Categories: ΠΟΛΗ

Μερικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Τα δωρεάν…

του Σαββάτου

Στη Στοά Εμπόρων, στο πλαισιο της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου ΙΙ», Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες στη Στοά Εμπόρων, βρίσκεται σε εξέλιξη το Athens Digital Arts Festival #AddNoise. Το πρωί πραγματοποιείται το πρώτο εργαστήριο του AddNoise με τίτλο Circuit Bending. Με εισηγητή τον ηχητικό καλλιτέχνη Τάσο Στάμου, οι συμμετέχοντες θα μεταποιήσουν ηλεκτρονικά ηχητικά παιχνίδια σε πειραματικά μουσικά όργανα στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ηχητικής εγκατάστασης στο κέντρο της πόλης. Δήλωση συμμετοχής στο info@athensvideoartfestival.gr. Βουλής 8-10, Σύνταγμα. 

Στον Ιανό πραγματοποιείται στις 2:30μ.μ. εκδήλωση για το κλείσιμο των εκθέσεων που προβάλλονταν στον εκθεσιακό του χώρο. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας της Ένης Κούκουλα “Η φωνή των πραγμάτων” καθώς και την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”. Η Ένη Κούκουλα, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο για το έργο της, παρουσιάζοντας ζωντανά στην οθόνη φωτογραφικό υλικό των τελευταίων 20 ετών. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά η πιανίστρια Γιώτα Αθανασούλια. Ο Ανδρέας Γεωργιάδης, από την πλευρά του, θα συνομιλήσει με την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, και θα μας ξεναγήσει στην Αλεξάνδρεια του Ντάρρελ και του Κ. Π. Καβάφη μέσα από τα έργα του, αναγνώσεις ποιημάτων, αλλά και προβολή σπάνιου αρχειακού υλικού. Σταδίου 24. 

 Στην Τεχνόπολη δίνουν το πρώτο τους ραντεβού οι μαθητές που μετέχουν στο Athens School Festival, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 7 μαθητικά συγκροτήματα επιδίδονται σε μία συναυλιακή «σκυταλοδρομία», με εναλλαγές ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής (έντεχνο, παραδοσιακό, rock, metal, garage, κ.α.), που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Στις 6:30μ.μ., Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Στο Open C.A.S.E. 303 – Center for Arts, Science & Education η εκδήλωση «Μουσικοί και Χρωματικοί Αυτοσχεδιασμοί» είναι μία προσπάθεια περιπλάνησης στα όρια των δυο τεχνών που ταυτόχρονα εξερευνά και επαναπροσδιορίζει τα όρια μιας σχέσης και κατ’ επέκταση οποιασδήποτε σχέσης. Με τη συμμετοχή των μουσικών Βασίλη Τζαβάρα και Andrea Bonneti, και του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Στις 8μ.μ, Κηφισίας 303, Κηφισιά. 

Στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ, το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο συνεχίζεται με το «Paella con ají» (Παέγια με πιπεριές, Galo Urbina, 2007, 80’). Το θέμα της ταινίας είναι η επικοινωνία ανάμεσα στους ισπανούς και τους λατινοαμερικάνους μετανάστες και οι διάφορες εμπειρίες των τελευταίων στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στο νέο τους κοινωνικό περιβάλλον. Στις 8μ.μ., Γρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς, Καλλιθεα. 

Στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, παρουσιάζεται το Κουκλοθέατρο: CIRCUS SOCORO στις 9μ.μ. Ενα θέαμα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους! Άγρια θηρία με απίστευτες δυνάμεις. Εξαιρετικοί άλτες,μυώδεις αρσιβαρίστες άψογοι ακροβάτες που γνωρίζουν με ακρίβεια τα νούμερα που πρέπει να εκτελέσουν. Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος.

Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στις 9μ.μ παίζεται η παράσταση Α-στερητικό (ένα stand-up tragedy) από την ομάδα “Συντεταγμένοι”  σε κείμενο- σκηνοθεσία της Τατιάνα Σκανάτοβιτς. Στις 11μ.μ. ακολουθεί πάρτυ από το εργαστήριο πολλαπλών τεχνών. Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή. 

Στο Ρομάντσο, το βράδυ έρχεται το KABOOM- a blast from the future. Με live των Τsiri Band, ΜΟΑΝ και Byron και after party με το Γρηγόρη Χατζάκη και dj-Gsun. Στις 9:30μ.μ. Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι. 

Στο Quilombo Centro Cultural, γίνεται μια μοναδική συναυλία Fusion Jazz στις 10 το βράδυ από τους EOS. Παίρνοντας το όνομα τους από την ελληνική μυθολογία και τη θεά της αυγής Ηώ, οι Γιώργος Κατσάνος, Τάσος Φωτίου, Γιάννης Νοταράς και  ​Κατερίνα Νίκου θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής Jazz μουσικής  μέσα από ένα μείγμα ήχων ambient, electronica, downbeat, post-rock και drum ’n’ bass. Σερβι​ω​ν 8 και Λεωφ. Αθηνών, Ακαδημία Πλάτωνος. 

 …και της Κυριακής. 

Στο Booze Cooperativa εγκαινιάζεται η έκθεση «Στην έρημο της μνήμης». Μια περιπλάνηση με εικόνες του φωτογράφου Δ. Θεοδόση και στίχους του ποιητή Ζ. Στουφή από το ομότιτλο λεύκωμά τους. Eώς 8/2. Δευτ.-Κυρ. 11 π.μ.-11 μ.μ. Κολοκοτρώνη 57.

Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, από τις 3μ.μ ως τις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής επικοινωνίας με όνομα «Να κρατήσεις το ‘Απειρο στην παλάμη σου και την Αιωνιότητα σε μια ώρα’» Εμψύχωση/Συντονισμός: Χαρά Αλεξάκη. 

Στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ, προβάλλεται το «Entre Marx y una mujer desnuda» (Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα, 1996, 90’). Η ταινία μεταφέρει τον θεατή στον Ισημερινό της δεκαετίας του 60, όταν ο προεκλογικός αγώνας που κήρυξε η στρατιωτική κυβέρνηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Μπερδεύονται όμως αλληλουχίες πραγματικών γεγονότων, αισθησιακών ονείρων και παράξενων επεισοδίων. Στις 8μ.μ. 

 Στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, παίζουν ζωντανά παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και από τη Μικρά Ασία με τις Γεωργία Μεσαρίτου (λάφτα, τραγούδι) και Μαρία Κωνσταντή (ούτι, τραγούδι). Στις 8μ.μ. 

Στο Πολιτστικό Κέντρο της Λαμπηδόνας, στις 9 το βράδυ, το Cine Strouga προβάλλει “Το μικρό ψάρι” του Γιάννη Οικονομίδη. Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Πάρκο Λαμπηδόνα, Μεσολογγίου και Κορδελίου, Βύρωνας. 

Τα live…

της Παρασκευής. 

Στο Ρομάντσο, οι εκρηκτικοί Mechanimal συναντούν τους Σκωτσέζους Νumbers Are Futile, ένα νέο ηλεκτρονικό ντουέτο με πολύ ιδιαίτερο ήχο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στις 9μ.μ, είσοδος 5 ευρώ. 

Oι Raveonettes επιστρέφουν για ένα μοναδικό live στο Gagarin 205. Tο αγαπημένο ντουέτο, επισκέπτεται τη χώρα για δεύτερη φορά στα πλαίσια της προώθησης της νέας, έβδομης δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο «Pe’ ahi». Εισιτήρια: 20 ευρώ προπώληση, 25 ευρώ ταμείο. Λιοσίων 205 Κέντρο. 

Στο Six D.o.g.s.Μιχάλης Σιγανίδης επιστρέφει μετά την κυκλοφορία του δίσκου του με τίτλο «97%», με το κουιντέτο Siganidae 5. Θα γίνει αναδρομή σε όλη την δισκογραφία του Μιχάλη Σιγανίδη και θα ακουστούν ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ.Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχητικά θραύσματα. Θα προβληθούν ακόμα τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής: Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι;, bio, Lacrimae No 9480967824659. Εισιτήρια από 8 ευρώ. Στις 9:30μ.μ. Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι. 

του Σαββάτου. 

Στο Χυτήριο, ο τραγουδοποιός “Remi”, η μπάντα του και η χορευτική ομάδα «The Dazzlers» ενώνονται  με τη φωνή της Σοφίας Φίλωνος στη μουσικοχορευτική βραδιά «The Folk & Roll Show». Το live θα περιλαμβάνει κομμάτια σε folk, country, bluegrass και rock & roll ρυθμούς, καθώς και διασκευές από τραγούδια – σταθμούς και soundtracks γνωστών ταινιών. Στις 10μ.μ., είσοδος 5 ευρώ. Ιερά Οδός 44. 

Στο An Club, στις 10μ.μ. παίζουν οι Στίχοιμα. «Ημερολόγιο μηχανών. Ημέρα 73. Τα σύρματα σκουριάζουν αργά και τα δεσμά μου ματώνουν τους καρπούς. Υγρασία και σιωπή. Στρατόπεδο συγκέντρωσης Αθήνας, λίγο πριν την άφιξη των μηχανών. Αυτός ο χειμώνας είπανε πως θα είναι ο πιο βαρύς. Θα μιλούσα στο Θεό. Αλλά πλέον δεν έχω κάτι να του πω… Εδω Αθήνα». Σολωμού 13-15, Εξάρχεια. 

…και της Κυριακής

Το Gazarte ετοιμάζει μία βραδιά με λυρισμό, θεατρικότητα και ντελικάτη post-folk με σήμα κατατεθέν την απόκοσμη φωνή της νορβηγίδας τραγουδοποιού Ane Brun, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα ανοίξει η Alice Boman, μία νέα νορβηγίδα τραγουδοποιός με δυναμική όσο και εύθραυστη φωνή, την οποία έχει επιλέξει η ίδια η Ane Brun να τη συνοδεύσει στην περιοδεία της. Στις 10μ.μ. Τιμές εισιτηρίων από 17 ευρώ. Βουτάδων 32-34 Γκάζι. 

Στο Six D.o.g.s., ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album ως «Made by Grey», ο Αντώνης Χατζημιχάλης και οι μουσικοί του θα ανέβουν στη σκηνή για ένα οπτικοακουστικό gig. Ονειρικά soundscapes, κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ρομαντισμός αλλά και δυνατά ξεσπάσματα θα μετουσιωθούν οπτικά μέσα από την ματιά του visual artist kinomatik. Στις 10μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ. 

Και τα πάρτι…

της Παρασκευής. 

Στο Loft Yoo Dance, η Lemon Events παρουσιάζει τον JP Rigaud και το κλασσικό του party “music is our drug & the dj is our dealer”. Mαζί του για το warm up o Anthony K. Στις 10μ.μ, είσοδος ελεύθερη. Τριπτολέμου 50 Γκάζι.

Tα μεσάνυχτα το six d.o.g.s υποδέχεται από το Λονδίνο τον Lamache της Toi Toi Musik. Ο αναγνωρισμένος Γάλλος καλλιτέχνης, Lamache, για πολλούς ένας πραγματικός δάσκαλος-DJ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα απρόβλεπτο ολονύχτιο σετ μαζί με τους Anestie Gomez και Pan. Τα μεσάνυχτα, είσοδος ελεύθερη. 

του Σαββάτου. 

Ο ClubKid επιστρέφει για μία και μόνο βραδιά στο Bar του Six D.o.g.s, εκεί όπου πριν 3 χρόνια ξεκίνησε τα πρώτα του Danceteria πάρτυ. Στις 10μ.μ, εισοδος ελεύθερη. 

H αθηναϊκή δισκογραφική Lower Parts προσκαλεί τον θρυλικό Ολλανδό DJ, I-F, στο gig space του six d.o.g.s. Μαζί του ο ΆΦΦΕΚΤ ,σε ένα audio-visual act από το ηχητικό project του designer Γιωργου Σειρηνίδη. Τα μεσάνυχτα. Είσοδος 6 ευρώ. 

Μελίνα Καλφαντή

Share
Published by
Μελίνα Καλφαντή