Τα 10 πάρτι που συντάραξαν τη showbiz

Ο Michael Musto μαζί με την Diana Ross

Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πως να διοργανώσουν ένα καλό πάρτι, αυτοί που αντιμετωπίζουν την παρουσία τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις σαν καταναγκαστικό έργο και εκείνοι που όχι μόνο απολαμβάνουν να πηγαίνουν αλλά βρίσκονται και σε θέση να τα κριτικάρουν. Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο κοσμικογράφος Michael Musto, ο άνθρωπος που έχει δει τον Michael Jackson να τραγουδά στην κορυφή ενός ναού των Μάγια και τη Madonna ντυμένη με πυτζάμες να διαβάζει ένα παιδικό βιβλίο, ενώ εκείνος τιμούσε τα πλουσιοπάροχα εδέσματα που τον περίμεναν στο μπουφέ. Ακολουθεί λοιπόν μια λίστα με τις δέκα καλύτερες προσκλήσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

Το πάρτι του Vito Bruno σε μια χωματερή

Στη δεκαετία του ‘80 η ιδέα για ένα πάρτι «εκτός νόμου» αποτέλεσε μια καινοτομία που εισήγαγε ο Vito Bruno. Οι καλεσμένοι βρισκόντουσαν συγκεκριμένη ώρα σε περίεργα, μη κατάλληλα μέρη για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις και διασκέδαζαν μέχρι να τους διαλύσει η αστυνομία. Στο πάρτι του εμπνευστή  της ιδέας, ο αρθρογράφος γέλασε με την ψυχή του βλέποντας διασημότητες να κουβαλούν ποσότητες σκουπιδιών, αφού το ραντεβού είχε δοθεί σε μια χωματερή.

Το πάρτι της Diana Ross στο Ιntrepid

Το 1984, ένα πριβέ, πλουσιοπάροχο πάρτι διοργανώθηκε για τον εορτασμό της συνεργασίας ανάμεσα στη Diana Ross και το Radio City Music Hall,  το οποίο κατά τον αρθρογράφο περιελάμβανε ότι ακριβώς πρέπει να έχει ένα καλό πάρτι.  Δηλαδή την φιλοξενία της οικοδέσποινας και τη συμπεριφορά της  απέναντι σε δημοσιογράφους τους θαυμαστές  που την έκανε τόσο προσιτή ώστε οι μισοί καλεσμένοι να μην δείξουν κανένα ενδιαφέρον για τον μπουφέ, με εξαίρεση τον ίδιο που τον τίμησε δεόντως.

Το πάρτι της Madonna για το «Bedtime story»

To 1995 η Madonna βρισκόταν στο πικ της καριέρας της και κατά συνέπεια έδωσε ένα άκρως επιτυχημένο πάρτι, το οποίο βέβαια είχε και μια επαγγελματική χροιά παραπάνω καθώς βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στο MTV. Eκείνο λοιπόν το βράδυ, ο αρθρογράφος είχε την τιμή να παρακολουθήσει σε πρώτη προβολή το κλιπ/υπερπαραγωγή  «Bedtime Story» καθώς και τη βασίλισσα της ποπ να διαβάζει δυνατά ένα παιδικό βιβλίο φορώντας πυτζάμες.

Στα εγκαίνια του Mohegan sun

Αυτά τα εγκαίνια του ξενοδοχείου/καζίνο/σπα στο Κονέκτικατ το 2002, εκτός του ότι είχαν εξαιρετικό μπουφέ, προσέφεραν και ένα μοναδικό θέαμα. Τα μικρόφωνα είχαν αναλάβει η Cher και η Cyndi Lauper ενώ η Rosie O’Donnell θυμήθηκε εκείνο το βράδυ πως κάποτε υπήρξε σταντ – απ κωμικός. Για κάποιο λόγο ο αρθρογράφος ισχυρίζεται πως «ρευόταν» στρασάκια, ίσως όμως φταίει ότι κάπνισε μπόλικη από τη μαριχουάνα που του προσφέρθηκε.

Στο ρεβεγιόν του Studio 54

Ως «αγνή, απερίσκεπτη, εξωφρενική διασκέδαση» περιγράφει το ρεβεγιόν του 1979, όταν το νέο έτος τον βρήκε στο studio 54. Tο μενού περιελάμβανε κρέπες τις οποίες όμως δεν άγγιξε, καθώς προτιμούσε να χτυπιέται στην πίστα, εκεί που η Grace Jones εμφανίστηκε με ξυρισμένο ριγέ μαλλί, στραφταλιζέ αποκαλυπτικό ένδυμα και παρέα με άντρες χορευτές τραγούδησε τις μεγάλες της επιτυχίες στη ντίσκο που με το ζόρι χωρούσες να σταθείς εκείνο το βράδυ.

Στα εγκαίνια του Atlantis στις Μπαχάμες

Το 1998, έλαβε μια πρόσκληση για τα εγκαίνια του  υπερπολυτελούς ξενοδοχείου προκειμένου να εξερευνήσει «τα τροπικά νερά, τις ανασκαφές και τα 40.000 ψάρια των 150 ειδών του νησιού». Τελικά έφαγε μπόλικα θαλασσινά, είδε τον Larry Flynt να παίζει blackjack και έπεσε πάνω στην Oprah, στον Leonardo DiCaprio και τη Julianne Moore. Επίσης άκουσε ζωντανά τον Michael Jackson, όταν τραγούδησε το «Heal the World» στην κορυφή του ναού των Μάγια με μια χορωδία γκόσπελ για υπόκρουση.

Στο δικό του πάρτι στο 230 Fifth Avenue

Με την βοήθεια των Michael Urie και Joan Rivers, το δικό του πάρτι γενεθλίων για το έτος 2010 μπαίνει στη λίστα με εκείνα που θα του μείνουν αξέχαστα. Φτάνοντας στην είσοδο του κλαμπ αντίκρισε μια ουρά από σημαντικές προσωπικότητες να τον περιμένουν, στον χώρο όπου άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης ανακατεύτηκαν με την οικογένεια, τους φίλους του και μερικές drag queens κάνοντας ένα φαγοπότι δεν είχε όρια.

Στο πάρτι του Talk Magazine

Φαγητό σε στυλ πικ- νικ και καλεσμένοι που αναζητούσαν τις δωροσακούλες τους ήταν μερικές από τις εκπλήξεις που τον περίμεναν σε ένα πάρτι του περιοδικού της Tina Brown, το οποίο διοργανώθηκε κάτω από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους βρέθηκαν οι John Waters, Vera Wang, Conan O’Brien, Willem Dafoe και Donna Karan, γεγονός που τον κάνει να δίνει μέχρι σήμερα υψηλή βαθμολογία σε ένα πάρτι που, όπως λέει,  στην περιγραφή της πρόσκλησης φάνταζε καλύτερο.

Στο πάρτι του Paper Magazine

Ένα τυπικό δείπνο  στο Casa Lever για την ταινία «Broken Embraces», με την παρουσία του Pedro Almodovar και της τότε μούσας και πρωταγωνίστριας του Penelope Cruz εξελίχθηκε σε ένα χαζοχαρούμενο πάρτι από τη στιγμή που καλεσμένοι όπως η Kim Hastreiter, ο Mickey Boardman και η Madonna άρχισαν να κοινωνικοποιούνται με τα κινηματογραφικά αστέρια του. Η κουλτούρα έσπαγε από ανάλαφρες στιγμές που διασκέδασαν ιδιαιτέρως τον αρθρογράφο.

Στο πάρτι για το ARTPOP rave

Ένας τεράστιος χώρος όμοιος με αποθήκη στο Μπρούκλιν, γεμάτος με έργα τέχνης κι ένα πελώριο άγαλμα της Lady Gaga καθώς και φορτηγά που μετέφεραν τόνους φαγητού τον περίμεναν στον εορτασμό για την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ «Artpop» το 2013. Παρότι το εγχείρημα του φάνηκε πολυέξοδο, παραδέχεται πως ήταν άκρως οργανωμένο και καλαίσθητο ενώ το φόρεμα και η σκηνική παρουσία της τραγουδίστριας που δεν έλεγε να κατέβει από τη σκηνή τον μάγεψαν.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης