Categories: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σκαρώνοντας ρίμες σε ένα αναμορφωτήριο της Πολωνίας

Όταν μια Πολωνή φωτογράφος αποφάσισε να γνωρίσει εκείνα τα αγόρια που είναι αρκετά μεγάλα για να διαπράξουν ένα έγκλημα αλλά άλλο τόσο μικρά σε ηλικία για να βρεθούν εσώκλειστα σε μια φυλακή ενηλίκων, τότε προέκυψε το -ανολοκλήρωτο- φωτογραφικό πρότζεκτ Imago.

H Zuza Krajewska συνάντησε έφηβους που μπορεί να γράφουν χιπ χοπ στίχους, να ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους βάζοντας στοιχήματα και να κλωτσάνε μια μπάλα προς το τέρμα, ωστόσο η ίδια καταγράφει μέσα σε 16 φωτογραφίες μια καθημερινότητα κατά την οποία οι ίδιοι έφηβοι καλούνται να σωφρονιστούν σε ένα αναμορφωτήριο της χώρας της.

Η γυναίκα που πέρασε τις μέρες της με αυτή την αθωότητα που βιάστηκε να μεγαλώσει διαπράττοντας είτε νεανικά πταίσματα είτε σοκαριστικά σεξουαλικά εγκλήματα δήλωσε στο Dazed πως, όπως ήταν λογικό, δέθηκε συναισθηματικά με κάποιους από τους τρόφιμους  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ολοκληρώσει τη σειρά φωτογραφιών της.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη