Categories: ΠΟΛΗ

Οι Sun of a Beach κρύβονται πίσω από τις πετσέτες θαλάσσης που κάνουν θραύση

«Αν κάτσεις να το σκεφτείς, είναι κρίμα που υπήρχε τέτοιο κενό στην αγορά. Η πετσέτα είναι κάτι τρομερά χρηστικό και η ποιότητα είναι πολύ σημαντική όταν μιλάμε για πράγματα που χρησιμοποιούμε συνεχώς» σχολιάζει εύστοχα η Μελίνα καθισμένη στο γραφείο της, πηγμένο μέσα στα post-it, στις πακεταρισμένες παραγγελίες και στις πετσέτες. Η Μελίνα Πίσπα, λοιπόν, έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας στην πόλη που εγγυάται την επιτυχία των εν λόγω σπουδών – ήτοι το Μιλάνο – και απ’ ότι φαίνεται έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική και επαγγελματική αδυναμία στα νυφικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Έλλη Ρούντου, από την άλλη πλευρά, έχει σπουδάσει marketing στην Αγγλία, αλλά το marketing δεν ήταν αρκετά δημιουργικό για να την καλύψει κι έτσι αποφάσισε – και τα κατάφερε – να εργαστεί ως στυλίστρια στο περιοδικό Elle, προτού ξεκινήσει τη συνεργασία της με τη Μελίνα. «Εμείς απλώς είδαμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό κενό στην αγορά του beachwear. Οι περισσότεροι αγοράζουμε τις πετσέτες από καταστήματα ρούχων, αξεσουάρ ή λευκών ειδών. Βλέπετε πως όλοι ασχολούνται με το μαγιουδάκι, με το καπελάκι, με τα σανδαλάκια, αλλά οι πετσέτες είναι δεκαετίας». Το Sun of a Beach είναι το πρώτο e-shop που έβγαλε την πετσέτα θαλάσσης από τη σφαίρα των λευκών ειδών και την αναβάθμισε, μετατρέποντάς τη σε μπουτικοειδές αξεσουάρ και μετακινώντας τη στη σφαίρα της μόδας. Η πετσέτα έχει και αυτή την τιμητική της. Άλλωστε, όπως πολύ σωστά παρατήρησαν τα κορίτσια, περνάμε τόσες ώρες επάνω σε μια πετσέτα θαλάσσης, άρα γιατί να μη σκεφτούμε την ποιότητά της;

«Οι πετσέτες αυτές είναι φτιαγμένες 100% από αιγυπτιακό βαμβάκι. Η “μονάδα μέτρησης” μιας πετσέτας είναι το βάρος της ανά τετραγωνικό μέτρο. Εμείς λοιπόν θέλουμε μια συγκεκριμένη ποιότητα, συγκεκριμένα 450 γραμμάρια ανά τ.μ., ώστε η πετσέτα να μην είναι ούτε πολύ λεπτή αλλά ούτε και πολύ βαριά και να μπορεί κανείς να την πάρει μαζί του στην παραλία. Κάνουμε ένα ειδικό treatment για να μην ξεβάφουν από τον ήλιο», εξηγεί η Έλλη. Γενικώς, όλα φαίνονται προσαρμοσμένα να μας βγάζουν ασπροπρόσωπους κάτω από τον ελληνικό ήλιο, μιας που είναι γνωστό ότι κανένας λαός δεν αράζει τόσες ώρες στη θάλασσα όσο ο δικός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως, πέρα από την πρακτική αξία του είδους, υπάρχει και η αισθητική του αξία και αυτή είναι που κάνει τη δουλειά των Sun of a Beach ξεχωριστή, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα της επιχείρησης που έχει ένα σωρό φρέσκες ιδέες και συνεργασίες. «Αποφασίσαμε ότι κάθε χρόνο θα κάνουμε μια συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη και θα δημιουργούμε βάσει σχεδίων του μια «συλλεκτική» σειρά-limited edition. Ξεκινήσαμε φέτος με τον Cacao Rocks, έναν ταλαντούχο graffiti artist με τον οποίο ζωγραφίσαμε ένα τοίχο στην Αβραμιώτου, τον φωτογραφίσαμε και κάναμε το σχέδιο πετσέτα. Επίσης συνεργαζόμαστε με ένα δίκτυο ποδηλατών, τους Bondex Couriers, που αναλαμβάνουν το “green delivery”, κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ σαν ιδέα και πρέπει να πούμε ότι το καταφέρνουν περίφημα».

Όσον αφορά στην Αττική, λοιπόν, το delivery είναι «πράσινο». Όσον αφορά στην Ελλάδα γενικότερα, το delivery είναι δωρεάν καθότι τα κορίτσια φροντίζουν να επωμίζονται τα μεταφορικά έξοδα. Όσον αφορά στο εξωτερικό, το delivery φτάνει μέχρι Ιαπωνία, Ντουμπάι, Λίβανο και Πορτογαλία. Το Sun of a Beach το περιμένουν πώς και πώς όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις εκθέσεις μόδας σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Παρίσι, όπου το επιτυχές e-shop δεν προωθεί μόνο το ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα. «Θα ήταν πολύ εύκολο να ράβουμε κάπου αλλού και να πολλαπλασιάσουμε το κέρδος μας, αλλά επιλέγουμε να ράβεται και το τελευταίο κομμάτι στην Ελλάδα».

Η εφευρετικότητα δεν φαίνεται μόνο στο λογοπαίγνιο του ονόματος αλλά και στα προϊόντα, που κόβονται και ράβονται σε διάφορα σχήματα, σχέδια και μεγέθη. Ενδεικτικά, πέρα από τις «ενήλικες» πετσέτες, υπάρχουν και baby πετσέτες για τους πολύ μικρούς λάτρεις του καλοκαιριού, αλλά και μια νέα συλλογή poncho για λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Μέσα στο εργαστήριο υπήρχαν και κάνα δυο λαχταριστά giftboxes που θα ήταν το τέλειο δώρο είτε για γάμο είτε για βαφτίσια, πράγμα που – ομολογουμένως – ο μέσος Έλληνας δεν το έχει κατά νου όταν ακούει τη λέξη «πετσέτα». Και μιας που λέμε για δώρα, η τσάντα μέσα στην οποία παραδίδονται οι πετσέτες δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία: είναι μια απλή, πλην όμως καλοσχεδιασμένη και πρακτική τσάντα θαλάσσης που μένει δωράκι, ασορτί με κάθε παραγγελία. Και όλα αυτά ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου του 2012, άρα δεν είναι μόνο η στιγμή να γιορτάσουμε το φετινό καλοκαίρι, αλλά και τα δεύτερα γενέθλια του δημιουργικού διδύμου Sun of a Beach, που πορεύονται δυο χρόνια τώρα με το μότο “Peace, Love and Sand».

 www.sunofabeach.com

Τατιάνα Φύσσα