Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (19/02/14)

ΘΕΑΤΡΟΜήδειας Πατούσες στο Θέατρο “Βαφείο”- Λάκης Καραλής

Πριν τον γάμο και τα δύο τους παιδιά, πριν σπείρουν καταστροφές και θάνατο, ο Ιάσονας και η Μήδεια ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτό το «πριν», τη στιγμή όπου μια έφηβη Μήδεια γνωρίζει έναν Αργοναύτη και δένει μαζί του τη μοίρα της, μάς μεταφέρει μέσα από το μεταμοντέρνο θεατρικό του κείμενο με τίτλο «Μήδειας πατούσες», ο Ανδρέας Φλουράκης. Ο διακεκριμένος συγγραφέας και ποιητής, έχοντας βαθιά γνώση του τραγικού Ευριπίδειου μύθου, γράφει με ευαισθησία, χιούμορ και μπόλικο θάρρος ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα: τον έρωτα ενός άντρας και μιας γυναίκας, μιας υπηρέτριας με την αφέντρα της, ενός αγοριού με έναν δράκο. Αλλά κυρίως τον «έναν» έρωτα, εκείνον που σε αλλάζει, σε ενηλικιώνει, σε γνωρίζει με τον Άλλο και τον άλλο σου εαυτό.Η Μήδεια γνωρίζει τον καιροσκόπο Ιάσονα, έναν ξένο που ήρθε στην χώρα της να κλέψει τον πιο πολύτιμο θησαυρό. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας όπου οι δύο, μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του έργου, ένα μέντιουμ, την δούλα του παλατιού και τον αδελφό της Μήδειας διεκδικούν τόσο τον έρωτα όσο και το να έχουν το πάνω «πόδι» σε αυτόν. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους, τα φετίχ τους και τα έντονα πάθη τους.

Θέατρο “Βαφείο”- Λάκης Καραλής Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός)
Τηλ: 210 3425627
Τετάρτη 21.15 μ.μ. & Πέμπτη 19.00 μ.μ.
Eίσοδος: 12 € & 8 € μειωμένο

 

 ΠΡΟΒΟΛΗ: ÉCU on-the-road Athens στο Six D.o.g.s

Tελευταία μέρα σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, που το gig space του six d.o.g.s μετατρέπεται σε αίθουσα προβολής και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.
Το ÉCU – The European Independent Film Festival ξεκίνησε το 2006 και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι, παρουσιάζοντας μερικές από πιο ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Εκτός από την επίσημη διοργάνωση, ταξιδεύει ανά τον κόσμο, προβάλλοντας τις ταινίες που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν σε αυτό. Φέτος, μία από τις δράσεις του φεστιβάλ, το ÉCU Οn-the-Road, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Με ταινίες ανεξάρτητων δημιουργών από 12 χώρες του κόσμου, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ταινίες Kore του Eric Dinkian (Βραβείο Καλύτερης Πειραματικής Ταινίας – Γαλλία), Buzkashi Boys του Sam French (Βραβείο Καλύτερης Μη Ευρωπαϊκής Ταινίας Μικρού Μήκους – Αφγανιστάν/ΗΠΑ), I’ve only just begun του Elias Koskimies (Βραβείο Καλύτερου Μουσικού Βίντεο – Φινλανδία), καθώς και τα πολυσυζητημένα Κωλόπαιδα του Στέλιου Καμμίτση (Ελλάδα).Κατά τη διάρκεια του τριήμερου event θα πραγματοποιηθούν δύο workshops με ομιλητή το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωκράτη Αλαφούζο.
Για το ακριβές πρόγραμμα προβολών και όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το ταξίδι του ÉCU στην Αθήνα, επισκεφθείτε το ανανεωμένο επίσημο site του φεστιβάλ:www.ecufilmfestival.com.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 210 3210510
Ώρες προβολών : 19.15 μ.μ. – 23.00 μ.μ.
Ώρες workshops: 18.00 μ.μ. -19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 


OΠΕΡΑ: 
Το Πικ Νικ στο Μέγαρο Μουσικής.

Το «Πικ Νικ» του Θ. Σακελλαρίδη παρουσιάστηκε το 1915 με εξαιρετική επιτυχία. Ο νικητής του λαχείου… «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ (ελληνιστί … «δείπνον εκ συμβολής»). Το γνωστό βαλς «Σφίξε με» και οι άλλες υπέροχες μελωδίες του Σακελλαρίδη σκιαγραφούν γοητευτικά το ξέφρενο γλέντι της αθηναϊκής Belle Époque. H Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου ψάχνουν για άλλη μια φορά στα χειρόγραφα και φέρνουν στο φως ένα ξεχασμένο αριστούργημα που ζωντανεύει μέσα από την φαντασία του Στάθη Λιβαθινού.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.00 μ.μ. 
Είσοδος: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 11
Ζώνη Γ: € 16
Ζώνη Β: € 30
Ζώνη Α: € 43
Διακεκριμένη Ζώνη: € 60

ΗΧΟΣ: Wedding Singers live στο ΤΩΡΑ Κ44

Ναι, αυτή την Τετάρτη, μπορεί και να ακούσετε και πράγματα που ακόμα και εμείς είχαμε ξεχάσει πως κάποτε τα παίζαμε!
Ναι, θα είναι η χαρά του κλίνω το ρήμα “κουνιέμαι”.
Ναι, θα αφήσουμε τα κόκκαλά μας εκεί!
Ναι, η έναρξη θα είναι στις 23.00!
Ναι, η είσοδος είναι μόνο 4 ευρώ με μπύρα.
Ναι, σου λεω, το μεγαλύτερο πάρτυ της πόλης!
Ναι, αμέσως μετά Dj Lilys, μας παίζει τις καλύτερες μουσικές και συνεχίζεται το πανηγύρι για όσους έχουν ακόμα κουράγιο.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
22.30 μ.μ.
Είσοδος: 4 E με μπύρα.

MOYΣΙΚΗ: Baker djset στο Key Bar

Μια μέρα κ μια νύχτα πριν την Τσικνοπέμπτη…(που θα ψήσουμε κ θα φάμε στο key σουβλάκια κ μπιφτεκάκια!!)
Στις 21:00 ο Baker κ τα βινύλια του εκπέμπουν από τα decks την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική της πόλης.
Keep the vinyl alive…..

Key Bar, Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου