Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Οι new age “μικροπωλητές” της Αθήνας

Catina – Κατερίνα Γεωργούλη

Το «Catina», όπως φαίνεται και στο λογότυπο, είναι λογοπαίγνιο. Η «Κατίνα» η μοδίστρα (από το Κατερίνα), η «cat» (γάτα) και η «ίνα». Η μόνιμη απασχόληση της Κατερίνας είναι καθηγήτρια-εκπαιδευτικός αλλά το χόμπι της είναι να φτιάχνει χειροποίητες τσάντες. «Από πολύ μικρή μου άρεσε να σχεδιάζω και να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου. Πιο σοβαρά ξεκίνησα να το κάνω πριν από περίπου επτά χρόνια. Παράλληλα ασχολούμαι και με τα ρούχα». Όλες οι τσάντες είναι δερμάτινες. «Προσπαθώ να βρίσκω όσο πιο ιδιαίτερα και σπάνια δέρματα μπορώ».

Τα περισσότερα τα αγοράζει από το εξωτερικό, κυρίως από την Αμερική. Τα ρούχα της συλλογής της είναι one size και πολυμορφικά, για όλους τους τύπους σώματος. «Δεν μου αρέσουν όσα είναι πολύ στιλιζαρισμένα. Από χρώματα και υφάσματα θα έλεγα ότι το στυλ μου είναι λίγο πιο ποπ και παραπέμπει αρκετά στις δεκαετίες ‘60s, ‘70s και ‘80s, κυρίως λόγω χρωμάτων».

He-m-n-oid Projects 

Το όνομα προέκυψε από το «Humanoid» και το «He», το οποίο παραπέμπει στο αντρικό φύλο μιας και το πρότζεκτ, κατά βάση, απευθύνεται στους άντρες. Ο Μιχάλης σπούδασε γραφιστική αλλά ασχολείται λιγότερο με αυτόν τον τομέα. «Έχω δει πιο ανοιχτά τη γραφιστική, οπότε επειδή κάνω και φωτογραφίσεις και ασχολούμαι με το καλλιτεχνικό κομμάτι, με βοηθάει». Το ερέθισμα που δέχτηκε για να ξεκινήσει το «He-m-n-oid» είναι ότι αναζητούσε κάτι προσωπικό, που να τον εκφράζει και να μπορεί να το μοιραστεί με τον κόσμο και τους φίλους του. «’Άρχισα να νιώθω ένα κενό όταν αγόραζα κάτι από μεγάλα εμπορικά μαγαζιά. Πλέον με ενδιαφέρουν οι πιο μικροί σχεδιαστές ή designers γιατί η δουλειά τους είναι πιο προσωπική. Θέλω να βρίσκω πράγματα που να είναι ξεχωριστά και να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου. Να υπάρχει πρωτοτυπία». Η βασική αρχή στη δουλειά του είναι το «black and white». Τα προϊόντα είναι μίνιμαλ, φοριούνται και στον λαιμό ως neckpieces αλλά και ως κάπες. Δεν είναι αποκλειστικά για άντρες πλέον, απλώς έτσι ξεκίνησε το concept, μπορούν όμως να φορεθούν και από γυναίκες. Τα περισσότερα υφάσματα τα προμηθεύεται από την Ιταλία και κάποια από την Αθήνα.

Link: http://he-m-n-oid.tumblr.com

Paradise Waterfalls – Δημήτρης Παραδήσης

Ο Δημήτρης ανήκει σε μία ομάδα της οποίας τα μέλη δημιουργούν ξύλινες σπαζοκεφαλιές, επιτραπέζια παιχνίδια, γρίφους και παζλ, όλα χειροποίητα, για μικρούς και μεγάλους. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή «Σταυράκου», δούλεψε σε ένα περιοδικό για μερικά χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει κάτι μόνος του και να μην κοιτάξει πίσω του. Τα παιδιά της ομάδας σχεδιάζουν σπαζοκεφαλιές, βρίσκουν ιδέες, αποφασίζουν το μέγεθος κάθε παιχνιδιού, το εξωτερικό design και κατόπιν τα δίνουν σε ειδικούς ξυλο-τεχνίτες που τα κατασκευάζουν χειροποίητα. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το επάγγελμα όταν μου χάρισαν μια σπαζοκεφαλιά που κανείς δεν είχε καταφέρει να λύσει. Κατάφερα να τη λύσω μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλη αυτή η ιστορία μου άρεσε, έτσι έψαξα και βρήκα κι άλλες ιδέες, κυρίως από τη Γερμανία. Με ενδιέφερε το ξύλο επειδή δεν φθείρεται εύκολα, αντέχει στον χρόνο, είναι διαχρονικό και διατηρεί τη μαγεία του ζωντανή». Το ξύλο που χρησιμοποιούμε είναι τικ και βγαίνει δύο φορές τον χρόνο. Επιπλέον είναι ιδανικό για κατασκευές επειδή περιέχει πολύ λάδι και η διάρκεια ζωής του είναι χίλια χρόνια». Διαθέτουν δύο καταστήματα, ένα στο κέντρο στην Ιπποκράτους και ένα άλλο στα Άνω Πατήσια. «Μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε με κάτι διαχρονικό και κατά κάποιο τρόπο μη ανταγωνιστικό. Επίσης, ουσιαστικά, θέλαμε να κάνουμε το χόμπι μας δουλειά». Τα περισσότερα υλικά προέρχονται από το εξωτερικό. Μάλιστα, από το 2003, διαθέτουν εργαστήριο στην Ταϊλάνδη, όπου περνούν εκεί τον μισό χρόνο για να κατασκευάσουν τις δημιουργίες τους. Links: http://www.paradisewaterfalls.gr και www.facebook.com/pages/Paradise-Waterfalls/170414679659689

 Στην επόμενη σελίδα κρεμάστρες, πορτοφόλια και ρούχα 

Page: 1 2 3 4

Αλεξία Μπαμπαλίκη

Share
Published by
Αλεξία Μπαμπαλίκη