Categories: TV SHOWS

Θα καταφέρει ο Damon Lindelof να χωρέσει τους Watchmen στη μικρή οθόνη;

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το αγαπημένο κόμικ της DC έχει πάρει το δρόμο του προς τη μικρή οθόνη. Το πρότζεκτ είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει κάτι επίσημο (το HBO που φέρεται ως το δίκτυο που το φιλοξενήσει έχει αρνηθεί να σχολιάσει), αλλά ο Damon Lindelof συζητάει ώστε να αναλάβει τη δημιουργία της σειράς.

Ο Lindelof (που συνυπέγραψε το Lost J.J. Abrams και Jeffrey Lieber) που αυτόν τον κιαρό δρέπει τις δάφνες από το φιναλε του The Leftovers, το οποίο λατρεύτηκε από τους κριτικούς κατά τη διάρκεια των τριών σεζόν του, έχει δηλώσει την αγάπη του για το Watchmen, έχει ομολογήσει ότι συνεχίζει να επηρεάζει τη δουλειά του. «Από τα flashbacks και τη μη-γραμμική αφήγηση ως τους βαθιά φθαρμένους ήρωες, όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία προσπαθώ να βάζω σε οτιδήποτε γράφω», είχε δηλώσει σε παλιά του συνέντευξη, ενώ έχει εγκωμιάσει την κινηματογραφική μεταφορά του Zack Snyder για την πιστότητά της στο αρχικό υλικό.


To σεμιναριακό κόμικ του σπουδαίου Alan Moore είχε πρωτοεκδοθεί το 1986 και αμέσως εδραιώθηκε ως ίσως «το σπουδαιότερο κόμικ που έχει γραφτεί ποτέ». Είναι μια σκοτεινή αποδόμηση των κλασικών superheroes που εντάσσονται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία είναι εμφανώς (διε)φθαρμένοι ήρωες κι έχουν βοήθησαν τον προέδρο Nixon να κερδίσει τον πόλεμο του Βιετνάμ και να σκεπάσει το σκάνδαλο Watergate. Η ιστορία ακολουθεί τους ήρωες σε μια προσπάθεια να διελευκάνουν το φόνο ενός συντρόφου τους, ενώ στην πορεία ανακαλύπτουν μια συνωμοσία με τεράστιες επιπτώσεις.

Το κόμικ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2009 από τον Zack Snyder, με ανάμικτες κριτικές και μέτριο box-office, ενώ το 2015 η Warner Bros. και το HBO είχαν σχέδια για μια τηλεοπτική μεταφορά (πάλι με τον Snyder), τα οποία όμως δεν καρποφόρησαν.

H μεταφορά του Lindelof μάλλον θα ξεκινήσει από το μηδέν, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα έχει καμία ανάμειξη με τη σειρά ο Alan Moore (V for Vendetta, Batman: The Killing Joke), o οποίος τον περασμένο Σεπτέμβρη δήλωσε ότι αποσύρεται από τα κόμικς. Το Watchmen ίσως είναι και η προσπάθεια του HBO να γεμίσει το τεράστιο κενό που θα αφήσει το Game of Thrones το 2018 ή το 2019.

Το μόνο σίγουρα είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε αρκετά χρόνια υπομονή ακόμα, αλλά ελπίζουμε ότι η σειρά του Watchmen από το HBO και τον Damon Lindelof θα σεβαστεί το χαρακτηρισμένο ως “unfilmable” graphic novel.

Γιώργος Καραλιάς

Share
Published by
Γιώργος Καραλιάς