Categories: ΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (2/5/14)

ΗΧΟΣ: From Tony Bennett to Michael Buble στο Gazarte

Μετά από πέντε εκπληκτικές sold-outεμφανίσεις στο  Ηνωμένο Βασίλειο, o χαρισματικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Kevin Fitzsimmons, έχοντας στο πλευρό του την “αφρόκρεμα της ελληνικής Jazz“ (το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή), έρχεται στη χώρα μας με μία πρόταση που φέρνει την mainstream jazz του Τony Bennett και του Michael Bubleστα δικά μας αγαπημένα μέρη. Η σκηνή του gazArte υποδέχεται το απόλυτο talk-of-the-town του Λονδίνου, σε ένα πρόγραμμα που επαναφέρει την κλασική μας αγάπη για τον FrankSinatra και τον Dean Martin σε ένα πιο σύγχρονο τοπίο. Ένα ραντεβού με την αγαπημένη μας Jazz.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Tηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 23€ | Β ζώνη: 18€ | Όρθιοι: 13€
Ταμείο: A ζώνη: 26€ | Β ζώνη: 21€ | Όρθιοι: 16€

HXΟΣ: Jessica 6 Live στο Six D.o.g.s

Η Nomi Ruiz, τραγουδίστρια/τραγουδοποιός από τη Νέα Υόρκη, έγινε αρχικά γνωστή μέσω της συμμετοχής της ως front woman στο ντεμπούτο άλμπουμ και την παγκόσμια περιοδεία των Hercules & Love Affair. Αργότερα συνέχισε μόνη της υπό την ονομασία Jessica 6 και για άλλη μια φορά έφερε τη φωνή της στο παγκόσμιο προσκήνιο με το hit single ”White Horse” και το θρυλικό άλμπουμ ”See The Light ”.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 7 €

HXOΣ: Αλίκη & Τόνια Αβδελοπούλου Live στο Half Note

Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο στις 2 Μάη στο Half Note. Η Αλίκη, η Tόνια και η Φωτεινή μας ταξιδεύουν στον χρόνο και στις μεγάλες αγάπες, με αξέχαστες μελωδίες, από την εποχή του χρυσού Hollywood και της Finos Film έως και τα σημερινά soundtracks. Με συνοδούς το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό και με έντονο το θεατρικό στοιχείο, η Αλίκη, η Tόνια και η Φωτεινή μας ταξιδεύουν στο χρόνο και στις μεγάλες αγάπες, με αξέχαστες μελωδίες από την εποχή του χρυσού Hollywood και της Finos φιλμ, έως και τα σημερινά soundtracks. Στο πιάνο η Φωτεινή Μπονταϊτη.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα
Tηλ: 2109213310
22.30 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (bar) – 15 ευρώ (σε τραπέζι) 

MOYΣΙΚΗ: Analogue: Shifted (UK) με  a.metz + Jerm + Mr.M

H Analogue σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Μαιου στο Gig Space του Six D.O.G.S. στο πρώτο από μια σειρά από events με Guest DJs. Πρωταγωνιστής της Βραδιάς θα είναι ο Άγγλος Dj & Παραγωγός SHIFTED!O Shifted είναι κατά πολλούς ένας από τους ανερχόμενους παραγωγούς με χαρακτηριστικό Techno ήχο. Έχει κυκλοφορίες σε δισκογραφικές όπως οι: Mote Evolver του θρυλικού Luke Slater aka Planetary Assault Systems, Avian, Our Circula Sound, Mira, όπως επίσης και το τελευταίο του album στην Bed Of Nails του Vatican Shadow το οποίο έχει άριστες κριτικές. Ο Shifted το 2011 ίδρυσε μαζί με τον Ventress την Αvian όπου όλες της οι κυκλοφορίες βασίζονται σε ήχους κλασικού Αγγλικού Techno. H Analogue είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2013 από τους a.metz, Jerm & Mr.M με κοινό γνώμονα την αγάπη και το πάθος που τρέφουν για την Techno. Σκοπός της ομάδας είναι να προσφέρει δυνατά – ποιοτικά event είτε με τους resident αλλά κυρίως με Guest Djs / παραγωγούς που μέσα από την δισκογραφική τους πορεία έχουν αναδείξει την αξία τους διεθνώς!

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 Ε

HXOΣ: Pop Corn #2 στο Bios

Οι Pop22Watt, το ηλεκτρονικό ντουέτο από την Αθήνα επανέρχεται με το Pop Corn #2, ένα υβριδικό πάρτι, με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου τους ep την Παρασκευή 2 Μαΐου στο BIOS. Μαζί τους, Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή compliments.Ο Minorstep με τις bass/garage/jersey club ιστορίες του και με κυκλοφορίες στην Loveless Records και την Symbols (USA). Οι Billy Widz & Jeph1 με παραγωγές (Mindstep/UK) και εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, και με original dubstep κυματομορφές να οδηγούν το soundsystem και το κοινό. Το πρώτο ep των Pop22Watt πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Popgreyopheliajuice.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.30 μ.μ
Είσοδος ελεύθερης επιλογής (εσείς επιλέγετε το αντίτιμο)

MOYΣΙΚΗ: Fried στο Six D.o.g.s (Bar)

Ισχύει άραγε το κάθε πέρυσι και καλύτερα στη ροκ μουσική; Το θεμελιώδες αυτό ερώτημα θα προσπαθήσει να μας απαντήσει την Παρασκευή 2 Μαΐου ο Ηλίας Πυκνάδας (mixtape.gr), παλιός resident του six d.o.g.s που θα επιστρέψει στο The Bar με όρεξη εμμονικής αναπόλησης στα ’90s κόντρα με νέες κυκλοφορίες που δεν έχει προλάβει να ακούσει.

Six D.o.g.s (Βar), Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Vol. 2 στο Ρομάντσο

O Photoharrie και ο Στάθης Μητρόπουλος επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος για μια αλαλούμ βραδιά γεμάτη “Μόνο επιτυχίες”. Μουσική χωρίς όρια και όποιος αντέξει, στο bar του Ρομάντσο αυτή την Παρασκευή. Τι την έκανες τι δίαιτα όλο το χειμώνα; Bάλε μια λύκρα και έλα να ιδρώσουμε παρέα!

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Τηλ: 2167003325 
23.oo μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 

ΧΟΡΟΣ: FFF | Michèle Anne De Mey – Jaco Van Dormael: Κiss & Cry στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Μόνο τα χέρια και τα δάχτυλα των χορευτών διακρίνονται να χορεύουν πάνω σε ένα σκηνικό σε μικροκλίμακα, σαν να είναι βγαλμένο από την παιδική μας ηλικία, γεμάτο μινιατούρες τρένων, χειροτεχνίες, μικροσκοπικά κουκλόσπιτα και χιονισμένα τοπία. Τα χέρια που χορεύουν ανάγονται σε ιδανικούς ερμηνευτές μιας ιστορίας αγάπης και λήθης: μια γυναίκα αναπολεί το παρελθόν και αναζητά στις ατραπούς της μνήμης τα πρόσωπα που κάποτε την όριζαν, την αγάπησαν κι έπειτα εξαφανίστηκαν από τη ζωή της. Μικροκάμερες κινηματογραφούν και προβάλλουν το μαγικό αυτό χορογραφικό μικρόκοσμο σε μεγάλη οθόνη, οδηγώντας τον θεατή σε μια νέα συνείδηση του βλέμματος και των αισθήσεων.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.30  μ.μ.
Εισιτήρια: 15 € | Φοιτ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Closing PIXI Party με Best Seller, Rovis Brothers στο PIXI

Up-tempo χορευτικές μουσικές για το PIXI που κλείνει αυτή τη σεζόν με το καλύτερο τρόπο.

PIXI, Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E (με ποτό)

ΘΕΑΤΡΟ: FFF | BERLIN theatre company: Jerusalem στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Παράσταση-ταινία και, ταυτόχρονα, εικαστική εγκατάσταση είναι το Jerusalem (2013) της σημαντικής φλαμανδικής θεατρικής ομάδας Berlin. Το έργο, που οι δημιουργοί του το προσδιορίζουν ως «πορτραίτο μιας πόλης», βασίζεται σε μια ιδιαίτερη σύνθεση από βίντεο τραβηγμένα στην Ιερουσαλήμ –από το Τείχος των Δακρύων μέχρι τους παλαιστινιακούς καταυλισμούς– και από συνεντεύξεις των κατοίκων της: Ιουδαίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών.Το Jerusalem είναι το πρώτο μέρος του κύκλου Holocene, μιας σειράς έργων αφιερωμένων σε «πορτραίτα πόλεων». Για τη δημιουργία του, η ομάδα Berlin επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ το 2003 –όταν δημιούργησε την πρώτη εκδοχή του πρότζεκτ– και επέστρεψε πέρυσι, αντλώντας νέο υλικό και παίρνοντας νέες δηλώσεις από τους πρώτους συνεντευξιαζόμενους, προκειμένου να διερευνήσει τι άλλαξε σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο μέσα σε μια δεκαετία.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.00  μ.μ.
Εισιτήρια: 15 € | Φοιτ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Dance Vibrations στο DeathDisco

Αυτή τη Παρασκευή 2 Μαίου το DeathDisco δίνει έμφαση στο δεύτερο συνθετικό του ονόματός του και φιλοξενεί στα decks του τρείς έμπειρους djs στο χώρο της 80’s / disco / italo disco μουσικής!

DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E (με μπύρα/κρασί)

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: D.Lilis x Postriper x Kris Riot στο ΤΩΡΑ Κ44

Την Παρασκευή τα decks του Τωρα Κ44 θα πάρουν φωτιά σε μια συνάντηση που πρώτη φορά ξαναγίνεται..Οι D.Lilis, Postriper και Kris Riot σε ένα all around mix με μουσικές από indie,pop μέχρι twerk και dnb.

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Τηλ:2103423560
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E με μπύρα

ΠΑΡΤΙ: Black Velvet Rabbits (Hosted by K.Bolas & N.Hayia)

Και αφου οι Black Velvet Rabbits επέζησαν το Πάσχα, το γιορτάζουν με ένα τεράστιο γλέντι, αυτή την Παρασκευή στο λαγούμι τους που δεν είναι άλλο από το KEY. Το ευλύγιστο κουνέλι Ν.Χάγια και το γέρικο Κ.Μπόλας θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σου ομορφύνουν το βράδυ.
Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΤΙ: Drop Dead Unicorns στο Komma

Ανανέωση και για το Komma αλλά και για τις Drop Dead Unicorns, που τις έπιασε η άνοιξη και επιστρέφουν δυναμικά, πίσω από καινούριες κονσόλες!Την Παρασκευή, από τις 10μ.μ. θα βρείτε τη Satis Faction και τη Fotini Chan Korre στα decks.
Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα
Τηλ: 2130238555
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
MOYΣΙΚΗ: 10 Χρόνια Τrashformers στο Fuzz Club

Το 2004 είχαμε την ιδέα να κάνουμε ένα πάρτι στην Πάτρα με νοσταλγικά κομμάτια της δεκαετίας του ‘80 και του ’90. Ψάχνοντας για τίτλο του event δημιουργήσαμε τον όρο TRASH PARTY! Αυτό το πάρτι αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο που έγινε θεσμός! Το 2007 μεταφέρθηκε στην Αθήνα και έτσι από μια φοιτητική βραδιά εξελίχθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα! Τι έγινε μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια? Θα περιλαμβάνει τα πάντα! Ιστορική αναδρομή, Τούρτα, Show, Party, Live, Χορός, Αναμνηστικά συλλεκτικά δώρα, Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας. Ένα πάρτι ΙΣΤΟΡΙΑ από μόνο του!
Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
Τηλ: 210 3450817
22.37 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 7,99€ (περιορισμένος αριθμός), Ταμείο: 9,99€
Προπώληση: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και Τηλεφωνικά στο 11876.
ΗΧΟΣ: Κύκλος Μπράμς (ΙΙΙ) στο Μέγαρο Μουσικής

Ο 45χρονος Γερμανός Μάρκους Μπος, ένας από τους σημαντικότερους αρχιμουσικούς της γενιάς του, νυν μουσικός διευθυντής στην Κρατική Όπερα της Νυρεμβέργης και μέχρι πρότινος διευθυντής της Όπερας του Άαχεν, θα βρίσκεται στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σφραγίζοντας την ερμηνεία τριών έργων του Γιοχάνες Μπραμς, γραμμένων σε μία περίοδο μέγιστης ακμής και ωριμότητας.Στο πρόγραμμα της συναυλίας δεσπόζει η ανάλαφρη και αιθέρια Δεύτερη Συμφωνία που έχει δικαίως χαρακτηρισθεί ως η «Ποιμενική του Μπραμς». Ο ανερχόμενος Έλληνας βιολονίστας Δημήτρης Καρακαντάς (μεταπτυχιακός σπουδαστής του μπαρόκ βιολιού στην Hochschule für Musik Franz Liszt της Βαϊμάρης) θα είναι ο σολίστ στο μοναδικό Κοντσέρτο για Βιολί που περιλαμβάνει η εργογραφία του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Το πρόγραμμα της βραδιάς αρχίζει με την Τραγική Εισαγωγή, το αντιθετικό “ζεύγος” της Ακαδημαϊκής Εισαγωγής-την οποία ερμήνευσε η Ορχήστρα στην πρώτη συναυλία του Κύκλου Μπραμς.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: €30(Διακ.), 20, 15, 10, 5 (φοιτητές, νέοι έως 25, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

HXOΣ: V.I.C – Album Release Live στο Koo Koo

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, οι Villagers of Ioannina City ή V.I.C., το πειραματικό και ιδιαίτερο ροκ συγκρότημα από τα Ιωάννινα, έρχονται στο Kookoo, για να παρουσιάσουν ζωντανά το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ “Riza”.Το άλμπουμ, περιέχει τραγούδια από τις ηχογραφήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευές σε παλιά ηπειρώτικα τραγούδια εκτελεσμένα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Ο μοναδικός ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, το οποίο χτίζουν με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Koo Koo Live Music Club, Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 2103450930
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 8 E
ΠΑΡΤΙ: Last Flippinradio x Symposium Session με Easy/Stefani/A.Kouklaki στο Senza
Ένα αυστηρά strictly House / Tech / Techno / Bass Music dj set.
Senza, Λέκκα 23-25, Αθήνα
Τηλ: 2103251789
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
HXOΣ: Ο Μίλτος Πασχαλίδης Live στο Passport

Κλείνει έτσι ένα χειμώνα εξαιρετικά πετυχημένων εμφανίσεων στην Αθήνα και σε μουσικές σκηνές σε όλη την χώρα. Στις εμφανίσεις του ανακεφαλαιώνει μια εικοσαετή πορεία στη μουσική, μέσα από απρόβλεπτες επιλογές από όλα αυτά τα χρόνια. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, άλλα που αδικήθηκαν αλλά και κάποια συναδέλφων που απλά τα ζήλεψε, αποτελούν τις στάσεις της live διαδρομής στο Passport, που θα γίνει ο τόπος συνάντησης φίλων και αναμνήσεων.
Passport, Καραΐσκου 19, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Τηλ: 2104296401
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου