Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Skate MO: Ανακυκλώστε τη σπασμένη σας σανίδα

O Νίκος Δενδρινός είναι 27 χρονών και είναι εδώ και χρόνια skater. Μόλις έξι μήνες πριν, είχε την έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα να διακοσμήσει το σπίτι του, χρησιμοποιώντας τις παλιές, μεταχειρισμένες σανίδες skateboard, σαν ράφια στους τοίχους. Η έμπνευσή του όμως δεν έμεινε στο ράφι. Σύντομα ανακάλυψε νέους καλλιτέχνες, δημιούργησε το δικό του εργαστήριο, αγόρασε τα απαραίτητα μηχανήματα και εργαλεία, βρήκε όσες περισσότερες χρησιμοποιημένες, κατεστραμμένες σανίδες μπορούσε από φίλους skaters και στρώθηκε στη δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Από κοσμήματα, μπρελόκ και πίπες μέχρι θήκες κινητών, μαχαίρια, τασάκια και κάδρα για φωτογραφίες. Χρήσιμα αντικείμενα, έξυπνα gadgets, πολύχρωμα σχέδια. Ονόμασε το brand του skate MΟ και έδωσε ζωντάνια, χρώμα και χρησιμότητα στο φθαρμένο ξύλο.

Γιατί σανίδες skate; Οι σανίδες skate μου τράβηξαν την προσοχή για δύο λόγους. Πρώτον είναι φτιαγμένες από ξύλο ,υλικό με το οποίο μπορείς να κατασκευάσεις πολλά πράγματα. Δεύτερον, λατρεύω τα έντονα χρώματά τους γιατί μου δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω πολλούς διαφορετικoύς συνδυασμούς στα έργα μου.

Πού βρίσκεις τις σανίδες που χρειάζεσαι; Είτε από φίλους οι οποίοι δουλεύουν σε skateshops, όπου εκεί ξεμένουν οι παλιές χρησιμοποιημένες και σπασμένες σανίδες, είτε από την παρέα μου που κάνουν skate και κρατάνε τις παλιές τους σανίδες για μένα. 

Μελλοντικά σχέδια; Στο μέλλον θα ήθελα να φτιάξω ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία αντικειμένων, γλυπτών και να διακοσμήσω τοίχους σε μαγαζιά, studio ακόμα και σπίτια

Αγαπημένο Μότο:  

Your Τrash Our Gold

 

Πού θα βρούμε skate ΜΟ gadgets;  Μέσω της σελίδας μου στο facebook skate MO  και μέσω  email στο skatemodifications@gmail.com όπου θα ενημερώνεστε για τα καταστήματα στα οποία θα πωλούνται κάποια από τα Skate MO αντικείμενα. Επίσης μπορείτε να κερδίσετε κάποια από αυτά μέσω του SkateYou, το οποίο είναι ένα δωρεάν παγκόσμιο online skate application.

O Νίκος στο εργαστήριό του εν ώρα εργασίας

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου