ΠΟΛΗ

Minu: Μια πράσινη όαση στην καρδιά της Αθήνας

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να βρίσκεται σε κάποια μεγάλη πόλη της Σκανδιναβίας. Όμως το Minu δεν το βρίσκεις ούτε στην Κοπεγχάγη, ούτε στη Στοκχόλμη, αλλά στου Ψυρρή. Eκεί όπου χτυπάει εδώ και πολλά χρόνια η καρδιά του αθηναϊκού κέντρου.

Το μαγαζί που έφτιαξε λίγο πριν την πανδημία ο Γιώργος Σύρμας, καταφέρνει και συνδυάζει την αγάπη για τον καλό καφέ και το φαγητό με το πάθος για τα φυτά και το ξεχωριστό design. Περνώντας την πόρτα του, αποκτάς αμέσως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια «αστική ζούγκλα», με την πληθώρα τον καταπράσινων φυτών να σε καλωσορίζει.

Τα φυτά αυτά μάλιστα, μπορείς να τα πάρεις και σπίτι σου. Αλλά όχι μόνο τα φυτά. 

Η όλη ιδέα πίσω από το Minu είναι η αγάπη για τα μικροαντικείμενα design. Άλλωστε το όνομα του μαγαζιού προκύπτει από την αγγλική λέξη «minutia» που σημαίνει μικρολεπτομέρειες.

Έτσι, εδώ μπορείς να πάρει μίνιμαλ κασπό για τη σανσεβιέρια και τη μονστέρα σου, αλλά και χρηστικά αντικείμενα από εργαλεία κηπουρικής, κούπες για το τσάι ή τον καφέ, μπρελόκ, τετράδια, μέχρι καθρέφτες, φωτιστικά, αλλά και καναπέδες, ενώ δεν λείπουν και τα coffee table books και οι προσεγμένες εκδόσεις γύρω από την αρχιτεκτονική, το ντιζάιν και τη γαστρονομία.

Στο Minu ό,τι βλέπεις μέσα στον χώρο είναι προς χρήση, αλλά και προς πώληση. 

Αυτό που κλέβει φυσικά την παράσταση είναι τα δεκάδες φυτά που απλώνονται στο μοναδικής αισθητικής ψηλοτάβανο κτίριο. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Minu έφτιαξαν ανοίγματα στη στέγη, προκειμένου να μπαίνει το φως κατακόρυφα και να λούζει όλη μέρα τους «πράσινους ενοίκους» του.

Αλοκάσιες, μονστέρες, πιλέες, μπιγκόνιες, παχύφυτα και κάκτοι διαφόρων ειδών, όχι μόνο ομορφαίνουν τον χώρο όσο εσείς απολαμβάνετε το γεύμα σας σε κάποιο από τα τραπέζια του Minu, αλλά μπορούν να ομορφύνουν και τον δικό σας χώρο, αφού φεύγοντας μπορείτε να αγοράσετε κάποιο από αυτά. 

Τη σχεδίαση του χώρου ανέλαβαν τα δημιουργικά γραφεία Qoop και Hyle Design Studio. Οι πρώτοι ευθύνονται και για τη σχεδίαση του εστιατορίου Fita στον Νέο Κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο για το μενού, αυτό είναι φτιαγμένο από τον Αθηναγόρα Κωστάκο και προσφέρει μια ποικιλία επιλογών και γεύσεων. Egg Bowl με avocado, αυγά ποσέ, ζυμωτό ψωμί, sumac & νιφάδες chili, Vegan lentils bowl με μαύρες φακές beluga, ωμό μπρόκολο, σταφίδες, καβουρδισμένα αμύγδαλα & vinaigrette, Udon & sicilian meatballs, κεφτεδάκια μοσχαρίσια ραγού με γέμιση philadelphia, συνοδευμένα από ιαπωνικά ζυμαρικά udon & πεκορίνο, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε στο concept store της οδού Σαρρή. Όσο για τα γλυκά, ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα η τάρτα σοκολάτα gianduja με φουντούκια και το vegan french toast

Εδώ μπορείτε επίσης να πιείτε καφές από προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες, αλλά και μια πληθώρα ροφημάτων, όπως είναι η σπιτική λεμονάδα και grapefruitαδα, διάφορες γεύσεις σε κρύα και ζεστά τσάι, αλλά και ροφήματα superfoods όπως το matcha latte. 

Στο Minu τίποτα δεν έχει φτιαχτεί κατά τύχη και όλα έχουν την θέση τους. Μια βόλτα από εκεί, ίσως το κάνει το νέο σας αγαπημένο spot όταν ψάνχετε να βρείτε καταφύγιο μακριά από τους θορύβους της πόλης.

Minu, Σαρρή 50, Ψυρρή
Instagram
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι