Σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν τη συναυλία των Fuzztones, κάτι που υποθέτω ότι αποτελεί αυτό που λέμε «μεγάλη στιγμή» για μια μπάντα που πιστεύει (και ερευνά) το μεγάλο garage rock ευαγγέλιο. Τους ζητήσαμε κάποιες διευκρινίσεις. Όχι για το support gig. Για τη φάση τους εν γένει.

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά;

Boogieman: Νομίζω ότι συνειδητά αγόρασα πρώτη φορά δίσκο στο γυμνάσιο, ήταν το On Stage, ένας live δίσκος των Rainbow προφανώς με λεφτά που μου είχαν δώσει οι γονείς μου. Πιο πριν έγραφα κασέτες από ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά δεν είχα αγοράσει ποτέ βινύλιο.

Little Tonnie: Τα Ξύλινα Σπαθιά – Πέρα Απ’ Τις Πόλεις Της Ασφάλτου, το 1995 με χαρτζιλίκι από τη μαμά.

Ποιος  είναι ο τελευταίος;

Boogieman: Το B-Room απο τους Dr.Dog.

Little Tonnie: Το O’ be Joyful των Shovels & Rope.

Ποιοι είναι οι τρεις δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’ αυτό; Και ποιοι οι τρεις που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό;

Boogieman: Δεν υπάρχουν δίσκοι για τους οποίους πρέπει να ντρέπεται κανείς, όλα βοηθάνε στο να καταλήξεις κάπου μουσικά και να βρεις τον εαυτό σου και αυτό που σου αρέσει.

Little Tonnie: Αντύπας – Καλησπέρα, Πανταζής – Ταραχή, Τρέλα και Άγιος ο Θεός (τριπλός δίσκος), αν και στα trash πάρτυ, σταμάταω να ντρέπομαι και καμαρώνω.
 Επίσης ντρέπομαι για δεκάδες δίσκους που δεν έχω.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ;

Boogieman: Δεν μου αρεσει να δανείζομαι πράγματα, θέλω να είναι δικά μου.

Little Tonnie: Δανείζομαι σπάνια πράγματα και αν το κάνω φροντίζω να τα επιστρέψω. Νομίζω το μόνο που έχω «φάει» είναι το Irish Tour του Gallagher και αυτό επειδή δεν έχω καταφέρει να δω τον νόμιμο κάτοχό του.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα;

Boogieman: Είναι πάρα πολλές και όλες ένα μεγάλο μαθημα. Αλλά για λόγους συναισθηματικούς, θα πω ZZ Top στη Βουλγαρία -διπλή η χαρά γιατί παίξαμε μαζί τους.

Little Tonnie: ZZ Top στη Βουλγαρία.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά);

Boogieman: Ένα τραγούδι φτάνει για όλα, «Mannish Boy» του Μuddy Waters. To πιο «κακό» και αλήτικο κομμάτι στην ιστορία της μουσικής!

Little Tonnie: Billy Fury – «Wondrous Place» (Sex), Jimi Hendrix – «Fire» (Drugs), The Sonics – «Psycho» (Rock’n’Roll).

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου;

Boogieman: Τίποτα. Καθόλου μουσική. Διασκεδάζω με τη σιωπή όσο και τη μουσική. Μου αρέσει να κάθομαι κάπου χωρίς να μιλάω, είμαι από αυτούς τους ανθρώπους.

Little Tonnie: Tom Waits.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου;

Boogieman: Ότι δεν ζω στην Ελλαδα!

Little Tonnie: Πρέπει να μου πει από που ψωνίζει eyeliner.

Μιας και το έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop;

Boogieman: Μέγιστοι και οι δύο.

Little Tonnie: Δύσκολη απόφαση αλλά θα πω Iggy.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή;

Boogieman: Πολλές, σχεδόν μετά από κάθε αποτυχία. Όποιος δεν το παραδέχεται είναι μεγάλος ψεύτης ή πολύ λεφτάς.

Little Tonnie: Πόσο πιο κανονική από το να κάνεις κάτι που αγαπάς; Τώρα αν το εννοείς από οικονομικής πλευράς, έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε αδιέξοδο, αλλά η ευφορία που προσφέρουν λίγα λεπτά σε μια σκηνή, υπερνικάει οποιαδήποτε δυσκολία.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται;

Boogieman: Στράτος Διονυσίου – «Αφιλότιμη».

Little Tonnie: Bruce Springsteen – «Point Blank».

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση;

Boogieman: Δεν άκουγα, έπαιζα!

Little Tonnie: Έπαιζα  τύμπανα! Πλέον έχουν αποκτήσει μεγαλύτερες αντοχές οι γείτονες και δεν μας χτυπάνε το κουδούνι τόσο συχνά.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα.

Boogieman: Τίποτα από όλα αυτά. Θα γυρνούσα πίσω στο 1938 για να δω τον μύθο Robert Johnson, με την ευκαιρία θα άκουγα και λίγη προπολεμική jazz που λατρεύω. Μετά φύγαμε για 1950 στο Σικάγο. Όλη η blues σκηνή είναι εκεί και παίζει ηλεκτρικά: Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Little Watler… χαμός! Τέλος, φύγαμε για Woodstock το 1969! Κάτι άκουσα ότι ένας τύπος που λέγεται Jimi Henrix παίζει τα ξημερώματα και κάνει πράγματα με την κιθάρα του που θα αλλάξουν τη ζωή μου.

Little Tonnie: Αλητείες με Neil Young στην Καλιφόρνια, στην Ινδία με Beatles για ψυχοτρόπες ουσίες και για κλείσιμο pub crawling με Strummer στο Λονδίνο.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου;

Boogieman: Hπειρώτικο μοιρολόι.

Little Tonnie: Οι Mani Deum.

Σάββατο 24/5, Gagarin 205 (Λιοσίων 205), The Fuzztones

Opening acts: The Big Nose Attack, The Titanics.

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 17€, στο ταμείο 20€
Σημεία προπώλησης : Θέατρο Ακροπόλ ( Ιπποκράτους 9-11, τηλ: 210 3643 700), Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,Viva.gr

Θεοδόσης Μίχος

Ο Θεοδόσης Μίχος γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Ζει στο κέντρο της Αθήνας από το 1998. Εργάζεται ως δημοσιογράφος (είναι συνιδρυτής της Popaganda) και ραδιοφωνικός παραγωγός (καθημερινά 8-10πμ στον Best 92.6). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Κράτα το σόου (2016) και Η Αλκμήνη και οι άλλοι (2020).

Share
Published by
Θεοδόσης Μίχος