Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Τον Ιούλιο, ξέρουμε, όλοι πάνε Κουφονήσι(α)

Μπορεί να συνδυαστεί το ελληνικό ροκ με τη παραλία; Φυσικά. Αρκεί να δεις την παραπάνω φωτογραφία. Μια κονσόλα και η παραλία Πορί στο πάνω Κουφονήσι. Σε μια εικόνα και λίγες λέξεις, η περίληψη του Up Festival που επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο ίδιο μέρος μετά το περσινό peak που προκάλεσε το αδιαχώρητο στο υπέροχο νησί της κάποτε άγονης γραμής.

Πέρα από το γεγονός ότι τα ελληνικά ροκ κομμάτια αποτελούν την πρώτη προτίμηση στο λεγόμενο τρίπτυχο «κιθάρα-φωτιά-παραλία», φέτος υπάρχει άλλη μια εναλλακτική επιλογή για μια ξεχωριστή μουσική νότα στις φεστιβαλικές διακοπές μας.

Κοντά, λοιπόν, στις  ονειρικές μελωδίες του Παύλου Παυλίδη πάνω στα κύματα (πέρυσι έπαιξε με τους B-Movies σχεδόν ένα τετράωρο), φέτος προστίθεται στους headliners η βραχνή φωνή του Γιάννη Αγγελάκα και ο διονυσιακός «περήφανος χορός» του. Και το τριήμερο γκαζώνει κι απογειώνεται με τους θρυλικούς The Last Drive

Είναι ίσως το πιο πλήρες line-up  στη σύντομη ιστορία του καλοκαιρινού φεστιβάλ που ξεκίνησε ως ένα απλό event μταξύ φίλων και κατέληξε να είναι πια ετήσιο δρώμενο, διπλοτσεκαρισμένο στο συναυλιακό καλεντάρι. Κι αυτή τη φορά, δίνεται το πάτημα σε νέους καλλιτέχνες και γκρουπ της  εγχώριας, ελληνόφωνης κι αγγλόφωνης, σκηνής να σταθούν δίπλα στα μεγάλα ονόματα και να οργανώσουν το δικό τους πάρτι στην αχανή παραλία. Από ένα σημείο και μετά (ή από ένα σημείο και πριν) κοινό και καλλιτέχνες γίνονται μια παρέα και πάνε μέχρι το πρωί. Ή μέχρι το μεσημέρι που κόντεψε να τελειώσει το περσινό «κλείσιμο» με το σετ των δικών μας Λατέρνατιβ.

Φέτος η ιστορία του Ελληνικού ροκ πάει παραλία. Εσείς;

Περισσότερες πληροφορίες για την τριήμερη φιέστα με φόντο το Αιγαίο στο www.upfestival.gr

Up Festival, Καλόφεγγο Bar, Παραλία Πορί, Κουφονήσια
17-19 Ιουλίου 2014

Άνη Ορφανίδου