To Popeye loves Οlive είναι ένα tattoo studio ιδανικό για χορτοφάγους

Γιάννης-Paroxysm

Σπούδασα στο Μόναχο ζωγραφική και γραφιστική και εργάστηκα για δέκα χρόνια ως γραφίστας σε διαφημιστικές εταιρείες. Κάποια στιγμή ψήθηκα να ασχοληθώ με τα tattoos και άρχισα να βαράω για χόμπυ στο σπίτι μου. Στα 28 μου αποφάσισα να το δω επαγγελματικά και ξεκίνησα ανοίγοντας έναν χώρο στα Πατήσια. Το πρώτο μου μαγαζί λεγόταν Paroxysm και μου έμεινε το όνομά του σαν ψευδώνυμο.

Εδώ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκομαι ενάμιση χρόνο περίπου, τα προήγουμενα δώδεκα χρόνια τα μοτεράκια μου δούλευαν στην Κυψέλη. Διάλεξα μαζί με την Ερατώ, που σχεδιάζει τα χειροποιήτα κοσμήματα του μαγαζιού, την περιοχή και έχουμε μείνει μέχρι στιγμής ευχαριστήμενοι από την επιλογή μας. Βρισκόμαστε πολύ κεντρικά, έχουμε τα πάντα δίπλα μας και όσο να ‘ ναι η προηγούμενη γειτονιά δεν ήταν στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό. Τυχαία τα εγκαίνια μας συνέπεσαν με την πολυκοσμία και τα γεμάτα μαγαζιά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και έχει τη φάση του ο κόσμος που τριγυρνάει εδώ.

Πλέον τα tattoo studios δεν είναι δέκα, όπως ήταν κάποτε και δεν προλαβαίναμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους, αλλά αμέτρητα. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί νέοι τεχνίτες με ταλέντο και τα σχέδια τους είναι λεπτομερή και καλαίσθητα. Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες που ήταν τα outsiders στην τέχνη του tattoo όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ρωσία, έχουν κάνει άλματα και οι δουλειές που γίνονται είναι πολύ ωραίες και συχνά εντυπωσιακές. Δεν ασχολούμαι με ένα συγκεκριμένο στυλ γιατί τόσα χρόνια στη δουλειά έχω μάθει να κάνω τα πάντα, αλλά μου αρέσουν πολύ τα γεωμετρικά και τα full color. H ιδιαιτερότητά που έχει το δικό μου studio είναι πως τα χρώματα που χρησιμοποιώ τα αγοράζω από την Αμερική, είναι πλήρως οργανικά και δεν έχουν ίχνος από ζωικό λίπος, όπως όλα τα υπόλοιπα, γι΄αυτό πολλοί vegan με προτιμούν.

Κατά περιόδους το tattoo έχει γνωρίσει διάφορες μόδες, κάποτε έκαναν όλοι κινέζικα σύμβολα, μετά αστεράκια, νεράιδες και τώρα παίζει πολύ το να χτυπάς μια φράση ή φτερά και πουλάκια. Προτείνω στους πελάτες μου να μην κάνουν ένα σχέδιο που βρήκαν στο internet και το έχει όλος ο κόσμος, αλλά να πρωτοτυπούν με το να σχεδιάζω κάτι αποκλειστικά για εκείνους. Η πιο περίεργη ιστορία που μου έχει τύχει ποτέ ήταν με έναν τύπο που του είχα ζωγραφίσει σε όλη την πλάτη ένα χεβιμεταλαδικο σχέδιο με έναν διάβολο και μετά από ένα χρόνο μου ζήτησε να του το κάνω cover up αντικαθιστώντας το με τον Χριστό. Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση, ειδικά στους νέους, να καλύπτουν μεγάλα μέρη του σώματός τους, κάνοντας ας πούμε μανίκια. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που έλεγαν πως δεν θα γεμίσουν ποτέ με tattoos και φυσικά δεν το τήρησαν γιατί όταν μπαίνει μια φορά μελάνι στο δερμά, μετά λογικό και επόμενο είναι να πορωθούν και να κολλήσουν.

 Όλη αυτή η διαρκής κίνηση της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάνει καλό σε εμάς, πολλοί περνούν από το στενό για να πάνε προς την πλατεία και έτσι ρίχνουν μια ματιά για να τσεκάρουν τι παίζει εδώ μέσα, όπως μπορούν να δουν και αυτοί που κάθονται στα τραπέζια του Rock and Balls που έχει ανοίξει ακριβώς απέναντι. Βγαίνω πολύ συχνά για φαγητό στα γειτονικά στέκια, πηγαίνω στο Vibe Loft, στο School, στο Mama Roux. Δεν πιστεύω ότι η επιτυχία που γνωρίζει η περιοχή θα παρακμάσει σύντομα ή απότομα γιατί τα μαγαζιά που έχουν ανοίξει είναι αξιόλογα και όπως και να ΄χει, το ιστορικό κέντρο δεν θα πεθαίνει ποτέ.

Popeye Loves Olive tattoos & jewels, Λιμπόνα 5, Πλ. Αγίας Ειρήνης, 210 8673461

Με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Joya στη Βαρκελώνη, 6 Έλληνες και 29 ξένοι σχεδιαστές κοσμημάτων συναντιούνται στο χώρο του Popeye Loves Olive – Art Space σε μια έκθεση με σκοπό τον μετασχηματισμό του ατομικού σε ομαδικό, της διαφορετικότητας σε ενοποίηση και της ανταλλαγής σε μοίρασμα.

Την έκθεση θα προλογίσει ο Paulo Ribeiro, διευθυντής του Le Department και οργανωτής της JOYA – Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος στην Βαρκελώνη.

Εγκαίνια: Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, 19:00 // Ώρες Λειτουργίας :  Δευτέρα – Σάββατο 12.00 – 20.00

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη