Categories: ΠΟΛΗ

Στο Atisbar δίνουν ραντεβού τα βόρεια προάστια

Hbar σκηνή της Αθήνας τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις. Συνεχώς νέα project έρχονται να προστεθούν στα ήδη επιτυχημένα μαγαζιά της πόλης κάνοντας την ελληνική πρωτεύουσα να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες του εξωτερικού. Κι αν μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει να ψάχνουμε στα στενά του κέντρου για το νέο μαγαζί που θα γίνει στέκι, φαίνεται πως αρχίζουν και στα προάστια της πόλης να συμβαίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. 

Η οδός Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι ήταν μέχρι πρόσφατα συνώνυμο των πολυεθνικών, καθώς εκεί έχουν παραρτήματα μερικές από τις πιο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και όχι μόνο. Αυτό όμως αρχίζει να αλλάζει, αφού όλο και περισσότεροι  άνθρωποι την επιλέγουν για την έξοδό τους. Αφορμή γι΄αυτό ένα all day bar που άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι του 2021 και αγαπήθηκε όχι μόνο από τους εργαζόμενους των γύρω εταιρειών που επιλέγουν να πιουν εκεί τον πρωινό καφέ τους ή να κάνουν το lunch break τους, αλλά και από όσους αναζητούν ποιοτικά κοκτέιλ με φαντασία και έναν χώρο για συναντήσεις με φίλους ή ακόμα καλύτερα για ένα πρώτο ραντεβού.

Το εντυπωσιακό μπαρ κάτω από το ανθισμένο gazeebo.

Στον χώρο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Περνώντας κανείς την πόρτα του Atisbar το πρώτο που παρατηρεί είναι το ανθισμένο gazeebo που στολίζει το ταβάνι του, αλλά και το εντυπωσιακό μπαρ που κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις. Στον χώρο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε που έρχονται σε ιδανική αντίθεση με τα μεγάλα κτίρια της πόλης και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για μια χαλαρωτική ανάπαυλα μέσα στην ημέρα ή για να απολαύσεις ένα καλό ποτήρι κρασί μια Παρασκευή βράδυ, ενώ για τις ηλιόλουστες μέρες της Άνοιξης, προσφέρεται απλόχερα και ο εξωτερικός χώρος. Όσο για αυτά που προσφέρει το πιο νέο μπαρ της Φραγκοκλησιάς, οι επιλογές είναι αρκετές τόσο σε φαγητό, όσο και σε ποτό και καλύπτουν όλα τα γούστα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Καγιανάς με ντομάτα, τηγανητό αυγό, μπούκοβο, chives και χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και καφές capuccino.

Στο μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Παντελής Πάνος, ξεχωρίζουν ο καγιανάς με ντομάτα, τηγανητό αυγό, μπούκοβο, chives και χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και το toast με χειροποίητο προζυμένιο ψωμί με avocado, γαλοπούλα, νιφάδες παρμεζάνας και τηγανητό αυγό για πρωινό ή brunch αν η μέρα έχει προχωρήσει. Όσο φτάνουμε προς το μεσημέρι και η μέρα προχωρά, μπορείτε να διαλέξετε καποιο από τα πιάτα ζυμαρικών όπως η al forno pasta, με ριγκατόνι, κιμάς black angus, τυρί προβολόνε, παρμεζάνα και chives ή μια σαλάτα με τρίχρωμα μαριναρισμένα τοματίνια, mozzarella balls, πέστο βασιλικού και παξιμάδι από χαρούπι. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η tagliata από διάφραγμα black angus, συνοδευμένη από φρέσκες αρωματικές πατάτες ή πράσινη σαλάτα, αλλά και το λαυράκι με τραγανή κρούστα και φρέσκες αρωματικές πατάτες με remoulade κάπαρης. 

Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι που δεν θα βρείτε εύκολα σε πολλά μαγαζιά της πόλης, τότε αξίζει να επιλέξετε μια pinsa. Αν αναρωτιέστε τι είναι, πρόκειται ουσιαστικά για την πρόγονο της σημερινής πίτσας, στην πιο ελαφριά και χορταστική της μορφή. Εδώ θα την βρείτε ως κλασσική margherita με ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό ή με ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα, Parma ham, ρόκα, πέστο βασιλικού και λάδι λευκής τρούφας. 

Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ είναι έτσι φτιαγμένος για να καλύπτει όλα τα γούστα.

Όσο για τον κατάλογο με τα signature cocktails, αυτό τον έχει επιμεληθεί ο Πάνος Βλάχος και οι άνθρωποι του Atisbar προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο «δικά τους», που σημαίνει πως οι πουρέδες και οι μαρμελάδες που χρησιμοποιούνται στα cocktail, παρασκευάζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την ομάδα του μαγαζιού. Για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ, τότε ένα aperitivo, όπως το Gin & Italicus, με Beefeater Gin, Italicus και τόνικ, θα γίνει το νέο αγαπημένο τους κοκτέιλ. Αν πάλι αγαπάτε το μέλι, τότε το Honey Fig με Absolute Vodka, λάιμ, μέλι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκο, είναι αυτό που ψάχνετε. Και επειδή φτάνουμε προς το καλοκαίρι, το Hibiscus με Jameson Whiskey, χειροποίητο λικέρ ιβίσκου, αλατόνερο, λάιμ, ρόδο και βανίλια, είναι ιδανική επιλογή για να το απολαύσετε στον εξωτερικό χώρο, όσο δύει ο ήλιος. 

Bao Bun με τραγανό κοτόπουλο, spicy coleslaw και πίκλα αγγουριού.

Από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο το Atisbar μετατρέπεται σε πάρτι, αφού κάθε φορά ένας καλεσμένος DJ θα δίνει τον ρυθμό κι εσείς θα τον ακολουθείτε απολαμβάνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ και finger food, όπως είναι τα bao buns με τραγανό κοτόπουλο, πικάντικη coleslaw, τσίλι και αγγούρι. Μετά το Πάσχα τα πάρτι θα γίνουν καθημερινά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ το Atisbar αλλάζει τα βόρεια προάστια και τα κάνει προορισμό, όχι μόνο για όσους μένουν κοντά, αλλα και για όσους αναζητούν κάτι νέο. 

Η οδός Φραγκοκκλησιάς αλλάζει πρόσωπο.

Atisbar: Φραγκοκκλησιάς 3α, Μαρούσι 151 25
Instagram
Facebook
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι