Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Η Αθήνα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων με μερικούς από τους καλύτερους instagramers στον κόσμο

Το πρωινό  του περασμένου Σαββάτου γκρίζα σύννεφα σκέπασαν τον αττικό ουρανό. Για μερικούς φθινοπωρομανείς ήταν ό,τι πρέπει για έναν περίπατο στη γραφική Διονυσίου Αεροπαγίτου: το μεγαλείο του μουσείου της Ακρόπολης που αναπαύεται στην σκιά του Παρθενώνα και στέκεται πομπώδες, κοντράροντας  απροκάλυπτα το περήφανο κτίριο Βάιλερ με τα έντονα βυζαντινά στοιχεία και τους διάφορους πλανόδιους μουσικούς που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό από ετερόκλητους ήχους.
Ευτυχής συγκυρία, την ίδια μέρα, δηλαδή 31 Οκτωβρίου ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αφοσιωμένος στην αποτελεσματική προώθηση της πόλης των Αθηνών, αγκάλιασε τον θεσμό και μεταμόρφωσε την πόλη σε μια απέραντη πλατφόρμα εκδηλώσεων και εορτασμών για τους καλεσμένους του και τους πολίτες της. Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την προώθηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για την παγκόσμια αστικοποίηση και την συνεισφορά της στην αειφόρο αστική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η Αθήνα, για μια ακόμα φορά, έγινε πόλη του κόσμου σε μια παγκόσμια γιορτή, με την υποστήριξη του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB, καθώς και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.  

Ο ΣΕΤΕ ήταν ο υπερήφανος οικοδεσπότης μιας σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για τη μέρα αυτή, με σκοπό οι επισκέπτες της πόλης να διασκεδάσουν και να χαρούν το αθηναϊκό πνεύμα μαζί με τους κατοίκους της. Στόχος ήταν η ανάδειξη κάθε ξεχωριστής και μοναδικής πλευράς των απεριόριστων επιλογών που έχει να προσφέρει η Αθήνα, αποκαλύπτοντας στον κόσμο την αληθινή ομορφιά και την αυθεντικότητά της: The Athens World.

This Is The Athens World

Ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η νυχτερινή ζωή και η αθηναϊκή ριβιέρα ήταν τα θεμελιώδη στοιχεία αυτής της – ξεχωριστής για την ελληνική πρωτεύουσα – ημέρας, τα οποία ο ΣΕΤΕ έδειξε στους διεθνείς επισκέπτες της πόλης, που τυγχάνει να είναι και μερικοί από τους καλύτερους intsagramers του πλανήτη, μέσα από ολοήμεραstreet events και parties. Η Popaganda βρέθηκε στην αρχή της Διονυσίου Αεροπαγίτου μαζί με πέντε από τους καλεσμένους του ΣΕΤΕ και με αφετηρία παραδοσιακούς χορούς από συλλόγους παραδοσιακών χορών έκανε μαζί τους έναν όμορφο περίπατο που κατέληξε σε ένα swing street party, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι αγάπησαν στην Αθήνα.  

Konrad, Max και Steven

Ο Steven Beijer, μεταφραστής με χόμπι τη φωτογραφία, είναι μισός Αμερικάνος – μισός Ολλανδός και ζει στη Βαρκελώνη. Σωστός πολίτης του κόσμου και πολυμήχανος, έχει ζήσει και μερικά χρόνια στην Αθήνα, ως resident DJ. Συνεπώς τρέφει μια βαθιά αγάπη για την πόλη μας. Αν μπορούσε να την περιγράψει με μία μόνο λέξη αυτή θα ήταν «αναπάντεχη». «Στρίβεις στο επόμενο στενό και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί!» Ο Max και ο Konrad, Βερολινέζοι φωτογράφοι και δεινοί instagramers, αποδέχονται τον όρο που έδωσε ο Steven και θεωρούν ότι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχεία έκπληξης που κρύβει η Αθήνα είναι η ριβιέρα της, που απέχει μόλις 15 λεπτά από το κέντρο. «Όταν είσαι μέσα στην Αθήνα δεν καταλαβαίνεις ότι η θάλασσα είναι τόσο κοντά, δε τη μυρίζεις, δε τη βλέπεις, αλλά όταν πετάξαμε από πάνω είδαμε πόσο κοντά είναι και αυτό είναι υπέροχο. Είναι ωραίες οι πόλεις που έχουν κοντά το στοιχείο του νερού είτε είναι θάλασσα, είτε είναι ποτάμι ή λίμνη». Ο Max εκτιμά ακόμα τα μικρά στενά δρομάκια της πόλης και θα ήθελε να χαθεί για ώρες μέσα τους. Αν έπρεπε και οι τρεις τους να φέρουν ένα σουβενίρ από την Αθήνα πίσω στην πατρίδα τους θα έπαιρναν ανοιχτήρια σε φαλλικό σχήμα που συναντά κανείς στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Οι τρεις γοητευτικοί instagramers μίλησαν επίσης με ενθουσιασμό για τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και δεν έβλεπαν την ώρα να καταλήξει η μεγάλη βόλτα τους στο Φουάρ, όπου τους περίμεναν οι Λατέρνατιβ για ένα βράδυ γεμάτο χορό. 

@konaction marbleous – #athens #theathensworld 

@stevenbeijer We tried to find this incredible building on Saturday but failed so it was a lovely surprise to pass by it accidentally on our way from the centre to the airport early this morning. Our cab driver was kind enough to let us hop out and take a few shots of it #theathensworld #architecture

Nicanor

Olga

Ο Nicanor Garcia, αρχιτέκτονας και η Olga Vimo, κοινωνική λειτουργός,  βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα και ένιωσαν τόσο οικεία, καθώς βρήκαν πολλές ομοιότητες με τη γενέτειρά τους Βαρκελώνη.  «Μας αρέσει η αρχαία πόλη, γιατί η ιστορία μιας πόλης είναι η ουσία της. Είναι πολύ έντονο αυτό στην Αθήνα. Βλέπεις ότι όλη η πόλη είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της και οι κάτοικοί της αντίστοιχα συνδεδεμένοι με την πόλη τους. Όλοι κάτι φτιάχνουν, κάτι κάνουν… Σε μεγάλες πόλεις βλέπεις μόνο τουρίστες πι. Είναι παντού! Εδώ στην Αθήνα βλέπεις Αθηναίους και βλέπεις την πόλη μέσα από τα μάτια τους, σαν να είσαι κι εσύ ντόπιος. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, νιώθουμε ότι εδώ στην Αθήνα οι φίλοι είναι πραγματικοί φίλοι. Φαίνεται να έχουν πραγματικούς δεσμούς». Ο Nicanor ως αρχιτέκτονας θεωρεί πως η Αθήνα έχει πολύ ενδιαφέρουσα ρυμοτομία. «Είναι τόσο πλούσια που μπορείς να δεις τα layers των δεκαετιών και πως άλλαξε ανά τα χρόνια». Ενώ, αν έπρεπε να φέρουν κάτι από την Αθήνα πίσω στη Βαρκελώνη, θα τους έδειχναν απλά φωτογραφίες, αφού όπως είπαν είναι τόσο όμορφη πόλη, που δε θα μπορούσε τίποτα άλλο να την περιγράψει. 

@nicanorgarcia Changing to stay the same | Cambiar para seguir igual #nicanorgarcia #architecture #theathensworld


@olgavimo Nothing like explore Athens with my trip mates @stevenbeijer @konaction & @nicanorgarcia and find this passage.. Athens is awesome #theathensworld #athens

Swing κάτω από τον συννεφιασμένο αττικό ουρανό
Swing party στην Διονυσίου Αεροπαγήτου
Μυστακοφόροι χορεύουν
Όλοι μαζί γιορτάζουμε την πόλη μας με χορό
Πολύ κέφι!
Και αγάπη!
Φιγούρες από βιρτουόζους
Max και Konrad ωραίοι σαν Βερολινέζοι
Κάποιοι μάλλον έκαναν bonding σε αυτό το ταξίδι
Μαζί με τον Nicanor και την Olga
Τα αγόρια παίζουν με την κάμερα
Ο Steven έμενε στα Εξάρχεια για περίπου έξι χρόνια στα 90's
Ο Max θέλει να χαθεί στα στενά της Αθήνας
O Konrad λατρεύει το ότι η θάλασσα είναι τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης
Η Φιλίππα Δημητριάδη με τους τρεις υπέροχους instagramers
Παραδοσιακοί χοροί στη σκιά της Ακρόπολης
Επικίνδυνο το επάγγελμα του φωτογράφου
Οι άνθρωποι του ThisIsTheAthensWorld έδωσαν σε όλους την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσες εκπλήξεις κρύβει η πόλη μας
Το ευτυχές είναι ότι τα παιδιά έχουν ακόμα την περιέργεια να τις ανακαλύψουν

Η όμορφη και γραφική μας βόλτα έφτασε στο swing street party που είχε στηθεί στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και εκεί αφήσαμε τους καλεσμένους του ΣΕΤΕ να αναμειχθούν με το πλήθος και να χορέψουν αψηφώντας το λίγο ψυχρό αεράκι. Άλλωστε μετά τους περίμενε περισσότερος χορός στο Φουάρ. 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.