Το Αιγάλεω στις αρχές της δεκαετίας του ’30 – υπήρχαν ακόμη ατελείωτα περιβόλια (περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)
Ο Βασίλης Περικλάκης με φίλους του στην πετρόχτιστη γέφυρα του Αιγάλεω στον Κηφισό τη δεκαετία του 1930 (Δωρεά Αθηνά Δασκαλάκη – Αρχείο Ιωάννη Περικλάκη Δόλωμα).
Ο μικρός Ιωάννης Περικλάκης το 1953, επιστρέφοντας από τη Βαρβάκειο Αγορά, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου που μετονομάστηκε οδός Δημαρχείου (Δωρεά Αθηνά Δασκαλάκη – Αρχείο του Ιωάννη Περικλάκη Δόλωμα)
Οικογενειακή εκδρομή στη μάντρα του Μπαρουτάδικου το 1929 (Δωρεά της Αθηνάς Βελισσαρίου – Αρχείο του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»)
Νεοεισαχθείσες μαθήτριες στην Γ’ Γυμνασίου το σχολικό έτος 1955-56. Στην Παράγκα της Οδού Μοσχονησίων (Φωτογραφία Καίτη Καμενίδου.)
Αναμνηστική μαθητική φωτογραφία (δωρεά Κωνσταντίνα Καλλιοντζή – Αρχείο του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»)
Eργάτριες του Μπαρουτάδικου
(περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)
Μαστορέματα. Αναμνηστική φωτογραφία της οικογένειας Τσακίρογλου. (Δωρεά της Μέλπως Τσακίρογλου στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω).
Η δουλειά στα κεραμοποιεία που είχαν κυρίως Θερμιώτες ήταν σκληρή
(περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)
Οι πρώτοι προσφυγικοί οικισμοί σχηματήστικαν από σπίτια φτιαγμένα πρόχειρα χωρίς σχέδιο και χωρίς υποδομές (περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)
Οι πρώτοι προσφυγικοί οικισμοί σχηματήστικαν από σπίτια φτιαγμένα πρόχειρα χωρίς σχέδιο και χωρίς υποδομές (περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)Παρά τις δυσκολίες, η ζωή των προσφύγων ξεκίνησε και πάλι από την αρχή
(περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)
Όταν έβρεχε τα σπιτάκια πλημμύριζαν
(εικόνα Ν.Ε. Τόλη Εξάντας 1998, περιγραφή Μαρία Βαμβακοπούλου, «Αιγάλεω- Οι δρόμοι της Προσφυγιάς»)