ΠΟΛΗ

Ο Theodore μαγεύει πάλι τα άστρα στο Αστεροσκοπείο

Ο τίτλος The Voyage exclusive performance που συνοδεύει την εμφάνιση του Theodore, μπορεί να αυτοθαυμάζεται μέσα στην υπέρκομψη πολλά υποσχόμενη υπερβολή του, κρίνεται ωστόσο εντελώς ακριβής, ειδικά αν ξέρεις τι κρύβει μέσα του. Αν είσαι δηλαδή από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να ανέβουν το λόφο, να καθίσουν σε μια από τις τυχερές θέσεις και να απολαύσουν ένα σετ προσεγμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια.

Γιατί δεν είναι το σημείο από μόνο του, ο λόφος των Νυμφών – «ΗΙΕΡΟΝ ΝΥΜΦ ΔΕΜΟ» μπορείς να διαβάσεις σε έναν από τους βράχους του – εκεί στο Θησείο, με τη θέα της νυχτερινής πόλης – πόσοι χιλιάδες μικρόκοσμοι κάτω από τα πόδια σου;- και της φωτισμένης Ακρόπολης- διαμάντι προσφορά του ουρανού στη γη. Ούτε η επιβλητική παρουσία του Αστεροσκοπείου με την επιγραφή Servare Intaminatum στην είσοδο του να οριοθετεί το χρόνο, την ιστορία και κάθε έξτρα αισθητική παρέμβαση.

Το music set που έχει στήσει μαζί με τους συνεργάτες του είναι ξεκάθαρα φτιαγμένο για το συγκεκριμένο σημείο. Ο καθαρός κρυστάλλινος ήχος του, οι διακυμάνσεις του φωτισμού -άλλοτε επεμβατικός κι άλλοτε συνοδευτικός-, το ecstatic performance του ίδιου του Theodore αλλά και τα μουσικά μονοπάτια των κομματιών στην extra version προσπάθεια τους να αγγίξουν τα άστρα, δημιουργούν ένα προηγούμενο που προσωπικά θα ήθελα να έχει σταθερή συνέχεια (ένας νέος συναυλιακός χώρος γεννιέται;).

«Αισθάνομαι ότι το Αστεροσκοπείο είναι ιδανικός χώρος για το ‘’The Voyage’’. Θα ήθελα όλοι μαζί ακούγοντας τη μουσική να κοιτάξουμε προς τον ουρανό και να ονειρευτούμε ένα  ταξίδι στο διάστημα όπως αυτό του ήρωα της ιστορίας του δίσκου»
– σημειώνει ο καλλιτέχνης  

Το album “The Voyage” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο που μας πέρασε από την United We Fly και αφηγείται μέσα από έξι μουσικά κεφάλαια ένα ταξίδι στο διάστημα ή στο βαθύτερο «εγώ».

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά εκτός από τον δίσκο ακούγονται για πρώτη φορά ζωντανά και τα ambient κομμάτια που περιλαμβάνονται στην κασέτα της deluxe έκδοσης του “The Voyage”, αλλά και τραγούδια της παλαιότερης δισκογραφίας του που προετοίμαζαν το έδαφος για το concept του The Voyage.

Το setlist για να ξέρεις τι θα σε περιμένει

Man and His Tools
Last Day on Earth
Frame of Reference
Inertia
Voyage
Floating
Towards
Disorientation
Eclipse
Transcendence of Man

Με το τέλος αυτού του ιδιαίτερου live, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν ως το τηλεσκόπιο Δωρίδη για παρατήρηση του ουρανού και των πλανητών του γαλαξία που είναι ορατοί σήμερα το βράδυ. Just saying!

THEODORE | Live @ Αστεροσκοπείο Λόφος Νυμφών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θησείο
Πέμπτη, 20/10,  21:00
viva.gr
Δημήτρης Πάντσος

Share
Published by
Δημήτρης Πάντσος