Categories: LARIZONA DREAM

Το πρώτο LA Comics Festival προσγειώθηκε στον κάμπο

Με το Μέλανδρο Γκανά είχαμε μιλήσει παλιότερα για τις Εκδόσεις του Κάμπου και για το φιλόδοξο όραμά του να διοργανώσει ένα φεστιβάλ με θέμα τα κόμικς στη Λάρισα, τη γενέτειρά του. Η ιδέα ωρίμασε, το σχέδιο πήρε μορφή και μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες, το πρώτο LA Comics Festival προσγειώθηκε στον κάμπο! Στους υπέροχους χώρους του Μύλου του Παπά αλλά και σε άλλα σημεία στην πόλη, ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών ΕΤουΚου συνδιοργανώνει µε την Αντιδηµαρχία Πολιτισµού και Επιστηµών του Δήµου Λαρισαίων το LA Comics Festival  από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου.

Πρόκειται για µία πολυθεµατική και πολυεπίπεδη εκδήλωση, που εστιάζει στο χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόµικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multi- media, δασκάλους και µαθητές, γονείς και παιδιά.

50 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα δίνουν το παρόν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας µια µεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και κόµικς εντύπων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται στο χώρο, µεταξύ των οποίων και µία έκθεση κόµικ και εικονογράφησης µε τίτλο «Μονοσέλιδα», αποτελούµενη από έργα 40 Ελλήνων και Κυπραίων δηµιουργών κόµικς. Επιπλέον, το LAComicsFestival θα φιλοξενεί και µία Έκθεση σπάνιων ελληνικών συλλεκτικών κόµικς καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια (σε συνεργασία µε το Play House) ενώ στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει bazaar βιβλίων κόµικς από καταστήµατα και εκδοτικούς οίκους.

Panels
– «Fanzines-Αυτοεκδόσεις» Μέλανδρος Γκανάς
– «Ο κύκλος των κόµικς» Βάιος Κουτριτζές
– «Γελοιογραφία» Απόστολος Κουρσοβίτης (Κουρσό)

Workshops
– Παιδικό Εργαστήριο σε συνεργασία µε την Ύπατη Αρµοστεία, στο τέλος του οποίου θα µοιραστούν σε µαθητές κόµικ έκδοση µε θέµα το µεταναστευτικό, δωρεά του Ιδρύµατος Ρόζα Λούξεµπουργκ.
– Παιδικό Εργαστήριο Αγλαϊα Νάκα
– Εργαστήριο κόµικς Μέλανδρος Γκανάς
– Παιδικό κόµικς Μέλανδρος Γκανάς και Θανάσης Καραµπάλιος
– Σενάριο-Σχέδιο Αποστόλης Ιωάννου (Blackbird)
– Χτίζοντας τον σκελετό µίας ιστορίας Αθανάσιος Α. Βασιλάκης
– Flip Book Shadows Φωτεινή Καλούδη
– Εργαστήριο Δερµατοστιξίας Ορέστης Κοτοπούλης (Stab)
– Live Painting Μινιατούρας OWLS Society
– Συναρµολόγηση και Βάψιµο Μινιατούρας OWLS Society
– Dungeons and Dragons One Shot Ζήσης Αποστολίδης και Άρης Γκρίµπας
– Grafiti Hood Spirit

Masterclasses
– COMX «Ιδιότροπες εξηγήσεις για τις κοινόχρηστες εκφράσεις» Ιορδάνης Στυλίδης

Events
– Grafiti day Hood Spirit – Walk The Line Tattoo
– Παράσταση «Jocker» – Αντονέλλα Χήρα
– Προβολή Cult ταινιών
– «Drink and Draw» µε διάφορους καλλιτέχνες & Stand up comedy µε τον Πιέρρο Πατουχέα. Σεϋχέλλες Upstairs Κουµουνδούρου 16

Εκθέσεις
– Έκθεση «Μονοσέλιδα»
– Έκθεση «Αγροτικές Αφίσες»
– Έκθεση «Εναλλακτικές Αφίσες»
– Έκθεση «Τα κόµικς που δεν µας άφηναν να διαβάζουµε» (Ενήλικων Κόµικς από προσωπική συλλογή του Μέλανδρου Γκανά) Σεϋχέλλες Upstairs Κουµουνδούρου 16
– Παράλληλα στους χώρους του Μύλου θα παρουσιαστεί και οπτικοακουστικό υλικό µεγάλου ενδιαφέροντος. Θα πραγµατοποιηθούν προβολές cult µικρών animations του Ζώρζ Πιλαλί, δύο cult ταινιών του Γιάννη “Rubus” Ρουµπούλια, πρόγραµµα βραβευµένων παιδικών animations µε θέµα την Οικολογία (σε συνεργασία µε το Thessaloniki Animation Festival – TAF) καθώς και δύο  Κυπριακά παιδικά animations από τον Αλέξη Χαβιαρά, τo πολυβραβευµένο 3D animation “Agrinoui” και το ”Stroutho”.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ καθώς και η συµµετοχή σε panels, workshops, masterclasses, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

Τέλος, το κοινό θα έχει την µοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει µία µουσική βραδιά µε τον Zorz Pilali – Ζώρζ Πιλαλί & Soufra Band, την Πέµπτη 7 Μαρτίου 2019 στο Μύλο 1927. (Είσοδος για το live: 5 ευρώ)

Jnk2007 Artworks
Jnk2007 Artworks / Aenima Lateralus
Baba Chico
George Micalef
John Toussas : Graphic no Jutsu
Nikitas Bngs
Theodoros Kontaxis
Upmess
Jnk2007 Artworks 2

Στεφανία Τσουμάνη

Share
Published by
Στεφανία Τσουμάνη