Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Στις Παλιοσυνήθειες μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο σπιτικό

Οι Παλιοσυνήθειες είναι μάλλον η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, καθώς από το 2011 που άνοιξαν στην οδό Πρωτογένους, έχουν γίνει απαραίτητος σταθμός για θιασώτες του vintage, εικαστικούς, αλλά και φοιτητές ή εργένηδες που θέλουν να στήσουν ένα οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα καλαίσθητο σπιτικό. Η Αδαμαντία, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ήθελε να δημιουργήσει ένα second hand κατάστημα βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ίδια είναι διακοσμήτρια και το σπίτι της ήταν γεμάτο από παλιά αντικείμενα που έβρισκε στα σκουπίδια ή σε διάφορα παζάρια. Μάλιστα πολλές φορές τα μεταποιούσε κιόλας. Μέσα από τις Παλιοσυνήθιες κατάφερε να μοιραστεί το πάθος της για τα παλιά αντικείμενα που κουβαλούν ολόκληρες ιστορίες πάνω τους.

Συντήρηση γνώσεων

Πολυθρόνες για όλα τα γούστα

Τα έπιπλα έχουν βγει μέχρι τον πεζόδρομο. Τόσα πολλά είναι!

Πολλά διακοσμητικά, μέχρι και βινύλια στην φάμπρικα

Τώρα που ανοίγει και ο καιρός, δε θα ‘θελες κάτι για το μπαλκόνι;

Το μαγαζάκι της Πρωτογένους έγινε ένας μικρός παράδεισος με vintage έπιπλα και ψιλολόγια (δηλαδή από κομότες και μπανιέρες μέχρι παλιές φωτογραφίες και scranchies για τα μαλλιά). Επειδή ο παράδεισος όμως δεν γίνεται να περιορίζεται σε λίγα τετραγωνικά, οι Παλιοσυνήθιες έχουν πλέον και παράρτημα, έναν μεγαλύτερο χώρο απέναντι από την γκαλερί Atopos στην οδό Σαλαμίνος στον Κεραμικό, την Fabrika Market. Στην Fabrika θα βρεις 70’s καναπέδες, εντυπωσιακές ροτόντες, γραφεία, μπουφέδες, πολλές καρέκλες, bauhaus coffee tables, φωτιστικά αλλά και ηλεκτρικές συσκευές.

Σάλα, σάλα μες τη σάλα τα μιλήσαμε…

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως μόλις έχεις μετακομίσει και δεν έχεις παρά ένα στρωματάκι και δύο συμπράγκαλα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σκέφτεσαι πως θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να καταφέρεις να επιπλώσεις πλήρως το σπίτι σου. Κάνεις λάθος. Με μια βόλτα στη Fabrika μπορείς να βρεις κρεβάτι από 20 ευρώ, καναπέ – κρεβάτι (γιατί όλο και κάποιος φίλος θα έρθει για sleep over) από 30 ευρώ,  ψυγείο και πλυντήριο επίσης από 30 ευρώ. Με λίγα λόγια, με μόλις 100 ευρώ μπορείς να συγκεντρώσεις τα βασικά κομμάτια που χρειάζεσαι στο νέο σου σπίτι.

Και όσο για το κουβάλημα, η περιβόητη ομάδα των Πλαιοσυνηθειών μπορεί να σε βοηθήσει και στην μετακόμιση. Όχι μόνο θα σου φέρει αυτά που θα αγοράσεις έξω από την πόρτα σου, αλλά μπορεί και να πάρει από το παλιό σου σπίτι πράγματα, που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν δίπλα από τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης, για το μαγαζί. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «πατσίσετε» κάπως και την μεταφορά.

Η «Φάμπρικα» της οδού Σαλαμίνος

Επίσης, ανεξαρτήτως μετακόμισης ή όχι, αν έχεις κάτι που δεν χρειάζεσαι μπορείς να το  πας στις Παλιοσυνήθειες (αν είναι βέβαια κάποιο έπιπλο ή ηλεκτρική συσκευή, θα έρθουν οι Παλιοσυνήθειες σε σένα) και να τα βρείτε με τους εξής δύο τρόπους. Ή θα κάνετε ανταλλαγή σε είδος, ή θα περιμένεις να πωληθούν τα αντικείμενα που έδωσες, για να πάρεις το ποσοστό που σου αντιστοιχεί. Ακούγεται δίκαιο.

Μην ξεχνάς επίσης πως μπορείς να τσεκάρεις τις νέα entries και των δύο καταστημάτων των Παλιοσυνηθείων στο e – shop που ανανεώνεται καθημερινά, καθώς και στην επίσημη σελίδα τους στο facebook.


Μπες στον μαγικό κόσμο των Παλιοσυνηθιών στην οδό Πρωτογένους 8 στου Ψυρρή και στην Fabrika Market Σαλαμίνος 65 στον Κεραμικό.

 

Η πτήση για Fabrika Market αναχωρεί σε λίγα λεπτά

Φλιπεράκι θα παίξουμε;

Βελέντζες για πάντα

Στις Παλιοσυνήθειες μπορείς να φουλάρεις… το σπίτι σου!

Old school – ιές

Καλύτερος από το “boyfriend pillow”. Τούτος εδώ έχει και κοιλιακούς.

«Πάρτε το μηδέν παρακαλώ…»

Ο χρόνος περνάει. Ακόμα να πας στις Παλιοσυνήθειες;

 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.