Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Επιτέλους, μάθαμε τι είναι αυτό το EDM!

Υπάρχει ένα κλασικό κλισέ που κλείνει πάντα τις ανταποκρίσεις στις κοσμικές στήλες: «και χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως ως τις πρώτες πρωινές ώρες». Συνήθως είναι fake news αλλά δεν βαριέσαι. Fake News θα είναι επίσης αν χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη έκφραση για το CU ONSTAGE EDM Edition πάρτι που έγινε την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην Ίο. Εκεί, οι γοργόνες και οι μάγκες διασκέδασαν το απόγευμα και δεν χόρεψαν απλά, η σωστή λέξη είναι ξεβιδώθηκαν. Η Popaganda ήταν εκεί και τα είδαμε όλα να ξετυλίγονται μπροστά μας. Και το πιο σημαντικό! Μάθαμε επιτέλους τι είναι ένα EDM πάρτι αφού από πέρσι είχαμε βγει στη γύρα και ρωτάγαμε.

Βρισκόμαστε στο FarΟut, ένα από τα πιο γνωστά camping στον κόσμο. Από τη μία η ξακουστή παραλία Μυλοπότας, από την άλλη μια αχανή έκταση που έχει απ’ όλα. Από ήσυχο μέρος να στήσεις τη σκηνή σου, μέχρι εστιατόριο, γυμναστήριο, δεν ξέρω εγώ τι άλλο και φυσικά την απαραίτητη χορευτική πίστα όπου κάθε απόγευμα γίνεται το σώσε. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε για ηλικίες. Εγώ λίγο πάνω από τα 33, λίγο κάτω από τα 35, θα έπρεπε να βγω στη σύνταξη στον πλανήτη Ίο.

Άρα, μιλάμε για το ιδανικό μέρος  για να γίνει αυτό το μεγάλο πάρτι. Την εκδήλωση άνοιξε ο Dino Ace, που για να βρεθεί εκεί πήρε μέρος στο διαγωνισμό του CU ONSTAGE. Έφτιαξε το line up του, έστειλε το demo του, το άκουσαν οι κριτές του διαγωνισμού, τον επέλεξαν μαζί με ακόμα έναν διαγωνιζόμενο και έθεσαν τα δύο line up σε ψηφοφορία ώστε να ψηφίσει ο κόσμος ποιο θέλει να δει live.

Dino Ace δεξιά μαζί με τον MAKJ

Display

RUNNINSQUAD

MAKJ

Headliner του απογεύματος ήταν ο πολύς MAKJ από την Αμερική και στη συντροφιά βρέθηκαν οι RunninSquad και ο Display. Ελληνικής καταγωγής όλοι και από τα δυνατά ονόματα της εγχώριας σκηνής. Για τον MΑΚJ δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, τον επιλέγουν στα περισσότερα φεστιβάλ EDM μουσικής, έχει ήδη στο παλμαρέ του αρκετές προσωπικές κυκλοφορίες και το 2014 το DJ Mag τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς dj. Από την αποδοχή που είχε από τον κόσμο, καταλαβαίνεις γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Τι πρέπει να ξέρεις για να παίξεις μουσική EDM (Electronic Dance Music); Όλες τις μεγάλες νεανικές επιτυχίες από το 1985 μέχρι σήμερα και από rnb μέχρι Prodigy σε κανονική αλλά και ρεμιξαρισμένη μορφή, να γνωρίζεις να τις τοποθετήσεις στα κατάλληλα bpm, να είσαι σε τέτοια εγρήγορση ώστε ν’ αλλάζεις τραγούδι κάθε σαράντα δευτερόλεπτα και το κυριότερο να μπορείς να καθοδηγήσεις τα πλήθη από το μικρόφωνο. «Χέρια ψηλά, χέρια χαμηλά, χέρια αριστερά, χέρια δεξιά, περνάμε καλά» και άλλες πολεμικές ιαχές βγαίνουν είτε από τα χείλη των mc s ή από τους ίδιους τους δισκοθέτες. Αυτό όλο μαζί δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ώστε να γίνει ένα ξέφρενο πάρτι, ειδικά όταν έχουμε τους καλύτερους να χειρίζονται την κατάσταση.

Τι άλλο θέλουμε; Τέσσερις ώρες ξεφαντώματος και αν δεν έπρεπε η δράση να μεταφερθεί στη Χώρα, σίγουρα ακόμα εκεί θα ήμασταν με όλες τις εθνικότητες του κόσμου που διαγωνίστηκαν σε χορευτικές φιγούρες. Όταν ο Display ρώτησε «αν υπάρχουν Έλληνες εδώ;», το «ναι» που ακούστηκε ταρακούνησε το Μυλοπότα. Μαζί τους αγόρια από τον Λίβανο μπλέχτηκαν με κορίτσια από την Αυστραλία σ´ ένα νεανικό μπουλούκι ενθουσιασμένων νέων που το μόνο που μπορεί να τους σταματούσε ήταν η επιθυμία για μια ακόμα σέλφι.

Εν κατακλείδι, μόνο ως απόλυτα πετυχημένη μπορεί να κριθεί η πρεμιέρα αυτού του κύκλου του CU ONSTAGE. Και έρχονται ακόμα περισσότερα.

Ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσες για το Reworks στη Θεσσαλονίκη όπου το CU θα παρουσιάσει από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου πράγματα και θάματα. Εδώ θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε είτε για να δηλώσετε συμμετοχή για κάποια από τα προσεχή events είτε για να δείτε απλά τι ακολουθεί στη συνέχεια. See you on stage soon!

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης