Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Πώς μπορεί να ανταμειφθεί η δημιουργικότητα;

Η δημιουργικότητα ανταμείβεται και το CU αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πιο πέρα με το CURestartUp@Romantso, έναν διαγωνισμό που επιστρατεύει το ανήσυχο πνεύμα και προσφέρει στέγη στα γραφεία της θερμοκοιτίδας του Ρομάντσο εντελώς δωρεάν για οκτώ μήνες. Εκεί, οι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πράξη στο πιο φρέσκο και ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης. Εν όψει της ολοκλήρωσης των συμμετοχών για τον τρίτο γύρο και για να λυθεί κάθε απορία, η Popaganda μίλησε με τη Δανάη και την Αλκυόνη, τις LOMMER που ήταν μεταξύ των νικητών του δεύτερου γύρου και μετρούν ήδη τρεις μήνες στο γραφείο νούμερο 203 του Ρομάντσο.

Θα μπορούσατε να μας συστηθείτε; Με τι ασχολείστε και από πότε ξεκίνησε η πορεία του LOMMER και πότε αποκτήσατε το δικό σας γραφείο στο Ρομάντσο;  Καλησπέρα! Είμαστε Δανάη Γαβρίλη και Αλκυόνη Ματσουρδέλη, είμαστε σχεδιάστριες βιομηχανικών προϊόντων και δουλεύουμε μαζί τον τελευταίο χρόνο.
Η Lommer είναι ένα brand που προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα πως ένα προϊόν μπορεί να είναι τόσο μοναδικό όσο και οι ανάγκες του χρήστη του. Έτσι, σε πρώτη φάση επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο που αγοράζει κανείς τσάντες. Αντί να πάει σε ένα κατάστημα και να διαλέξει ένα τελικό προϊόν για το οποίο εμείς έχουμε επιλέξει την αισθητική του και την λειτουργικότητα του, διαλέγει ο ίδιος διάφορα κομμάτια, σχέδια και χρώματα και συνθέτει με απλούς τρόπους την δική του τσάντα σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.
Η πορεία μας στο Ρομάντσο ξεκίνησε αισίως τον Σεπτέμβρη, όντας μια από τις νικήτριες ομάδες του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up @ Romantso.  

Πώς ήρθατε σε επαφή με το διαγωνισμό του CU RestartUp@Romantso; Ενημερωθήκαμε από το Facebook  για τον διαγωνισμό  CU Restart Up@Ρομάντσο, που καλούσε νέους δημιουργούς να πάρουν μέρος και να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, για να κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας τους. Αμέσως ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την συμμετοχή μας.

Είχατε βρεθεί στο Ρομάντσο πριν εγκατασταθείτε στο γραφείο 203 ή η πρώτη σας επαφή με το χώρο έγινε μετά τον διαγωνισμό; Είχαμε βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορα ενδιαφέροντα events που έχουν γίνει στον χώρο. Πάντα όταν συζητάγαμε πού θα θέλαμε να έχουμε το γραφείο μας, το Ρομάντσο ήταν η πρώτη επιλογή. Είναι το κέντρο του δημιουργικού σύμπαντος της Αθήνας.

Πώς συμμετείχατε στο διαγωνισμό; Για ποιους λόγους πιστεύετε πως έγινε η επιλογή σας; Η συμμετοχή μας ήταν ένα βίντεο stop motion που τραβήξαμε με την κάμερα του κινητού, το οποίο περιέγραφε την φιλοσοφία του σχεδιασμού μας και παρουσίαζε κάποια από τα προϊόντα που έχουμε «στα σκαριά».
Νομίζουμε ότι επιλεγήκαμε γιατί δείξαμε ξεκάθαρα ότι αυτό που κάνουμε το αγαπάμε, το έχουμε πάρει στα σοβαρά και θέλουμε πολύ να το κάνουμε να συμβεί.

Η φιλοξενία σας στο Ρομάντσο πιστεύετε ότι έχει λειτουργήσει καθοριστικά στην πορεία του LOMMER και αν ναι, γιατί; Αδιαμφισβήτητα ναι. Καταρχάς οι ρυθμοί της εργασίας μας έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Έπειτα έχουμε ανθρώπους γύρω μας που μας βοηθούν να λύσουμε οποιοδήποτε ζήτημα, είτε αυτό είναι διαδικαστικό, είτε παραγωγικό σε πολύ συντομότερο χρόνο απ’ ότι θα μπορούσαμε μόνες μας.  Ο «πυρετός» δημιουργικότητας που υπάρχει εδώ μέσα σου δίνει ώθηση και σε βοηθάει να προχωράς συνεχόμενα ένα βήμα παραπέρα. 

Πώς λειτουργεί η αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας, οι σχέσεις με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους, υπάρχει feedback; Πραγματικά η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους του χώρου είναι μοναδική. Είναι απίστευτη η στήριξη που υπάρχει μεταξύ μας, οι λύσεις που προκύπτουν από το πουθενά γιατί απλά κατέβηκες στο καφέ συζήτησες το πρόβλημα σου και κάποιος άλλος που το έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν σου δίνει λύσεις που θα σου έπαιρνε καιρό να βρεις. Το ότι φτιάχνουμε πρωτότυπα των προϊόντων μας και περιφέροντας τα στους διαδρόμους παίρνουμε άμεσο feedback για το αν είμαστε στον σωστό δρόμο ή όχι.

Ποιες θα ήταν οι συμβουλές προς «ναυτιλομένους»; Δηλαδή για εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό; Ορισμένα dos & don’ts. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Αρκεί να αγαπάς και να πιστεύεις αυτό που κάνεις και όλα τα άλλα έρχονται!

Ο διαγωνισμός CU RestartUp @Ρομάντσο διοργανώνει τον 3ο γύρο του και καλεί νέους δημιουργούς να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα δημιουργικών επιχειρήσεων του Ρομάντσο, για να κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας τους. Πληροφορίες για το διαγωνισμό και δήλωση συμμετοχής στο www.vodafonecu.gr/restartup

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου