ΠΟΛΗ

Kickflips, φλόγες και fun challenges, το Vans Shop Riot 2024 ήταν επικό

Ήταν μία μέρα με μεγάλες συγκινήσεις και ατελείωτο fun. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο skatepark Αμαρουσίου, fans του skateboarding και της street culture, κάθε ηλικίας, βρεθήκαμε εκεί για το φετινό Vans Shop Riot.

Ο καθιερωμένος θεσμός της Vans φέρνει κοντά μας τον παλμό της δράσης και ήμασταν εκεί για να δούμε τις καλύτερες skate ομάδες της Ελλάδας, σε ένα θέαμα που έκοψε την ανάσα. Διεκδικώντας τον πολυπόθητο τίτλο του νικητή, μας χάρισαν μια αναμέτρηση που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

Πρώτα ήταν το διαγωνιστικό μέρος με τις ομάδες που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα skate shops της Ελλάδας -Color Skates, Ministry of Concrete, Slut Boardshop, Minos, Motel, Zero Gravity, Fifty-Fifty και MicroXtreme- και ήταν γεμάτες με εκρηκτική ενέργεια.

Είδαμε κορυφαίους riders της εγχώριας σκηνής και απολαύσαμε τις ομάδες που έκαναν τη διαφορά: Slut Boardshop, Ministry of Concrete και Color Skates, οι οποίες αναμετρήθηκαν σε ένα φαντασμαγορικό φινάλε, διεκδικώντας την κορυφή. Τελικά, τον χρυσό τίτλο του Vans Shop Riot Qualifier κέρδισε η ομάδα του Slut Boardshop και μαζί πήρε και το εισιτήριο για  να ταξιδέψει στον ευρωπαϊκό τελικό, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Και εκεί θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να αναμετρηθεί με τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου.

Μετά απολαύσαμε τα πιο fun highlights της ημέρας, που δεν ήταν άλλα από τα challenges. Στο πρώτο, οι ομάδες έπρεπε να ανέβουν μια τεράστια ράμπα με απότομη κλίση, με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή. Κάθε φορά που ένας skater κατάφερνε να κατακτήσει την κορυφή, φλόγες ξεπετάγονταν εντυπωσιακά, χαρίζοντάς μας ένα μοναδικό θέαμα. Το δεύτερο challenge ήταν μία σκυταλοδρομία με τις ομάδες να προσπαθούν να γεμίσουν πρώτες ένα δοχείο με νερό. Οι πρωτότυπες τακτικές τους μάς πρόσφεραν πολλά γέλια και τρελή διασκέδαση.

Ο ενθουσιασμός μας κορυφώθηκε όταν οι πόρτες του skatepark άνοιξαν, το κοινό κατέκλυσε τον χώρο και στη σκηνή βγήκαν οι 63 High. Παίζοντας ένα εκρηκτικό live set, κράτησαν τον παλμό ψηλά και μας ξεσήκωσαν με την ενέργειά τους, όσο περιμέναμε να μάθουμε ποιοι είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Η ανακοίνωση των νικητών μάς βρήκε όλους να χειροκροτάμε χαρούμενα και η Vans, πιστή στο πνεύμα της γιορτής, έκλεισε την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο, μοιράζοντας σε όλους μας πλούσια δώρα. 

Σε αυτή τη γιορτή του Vans Shop Riot που ήταν γεμάτη εκπλήξεις, φυσικά δεν έλειψαν οι σοκολατένιες Vans βάφλες, ενώ για ακόμα μία χρονιά, το επετειακό T-shirt του Vans Shop Riot 2024, σε συνεργασία με τη Free Movement, έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στη Free Movement, που εδώ και χρόνια υποστηρίζει την skateboarding κοινότητα της Αθήνας. 

Μετά το φετινό Vans Shop Riot που ήταν γεμάτο συγκινήσεις, περιμένουμε με αγωνία τους τελικούς!

Σχετικά με τη Vans

Η Vans®, brand της εταιρείας VF (NYSE: VFC), είναι ένα κορυφαίο Skateboading και αυθεντικό action sport brand υπόδησης, ένδυσης και αξεσουάρ. Οι αυθεντικές συλλογές της  Vans® πωλούνται σε 100 χώρες μέσω ενός δικτύου θυγατρικών εταιρειών και διανομέων. Η Vans® διατίθεται σε περισσότερα από 2.000 καταστήματα λιανικής παγκοσμίως. Η Vans® μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει να ζούμε «Off The Wall», ένας τρόπος ζωής που ενσωματώνει την ελευθερία του νεανικού πνεύματος, τον αντικομφορτισμό και την αδιάκοπη ώθηση της κουλτούρας, μέσω των action sports, της μουσικής και της τέχνης.

POPAGANDA