Categories: ΠΟΛΗ

H λίστα της ημέρας (30/4/14)

ΗΧΟΣ: The Irrepressibles present The Nude: Viscera Live στο Gazarte

O δεύτερο μέρος της περίφημης τριλογίας, Nude: Viscera, θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, στο Gazarte, η art-popορχήστρα από την Βρετανία. Ευρύτερα γνωστοί για τον ακτιβισμό τους, τον “electro-symphonic” ήχο και τις conceptualliveεμφανίσεις τους, οι Irrepressiblesανεβαίνουν, την Τετάρτη 30 Απριλίου, στη σκηνή του Gazarteγια να παρουσιάσουν το δεύτερο EPτης τριλογίας Nude: Viscera αλλά και όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.
Μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση με έντονο αισθησιασμό και σκοτεινή ατμόσφαιρα που συγκεντρώνει επιρροές από το newwave, το grungeκαι το exoticaθυμίζοντας μεταγενέστερα έργα των Jeff Buckley, Lou Reed, Yma Sumac αλλά και στιγμές από την PJ Harvey.

Ο Jamie McDermott μας έδωσε μια γεύση από τις εμπνεύσεις του εδώ

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Tηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 30€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι: 18€
Ταμείο: A ζώνη: 33€ | Β ζώνη: 28€ | Όρθιοι: 20€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Deteriorate Sound Festival II στο Six D.o.g.s

Το Deteriorate Sound Festival είναι μια συνάντηση Ελλήνων καλλιτεχνών που επικεντρώνεται στην σύγχρονη μουσική, όπως αυτή εκφράζεται μέσα απέ τις νέες τάσεις, την συνεχή εξερεύνηση και τον αυτοσχεδιασμό.
Μουσικοί και συγκροτήματα από ένα ευρύ φάσμα του πειραματικού ήχου «διασταυρώνουν» ιδέες και παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τον ήχο του σήμερα. Δευτέρα 28, Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απριλίου στις 20:30.  Σήμερα, το line up είναι το εξής:

21.00 – 21.40 Σπύρος Πολυχρονόπουλος
21.50 – 22.30 Silent Move
22.40 – 23.20 Γιάννης Μουρτζόπουλος
23.30 – 00.00 Free αυτοσχεδιασμός από τα 3 acts

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
20.30 μ.μ.
Είσοδος: 6 € / 12 € (τριήμερο)

HXOΣ: Playground Theory & Lower Cut Live στο Bios

Οι Lower Cut και οι Playground Theory θα βρεθούν ζωντανά στη σκηνή του BIOS την Τετάρτη 30 Μαρτίου, σε μία συναυλία – καλωσόρισμα των Lower Cut στο δυναμικό της Puzzlemusik.Σε αυτήν την πρώτη συναυλία με τα «χρώματα» της Puzzlemusik, οι Lower Cut θα μας παρουσιάσουν τα τραγούδια του ντεμπούτου άλμπουμ τους που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.
Μαζί με τους Lower Cut θα εμφανιστούν και οι Playground Theory που εκτός από τα ήδη αγαπημένα τραγούδια του περσινού ντεμπούτου τους Speaking of Secrets θα παρουσιάσουν και νέο υλικό.H συναυλία θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής κι έτσι στο τέλος της βραδιάς, μέλη και των δύο συγκροτημάτων θα μοιραστούν τη σκηνή και θα παίξουν μαζί το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.30 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: SWAMP81 Showcase: Loefah + MC Chunky w/ Runner + Black Athena στο Six D.o.g.s

Τα τελευταία χρόνια ένα μέρος της Αγγλικής σκηνής που προέρχεται από το dubstep και το drum ‘n’ bass, έχει βαλθεί να επαναπροσδιορίσει και να μπερδέψει τα όρια των τάσεων και στυλ στο dancefloor φτιάχνωντας και προωθώντας μουσική που βασίζεται σε μία back-to-basics αισθητική. Με ήχους που εξερευνούν τις αυθεντικές παραδόσεις της ηλεκτρονικής μουσικής και με βάση τη house, techno, electro & garage μουσική και τις χαμηλές συχνότητες, διάφοροι παραγωγοί και DJs έχουν δημιουργήσει μιας ‘σκηνή μες στη σκηνή’ η οποία με έδρα το Λονδίνο έχει απλώσει την επιροή της στην Ευρώπη και παραπέρα συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.Φέτος, μαζί τους για πρώτη φορά θα βρεθεί η φωνή του label και του movement γενικότερα που δεν είναι άλλη από τον Chunky, τον ταλαντούχο «MCof choice» για πολλούς καλλιτέχνες από το Manchester, ο οποίος θα μετατρέψει το soundtrack της 30ης Απριλίου σε ένα midweek party showcase. Με τον Runner να αποτελεί τον πρεσβευτή της Swamp81 αισθητικής στην πόλη συνδέονται με μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία, η οποία μετουσιώνεται σε σχεδόν ετήσιες εμφανίσεις από το 2008 μέχρι σήμερα.Μαζί με τον Runner, φρέσκο μετά τα Dimensions Fertival Launch και το Subbed Out reboot του Μαρτίου, τον Loefah θα πλαισιώσoυν και οι Black Athena.

O Runner μας έχει κατατοπίσει πλήρως.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
23.55 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: FFF | Rimini Protokoll: Situation Rooms στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

H κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοποριακή ομάδα Rimini Protokoll, που διεύρυνε όσο κανείς άλλος την έννοια του θεάτρου-ντοκουμέντου, στήνει στο κέντρο της Αθήνας ένα αντισυμβατικό και άκρως πολιτικοποιημένο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι. Το Situation Rooms συγκεντρώνει 20 ανθρώπους από διάφορες ηπείρους, οι ζωές των οποίων έχουν διαμορφωθεί από τη χρήση όπλων, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό που αναδημιουργεί τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο των πιστολιών και των εκτοξευόμενων χειροβομβίδων, των εξουσιαστών και των προσφύγων μέσα από απροσδόκητες διαδρομές και αναπάντεχες συναντήσεις. Το σκηνικό αποτελείται από έναν τεράστιο χώρο με αυτόνομα δωμάτια. Με τις προσωπικές αφηγήσεις των «κατοίκων» τους, οι εικόνες αρχίζουν να κινούνται και οι θεατές παρακολουθούν τις μεμονωμένες πορείες τους μέσα από τις ατομικές τους κάμερες και τα ακουστικά τους. Αρχίζουν να κατοικούν οι ίδιοι στο κτίριο και να ζουν για 90 λεπτά τις… ζωές των άλλων, ακολουθώντας την προσωπική οπτική των πρωταγωνιστών. Το κοινό εισχωρεί όλο και πιο βαθιά μέσα στο λαβύρινθο του κινηματογραφικού σκηνικού και ο καθένας γίνεται τμήμα της αναπαράστασης ενός περίτεχνου κινηματογραφικού γυρίσματος με πολλαπλές ταυτόχρονες οπτικές γωνίες.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισµού «Ελληνικός Κόσµος».

Ελληνικός Κόσµος, Κτίριο 56, Είσοδος Γ’, Πειραιώς 254, Ταύρος 
Τηλ: 2122540000
14:00 μ.μ.- 16:00 μ.μ. – 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 € | Φοιτ. 10 € | Άνεργοι 5 €

MOYΣΙΚΗ: Baker djset στο Key Bar

Με jazz θα ξεκινήσει ο dj Baker από τα deck του Key Bar και θα συνεχίσει με ηλεκτρονική μουσική. Την καλύτερη που έχετε ακούσει. Promise!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

 ΜΟΥΣΙΚΗ: Jungbluth | Lentic Waters | Ruined Families | Allochiria Live στο Zero

Δυνατές μουσικές απόψε στο Zero.

Zero, M.Αλεξάνδρου 120, Αθήνα
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

ΠΑΡΤΙ: Μπούφος & Pepper Party στο Μπούφο

Αποχαιρετισμός στην άνοιξη με τα DJ sets του Γιάννη Καστανάκη και της Γιώτας Κοτσέτα και το live performance των Crime Swing Investigation.

Ο Μπούφος, Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι 
Τηλ: 2103211117
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Lex, Tolis Q, V.Rox dj set στο Skull Bar

Παραμονή πρωτομαγιάς και οι τρεις DJs μοιράζονται τα decks με techno, house και electronic beats.

Πάρτε μια γεύση από το Poptape του Tolis Q.

Skullbar,Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Αθήνα
Τηλ: 6936457453
24.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου