Ο Kill Emil θα μας διηγηθεί μια μουσική ιστορία στο στέκι της οδού Αναξαγόρα

Την Παρασκευή 17 Απριλίου, ο Kill Emil θα εμφανιστεί ζωντανά στη σκηνή του Ρομάντσο, παρέα με τον Spectralfire, το  ντεμπούτο σόλο πρότζεκτ του Αθηναίου μουσικού και συνθέτη Λάμπη Κουντουρογιάννη. Ο Κill Emil, είναι ένας hip- hop και downtempo μουσικός παραγωγός, με βάση του την Αθήνα και παράλληλα είναι ένας σωστός παραμυθάς, αφού μέσα από τη μουσική του, πλάθει συνεχώς καινούργιες ιστορίες και μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του. Ο Kill Emil ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή το 2010 και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής, όπως Bonobo, Chinese Man, Gramatik, Dub Pistols και άλλοι. Σήμερα μας προσκαλεί στο μεγάλο πάρτι της Παρασκευής και δίνει αρκετούς λόγους στη Popaganda για να μην χάσει κανείς αυτή τη μουσική γιορτή.
Από που εμπνεύστηκες το Kill Emil; Από τον δίσκο τον Metallica, Kill Em All. Είσαι hip hop και downtempo μουσικός. Υπάρχει δυναμική σκηνή στην Ελλάδα; Υπάρχει πολύ μεγάλη εγχώρια σκηνή με πολύ καλούς Beatmakers και όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν ακόμα πιο πολλοί. Τι μουσικά «εργαλεία» χρειάζεσαι για να γράψεις τη δική σου μουσική; Βασικά χρειάζεται φαντασία, ας ξεκινήσουμε με αυτό. Έπειτα μπορείς να χρησιμοποιείς είτε υπολογιστή, είτε Hardware μηχανήματα. Εγω δουλεύω με Akai Mpc 4000 h 2000xl και με πρόσθετους ήχους, synths,bass,effects apo to Αbleton. Δώσε μας μια γεύση από τη μουσική σου.
Δυο λόγια για τον Spectralfire; Tους άκουσα όταν άνοιξαν την συναυλία του Tricky και μου άρεσαν πάρα πολύ. Τρομερές συνθέσεις και πολύ ωραία σκηνική παρουσία. Ξαφνικά μετά από μήνες μου έκαναν πρόταση να ανοίξω το live τουs και με μεγάλη μου χαρά είπα ναι! Τι είναι για σένα η μουσική; Είναι τα πάντα για εμένα. Xωρίς μουσική δεν γίνεται. Είναι μια διέξοδος για να ξεχάσεις ο,τι έχεις ή να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι.
Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου