Categories: FeaturedΠΟΛΗ

O Παρθενώνας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί

Τι μπορεί να κάνει άμεσα κάποιος, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να θαυμάσει τον Παρθενώνα, αλλά δεν μπορεί να τον επισκεφτεί, γιατί βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά από την Αθήνα;

Δεν έχει παρά να καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού του και να ανοίξει το link της ομάδας Air Pano.Ru, που θα τον οδηγήσει σε μια υπέροχη  πανοραμική ξενάγηση στο Βράχο της Ακρόπολης.

Η Air Pano.Ru είναι μια ομάδα Ρώσων φωτογράφων, οι οποίοι, με πλάνα υψηλής ποιότητας, φρόντισαν να καταγράψουν και να αναδείξουν τη μοναδική ομορφιά του αρχαίου Ιερού χώρου. Κι όλα αυτά με ένα μόνο κλικ και χωρίς ο διαδικτυακός «τουρίστας» να μετακινηθεί, έστω και ένα εκατοστό.

Φυσικά, σε αυτή την εφαρμογή περιλαμβάνονται πλήκτρα με τα οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ ή να σταματήσει πάνω σε κάποιο σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση του προγράμματος και για την ιστορία της Ακρόπολης.

Επιπλέον, ο επισκέπτης αυτού του διαδραστικού πανοράματος μπορεί να διαλέξει την μουσική που θα ακούει, κατά τη διάρκεια της περιήγησης. Οι επιλογές, βέβαια, είναι λίγο περιορισμένες, αφού κυμαίνονται ανάμεσα στο παραδοσιακό συρτάκι και στη μελωδία του Serenade Spring των Secret Garden, για πιο ρομαντικά γούστα!

Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι που οδηγούν σε παρόμοιων προδιαγραφών ξεναγήσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και στην πόλη της Αθήνας, όπως αυτή φαίνεται από ψηλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο δείγμα δουλειάς της Air Pano.Ru, καθώς έχει δημιουργήσει και άλλες εκπληκτικές ψηφιοποιημένες ξεναγήσεις, για σημαντικά μνημεία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Δείτε το tour εδώ.

Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου