Συμβαίνει στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου νομό Δράμας και Καβάλας. Τότε δονείται η περιοχή από την κωδωνοφορία και από άλλα στοιχεία αποτρεπτικά του κακού, όπως δέρματα ζώων στα πρόσωπα (μάσκες), κουδούνια στη μέση, προσωπίδες, στάχτες.
Οι κάτοικοι των χωριών γιορτάζουν τα διονυσιακά δρώμενα από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και τις μέρες μας. Όπως αναφέρουν συμβολικά υμνούν την ευετηρία, την καλοχρονία που πατά σε δυο πυλώνες, την ευγονία και την ευκαρπία.
Ο φωτογράφος Νίκος Βαβδινούδης βρέθηκε εκεί και πραγματοποίησε μία φωτογράφηση στο περιθώριο των δρώμενων με σκοπό να καταγράψει σύμφωνα με τη δική του υποκειμενική ματιά, όλο το περιβάλλον που εκτός από κινηματογραφικό, μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο σενάριο του Game of Thrones.
Ο φακός του Βαβδινούδη εστίασε στα πρόσωπα που σε κοιτάνε με μία ματιά που έχει σπίθα, σε κορμοστασιές που δείχνουν δύναμη και φιγούρες σε πλήρη εναρμόνιση με τη γη και τον ουρανό. Αυτό το απόκοσμο αποτυπώθηκε και παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στην έκθεση ‘’Οι Δρόμοι του Κουδουνιού – μια δράση του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης για τα έθιμα της κωδωνοφορίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
*Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στα χωριά του νομού Δράμας: Μοναστηράκι, Ξηροπόταμος, Πετρούσα, Πύργοι, Καλή Βρύση και στην Νικήσιανη του νομού Καβάλας. Χρησιμοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, φυσικά σκηνικά εντάσσοντας τους φωτογραφιζόμενους στο οικείο περιβάλλον
*Στις υπόλοιπες φωτογραφίες ο τεχνητός φωτισμός και σκηνικό λειτουργεί ως προβολέας θέτοντας σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την μεταμφίεση.Η αφαίρεση της μάσκας εκπλήσσει τον θεατή και γεφυρώνει με απρόβλεπτο τρόπο τον άνθρωπο με τον εκάστοτε ρόλο.