Οι ξεχωριστές μουσικές επιλογές του Giannis Tzontzos

Ο Giannis Tzontzos είναι συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Isigude και συνεργάτης του δισκοπωλείου Kasseta Records τα τελευταία δύο χρόνια. Για τον ίδιο δεν έχουν σημασία οι μουσικές ταμπέλες, γι’ αυτό ακούει και παίζει Disco, House, DownTempo, Ambient, Kraut, Electronica, Funk, Soul και όσα ακόμα μουσικά είδη υπάρχουν στις μουσικές εγκυκλοπαίδειες. Οι επιλογές του φτιάχνουν ένα soundtrack που ξεκινά κάτω από τη σκιά ενός φοίνικα και καταλήγει στην πίστα μιας ψυχεδελικής disco. Σπάνια εμφανίζεται στα decks κάποιου μαγαζιού. Είστε τυχεροί γιατί ανήμερα Χριστούγεννα είναι καλεσμένος του mobile party Needless στο Χριστουγεννιάτικο Soiree σε συνεργασία με το Couleur Locale.

Μέχρι τότε του ζητήσαμε να διαλέξει για εμάς του δίσκους της ζωής του για να γνωριστούμε καλύτερα. 

Ο Δίσκος που σε έκανε να ακολουθήσεις καριέρα ως DJ…

M.A.N.I.C. – I’m Coming Hardcore (Original 91 version) –  Δεν θεωρώ τον εαυτό μου DJ οποτε δεν υπάρχει και κάποια καριέρα από πίσω…Με το hobby λοιπόν αυτό καταπιάστηκα  (14 ετών) περίπου το 1992. Από τους πρώτους δίσκους λοιπόν που προσπάθησα να κάνω beat matching (στο δωμάτιο του φίλου μου του Κώστα που είχε και το πρώτο set up που είχα πρόσβαση με μίκτη και δυο πικάρ, beltdrive με pitch+/- ροδέλα) ήταν αυτός. 

Ο Δίσκος που είναι το killer track σου αυτόν τον καιρό…

Steel Gray — Do You Want To Dance ? (Tyree Mix) – 2-3 χρόνια τώρα, οι φίλοι της Σοφοκλέους πάντα το χορεύουν. 

O Δίσκος που αποτελεί το αγαπημένο σου remix…

Big Ben Tribe – Heroes – Τα αγαπημένα μου remixείναι τα Italoκαι έχω αρκετά απο αυτά. Ένα απο αυτά είναι η διασκευή σε DavidBowie- Heroesαπό τους BigBenTribeτο 1983.  Είναι πάντα στην τσάντα μου…

O κλασικός Δίσκος που παίρνεις πάντα μαζί σου…

William Aura ‎Half Moon Bay (1987, New age, ambient) – Ακόμα και αν έπαιρνε φωτιά το σπίτι, και τα 2 αντίτυπα. Είναι το αγαπημένο μου LP…για 1 εκατομμύριο λόγους. Ηλεκτρονικά, Αναλογικά όλα σε τέλεια αρμονία. Ο κύριος αυτός εκτελεί αυτή την στιγμή φιλανθρωπικό έργο σε απομακρυσμένα χωρία του Θιβέτ. 

O Δίσκος που φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σάουντρακ για τη σημερινή Αθήνα…

Gabi Annicette – Hau Schon Ab – Η Αθήνα έχει τον δικό της ήχο, μου αρέσει να ακούω αυτό και να φιλτράρω ότι δεν θέλω να βλέπω και να ακούω. Συνονθύλευμα καταπίεσης και απελευθέρωσης, θορυβώδους και ήσυχου.

Ο Δίσκος για τον οποίον ζούσες και πέθαινες όταν ήσουν 16…

Στέρεο Νόβα – Ασύρματος Κόσμος – Δώρο απο μια καλή φίλη. O αέρας βρώμαγε στα διυλιστήρια το ήξερα αλλά αναρωτιόμουν τότε τι ήταν αυτή η μια Μοτοκούζι.

O Δίσκος που αποτελεί τον δικό σου απόλυτο guilty pleasure…

Wham! – Last Christmas – Χωρίς ενοχές, η πιό όμορφη εποχή του Χρόνου!

O Δίσκος που παίζεις αυτόν τον καιρό και κάνει τους clubbers να φασώνονται…

Special OccasionCalifornia Street Τι είναι φάσωμα??? Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου από τον ουρανό πραγματικά. *Eρωτική ικανοποίηση δύο ανθρώπων, χωρίς να καταλήγει σε σεξ με διείσδυση, (κάποια στιγμή θα χρειαστώ να απαντήσω στην ερώτηση αυτή).

O Δίσκος που θα αφιέρωνες στην Κόρινθο…

Ηerb Αlpert – Rise – Υποχθόνια πόλη, αμέτρητες ιστορίες ξεγνοιασιάς. Half Note bar στα90ς-00ς.

O Αγαπημένος σου Δίσκος από τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη…

Barry White & Love Unlimited Orchestra – Love’s theme 

O Δίσκος που ακούς αυτήν την στιγμή…

Yoshio Suzuki ‎Morning Picture European Jazz στο ύφος της ECM, τα ηλεκτρονικά του Enoκαι ο αλάνθαστος μινιμαλιστικός, Γιαπωνέζικος, ηλεκτροακουστικός ήχος.  Ότι πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου αλλά και τις διακοπές σου.

Ηρώ Λιάτου

Share
Published by
Ηρώ Λιάτου