Κ.Α την περασμένη Τετάρτη.

Από νωρίς το απόγευμα, η προσέλευση του κόσμου ήταν υψηλή και όσοι βρεθήκαμε στο φεστιβάλ από την έναρξή του, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την local hero Danai Nilsen, η οποία μας ταξίδεψε νοητά με τους dream-pop ρυθμούς της. Οι alternative rockers, Nothing But Thieves, ήταν το επόμενο και πολυαναμενόμενο όνομα που βρέθηκε στη σκηνή. Παρά τον καυτό ήλιο, μας χάρισαν ένα εκρηκτικό live από το οποίο δεν έλειπαν αγαπημένα τους κομμάτια. όπως τα “Sorry”, “Amsterdam”, “I Was Just A Kid” και “You Know Me Too Well”.

Αν και ακόμη ο ήλιος δεν είχε πέσει, ο Yungblud εμφανίστηκε σαν σίφουνας στη σκηνή, αφήνοντάς μας από τα πρώτα δευτερόλεπτα του πλούσιου σετ του, με το στόμα ανοιχτό. Τι κι αν από τα πόδια του έτρεχε μπόλικο αίμα, εκείνος τίποτα δεν ένιωθε, και αντιθέτως, χοροπηδούσε στην εξέδρα σα να μην υπάρχει αύριο, επικοινωνώντας ακατάπαυστα με τον κόσμο. Δεν έλειψαν και οι στιγμές κατά τις οποίες σκαρφάλωνε στα κάγκελα, ορμούσε πάνω μας, στη συνέχεια κατέβαινε από αυτά και γινόταν ένα μ’ εμάς.

Αν και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να συνέλθουμε απ’ όσα είχαν προηγηθεί χάρη στον μικρό rockstar της βραδιάς, τίποτα δεν μπορούσε να απομακρύνει τον ενθουσιασμό μας για την εμφάνιση των Muse που θα ακολουθούσε. Το ρολόι έδειχνε 22:00 και το επιβλητικό σκηνικό του group που είχε στηθεί στο stage, προσπαθούσε να μας προϊδεάσει για το μέγεθος του show τους. Η αρχή έγινε με το – αρκετά αδιάφορο συνθετικά – κομμάτι “Will of the people”, με τους Muse να εμφανίζονται φορώντας τις sci-fi «στολές» τους.

Η επόμενη μιάμιση ώρα, είχε μόνο χορό, δυνατό τραγούδισμα, ζητωκραυγές και αναμνήσεις από τις ημέρες που τα τραγούδια τους στιγμάτιζαν την εφηβεία μας. Highlights της φαντασμαγορικής βραδιάς (που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού) αποτέλεσαν τα tracks “Hysteria”, “Psycho”, “Time Is Running Out”, “Madness”, “Supermassive Black Hole”, “Plug In Baby”, αλλά και η εντυπωσιακή live απόδοση του “Knights of Cydonia”, που σηματοδότησε τη λήξη του live.

Εις το επανιδείν, Muse.

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα