Categories: ΠΟΛΗ

Η Συλλογική Πορεία Αγάπης μας καλεί στο πασχαλινό της μπαζάρ

Τι θα δούμε εκεί

Οι οργανωτές του μπαζάρ μάς υπόσχονται ότι θα βρούμε εκεί πολλές όμορφες πασχαλινές ιδέες, λαμπάδες στολισμένες με πολύ μεράκι και φαντασία και σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, για όσους επιθυμούν περισσότερο Φως, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, σοκολάτες, σοκολατάκια και πασχαλινά αυγά, μοσχομυριστά λαμπριάτικα κουλουράκια φτιαγμένα με αγνά υλικά και σύμφωνα με παλιά σμυρνέϊκη συνταγή, όμορφες κατασκευές της ομάδας χειροπλεκτικής, καλλιτεχνικές κατασκευές σαπουνιών με χρώματα κι αρώματα και σε πρωτότυπα σχήματα, χειροποίητα κοσμήματα κλπ…

Όλες αυτές οι δράσεις στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο μπαζάρ που κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα οργανώνει η Συλλογική Πορεία Αγάπης. Τι λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο να τους συμπαρασταθούμε;

Οι ίδιοι μας λένε πως «η ανακούφιση που προσφέρει η υποστήριξη στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια είναι μεγάλη. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πολύ σημαντική πλευρά που αναπτύσσεται παράλληλα μέσα από τέτοιες δράσεις:  Αυτοί που βοηθούν, ευαισθητοποιούνται για την ανάγκη του άλλου ανθρώπου, ενεργοποιούνται, περνάνε από την καλή πρόθεση στην πράξη, η ζωή τους αποκτά νέο νόημα και μπορούν, σιγά σιγά να προσφέρουν, αλλά ίσως και να προσφέρονται, ως νέα στηρίγματα στην κατάκτηση μιας ανώτερης ποιότητας ζωής, και της δικής τους και της κοινωνίας…».  

Σε τι συνεισφέρουμε συμμετέχοντας στο μπαζάρ της Συλλογικής Πορείας Αγάπης

Εκατό χιλιάδες κιλά μεταχειρισμένων ρούχων, λευκών ειδών, παπουτσιών και παιχνιδιών έχουν δοθεί από τον Ιούλιο του 1999 ως τώρα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Οδοντιατρική περίθαλψη και ιατρική βοήθεια χορηγήθηκε σε πολλές περιπτώσεις ατόμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 205 άτομα, άποροι ηλικιωμένοι, σιτίζονται καθημερινά από το δημοτικό συσσίτιο στην πόλη Ουγκαρτσίν της Κεντρικής Βουλγαρίας. Σχεδόν 250 οικογένειες, με 800 άτομα, από τα οποία 280 παιδιά, υποστηρίζονται με βασικά είδη διατροφής κάθε 35-40 ημέρες από το «Μπακάλικο» της Αθήνας. Από το 2008, έχουν πραγματοποιηθεί 6000 παραδόσεις τροφίμων σε 47 «μπακάλικα» που έχουν γίνει ως τώρα, ενώ  η ιδέα έχει μεταφερθεί και στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα και στη Σόφια… Το 48ο «μπακάλικο» θα συγκεντρώνει τρόφιμα στον ίδιο χώρο, τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα από τις 4 έως τις 8.

Το μπαζάρ: Σάββατο και Κυριακή, 4 και 5 Απριλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, Βουλγαροκτόνου 27α  & Χαριλάου Τρικούπη, 3ος όροφος. (Και στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 26, 6ος όροφος). Και το «Μπακάλικο» τη Δευτέρα 6 Απριλίου το απόγευμα από τις 4 έως τις 8.

Πληροφορίες:

Μπαζάρ Αθήνας: 6932 96 10 42

Μπαζάρ Θεσσαλονίκης: 6945 32 14 23

Μπακάλικο: 6945 59 84 87 – 6972 00 20 72

Περισσότερα στο: www.poreiaagapis.gr.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή