Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Το Papadalup φέρνει τροπικό κλίμα στο Κουκάκι

Στο Perfect Strangers της αμερικανικής τηλεόρασης του ‘80 ένα φανταστικό φυτό, ονόματι papadalup, ανακούφιζε τους άντρες από το κρυολόγημα και προκαλούσε στις γυναίκες ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο άνω χείλος. Ευτυχώς, το Papadalup καφέ-μπαρ που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Κουκάκι δεν κάνει τέτοιου είδους άδικες διακρίσεις, παρά είναι το ίδιο φιλικό με όλους όσους θα βρεθούν στο στενό ανάμεσα στους κεντρικούς δρόμους της Δημητρακοπούλου και της Βεΐκου.

Το μικροσκοπικό καφέ – μπαρ που εγκαταστάθηκε στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου φέρνει τροπικό κλίμα λίγο πιο πάνω από την λεωφόρο Συγγρού με την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Γεμάτο με φυτά εσωτερικού χώρου και μια σειρά από μπαμπού, ένα πολύχρωμο mural και κάδρα που απεικονίζουν την Cher, την Uma Therman, την Kim Kardashian και την Marilyn Monroe με μουστάκι από χλόη, το Papadalup έχει έναν ολοδικό του χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει στον σκληρό ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα μαγαζιά της γειτονικής πιάτσας.


Οι ιδιοκτήτες, που φρόντισαν ακόμα και τα μαξιλάρια τους να έχουν ανθισμένο μοτίβο, είναι κάτοικοι της περιοχής. Διαπιστώνοντας την αλλαγή στην νυχτερινή ζωή της αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους που θα λειτουργεί από το πρωί με καφέ και σνακ, ενώ το βράδυ θα σερβίρει ποτά που κοστίζουν μόνο 5.50 ευρώ. Στην μπάρα του σερβίρονται επίσης cocktails (7-8 ευρώ), τσίπουρο Τυρνάβου και ούζο καζανιστό υπό το φως ξύλινων κατασκευών με βιτρό λεπτομέρειες και κρυμμένα playmobil μέσα στη βλάστησή τους.

Η Βενέτα Κατσιλιέρη, εκ των ιδιοκτητών του Papadalup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βάθος του χώρου που παίρνει άρωμα από την εκχύλιση κόκκινου, μαύρου και πράσινου φυσικού τσαγιού είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κατά τις πρωινές ώρες φοιτητές να εκπονούν τις εργασίες τους ανάμεσα σε γλαστράκια με κάκτους ενώ απολαμβάνουν μια τορτίγια ή ένα χειροποίητο bagel με γέμιση σολομού και τυρί κρέμα (3.50-4.50 ευρώ). Τις νύχτες, στον αριθμό 5 της Γ. Ολυμπίου, τα φώτα χαμηλώνουν και η μουσική δυναμώνει . Ο κατάλογος προσφέρει -μαζί με πλατό τυριών και αλλαντικών– αλκοολούχες συνταγές όπως το Cucumber Martini με τζιν ή βότκα, αγγούρι και λάιμ, το Lynchburg lemonade με Jack Daniels, triple sec, λεμόνι και sprite, η μια Tommy’s μαργαρίτα με τεκίλα, σιρόπι αγαύης και λάιμ υπό τους ήχους blues, rock ‘n’ roll και trip – hop επιλογών.

Το Papadalup συνηθίζει να μένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμη και τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.  Σύντομα θα εισάγει στον κατάλογό του μερικά ακόμη signature cocktails, τα πρωινά θα σερβίρει ρόφημα από εκλεκτή κουβερτούρα σοκολάτας Valrhona, παράλληλα θα διοργανώσει εκθέσεις φωτογραφίες, μπαζάρ χειροποίητων κοσμημάτων και θα φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ με το έργο νέων street artists της πόλης. Έχει μόλις αφιψθεί στην ανήσυχη γειτονιά του Κουκακίου κι έχει πολλά σχέδια για το μέλλον. Μένει λοιπόν να ενημερωθείτε για όλα τα μελλοντικά σχέδια του τροπικού φυτού παρακολουθώντας τα νέα του εδώ.

Papadalup, Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, 215 5004055
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη