Στα γρήγορα: Πέμπτη solo full length κυκλοφορία για την πάλαι ποτέ τραγουδίστρια των Everything But The Girl στην Merge και με συμμετοχές από Corinne Bailey Rae και Shura.

Την ακούσαμε: “And I think like a girl, and I fight like a girl” δηλώνει η Tracey Thorn συνοδεία της Corinne Bailey Rae στο “Sister”. Μία δήλωση που τιμά δεόντως και το δείχνει στα εννέα κομμάτια του Record που όπως είπε και η ίδια είναι «εννέα φεμινιστικές κροτίδες». Με την βαθιά άλτο φωνή της να αποτελεί την σταθερά του δίσκου, σφίγγει τη γυναικεία της γροθιά είτε αντιτιθέμενη κατά των αντρών, είτε ακόμη και δηλώνοντας τη θέση της στη μητρότητα (“Babies”). Όλα αυτά, πότε γέρνουν μουσικά στον new wave synth ήχο των 80s, πότε σε πιο mid tempo ποπ 90s λημέρια, κυρίως στις πιο μπαλαντοειδείς μελωδίες. Μία συμπαθέστατη μουσικά πρόταση που όμως, για να δανειστούμε και έναν στίχο της Thorn, μπορεί να σας κάνει να αναρωτηθείτε κι εσείς: ““What year is it? The same old shit”. 

Τρέξε μακριά: Αν δεν έχεις σιγοτραγουδήσει ούτε μία φορά “And I miss you, like the deserts miss the rain”.

Τ’ είπες τώρα; «Γεμίζει εκρηκτικά τα ηχεία, αγγίζοντας το συναίσθημα, κοιτώντας το παρελθόν της ζωής της -πότε με θλίψη, πότε χωρίς.» –All Music

Να τ’ αφήσω; 77/100 –Metacritic

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου