Στην άνω μεριά της Φωκίωνος Νέγρη, ανάμεσα στα κυπαρισσί παγκάκια και τις μπορντό λεπτομέρειες της πλατείας, το βαθύ κίτρινο χρώμα θα σου τραβήξει την προσοχή. Πλησιάζοντας κοντά, θα δεις μία βιτρίνα γεμάτη αλμυρές και γλυκές επιλογές και τους χαμογελαστούς υπαλλήλους του Dope Roasting Co. να ετοιμάζουν τον καφέ σου, τον οποίο μπορείς να απολαύσεις στα τραπεζάκια που βρίσκονται τοποθετημένα στην πλατεία.
Με έδρα την καρδιά της Αθήνας, το Dope Roasting Co. αποφάσισε να επεκταθεί, δίνοντας νέα πνοή στη γειτονιά της Κυψέλης. Βασική φιλοσοφία του, είναι το roastering. Ο καφές ψήνεται και σερβίρεται στο χώρο στον οποίο παρασκευάζεται, όπως συμβαίνει και με τα προϊόντα του menu, τα οποία παρασκευάζονται στα «κεντρικά» του Dope στο Μοναστηράκι. Ως επί το πλείστον, είναι daily και η εκτέλεσή τους είναι βασισμένη στο μενού που έχει επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης αρτοποιός, Kamel Saci.
Μπαίνοντας στο Dope, θα αντικρίσεις στη γωνία του μαγαζιού μία μικρή boulangerie με ψωμιά. «Πέραν των κλασικών επιλογών, υπάρχει ψωμί με cranberries, με παπαρουνόσπορο, πολύσπορο, με σουσάμι, με προζύμι. Όλα τα ψωμιά είναι από ποιοτικό λευκό αλεύρι. Κάθε πρωί ζυμώνονται στον κεντρικό χώρο του Dope και μέχρι τις 8:00 έρχονται εδώ. Λειτουργούμε καθημερινά, από τις 8:00 έως τις 20:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 μέχρι τις 20:00. Το Σαββατοκύριακο ειδικά, ακόμη και μετά τη δεύτερη προμήθεια που γίνεται κατά τις 13:00, τα προϊόντα εξαντλούνται ταχύτατα».
Το blend του καφέ, αποτελείται από δύο ποικιλίες Βραζιλίας, μία Γουατεμάλας, Ονδούρας και Αιθιοπίας, ενώ προσαρμόζεται ιδανικά στον κρύο καφέ και συγκεκριμένα στο freddo espresso. Τα single origins, πωλούνται μεμονωμένα στο Dope στο κέντρο, κάτι που σύντομα θα συμβεί και στην Κυψέλη. Ακόμη, πωλούνται ορισμένα organic προϊόντα και κάψουλες espresso, ενώ το Cold Brew και το Matcha Latte (σκόνη φύλλων πράσινου τσαγιού, που αναμειγνύεται με γάλα και βράζεται), αποτελούν δύο ξεχωριστές επιλογές για όσους προτιμούν το κάτι διαφορετικό. Φυσικά, το φυτικό γάλα μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό σε κάθε επιλογή, για όποιον το επιθυμεί.
Εάν δοκιμάσεις τα daily, handmade προιόντα του Dope, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε κάνουν να επιστρέψεις ξανά – και γιατί όχι να το καθιερώσεις ως το στέκι για το πρωινό σου. «Τα Turkey & Cheese Cream και Ham & Cheese Cream σε ψωμί μπριός, περιέχουν εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά τα οποία ψήνουμε και κόβουμε εμείς, μαζί με κρέμα τυρί. Τα μπριός, βγαίνουν σε δύο μεγέθη. Στο μικρό μέγεθος προσθέτουμε ορισμένα λαχανικά και κάποια sauce (σπιτική μουστάρδα, αγγουράκι, μαρούλι κ.α.), ανάλογα με το τι πηγαίνει στο είδος του αλλαντικού».
Για όποιον αγαπάει το sandwich, το Salami Muhamara, με πικάντικη sauce από κόκκινη πιπεριά, ντομάτα και σαλάμι Δράμας, αποτελεί ιδανική επιλογή. Ακόμη, το Turkey Truffle, έχει γαλοπούλα τρούφας, τυρί, μαγιονέζα και ρόκα, το Bologni Sandwich περιέχει μορταδέλα, πέστο φιστικιού και τυρί, ενώ η λαχταριστή, αφράτη Focaccia (ιταλικός τρόπος παραγωγής ψωμιού), ζυμώνεται με δεντρολίβανο και στο πάνω μέρος της προστίθεται φέτα.
Το Berrys & Lemon Cake έχει λεμόνι και κόκκινα φρούτα, το ονειρικό Fistachio Cake, πλούσιο γλάσο φιστικιού και το Carrot Cake ξεχωρίζει για την κρέμα τυριού που θυμίζει εκείνη του cheesecake. Ακόμη, η συνταγή του Apple Cake έχει παραλλαχθεί με την προσθήκη κομματιών ανανά, ενώ το Cinamon Roll δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Η gluten free επιλογή του Hazelnut Pie, ολοκληρώνει τον daily κατάλογο του φιλικού, λιλιπούτιου χώρου της Φωκίωνος, που μας έχει ήδη κλέψει την καρδιά.