Categories: ΠΟΛΗ

Εννέα κορυφαία Ελληνικά πιάτα

Τα ταβερνάκια, εστιατόρια και μυστικά κουτούκια στο κέντρο της αθήνας όπου μπορείτε να τα απολάυσετε στα καλύτερά τους.

Η Ελληνική κουζίνα κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς  χαρακτηρίζεται από την απλότητα που διέπει και τη δομή της Ελληνικής οικογένειας. Το φαγητό μας φέρνει κοντά. ανακαλύψτε εξαιρετικά μέρη στην πρωτεύουσα που φτιάχνουν τα πιό γνωστά ελληνικά πιάτα με αγνά και φρέσκα προϊόντα από έλληνες παραγωγούς.

1.Σουβλάκι
Το διάσημο σουβλάκι, είναι το ελληνικό fast food και κανένα burger δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας – γνωστό και ως γύρος, καθώς ψήνεται κάθετα σε περιστρεφόμενη μίνι σούβλα – ή εναλλακτικά, κεμπάπ, τηγανητές πατάτες, ζουμερές ντομάτες από την ελληνική γη, φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανός και τζατζίκι – σως γιαουρτιού με σκόρδο και αγγούρι – τυλιγμένα σε πίτα. Υπάρχουν βέβαια και πολλές παραλλαγές και τα σουβλατζίδικα της Αθήνας είναι υπεράριθμα, καθώς θα βρείτε ένα σε κάθε γωνία. Από τα γευστικότερα σουβλάκια στην Αθήνα θα βρείτε στους δύο Κώστηδες. Ο Κώστας, στην οδό Πεντέλης (κάθετη στη Μητροπόλεως) με παράδοση από το 1950 και ο Κώστας στην πλατεία Αγ. Ειρήνης που από το 1984 ταΐζει τους Αθηναίους σουβλάκι με καυτερή κόκκινη σάλτσα.

Διαβάστε περισσότερα στο: Discover Greece

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη