Categories: FeaturedTV SHOWS

Τι τύπος είσαι με βάση τον αγαπημένο σου χαρακτήρα του The Big Bang Theory;

Δε θυμάμαι ποιος και πότε το είχε γράψει στο twitter, ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σ’ αυτούς που βάζουν υπότιτλους στο The Big Bang Theory και στους άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση, ανήκω στους άλλους. Διότι έξι χρόνια απουσιολόγος, μεγαλωμένη μέσα σε οικογένεια μόνο θετικών επιστημόνων, τί να τον κάνεις τον υπότιτλο, όταν έχεις ζήσει κατ’ αναλογία τη συγκεκριμένη σειρά μέσα στο σπίτι σου; Με Sheldon, Leonard και την υπόλοιπη κουστωδία της σειράς σε βερσιόν πατέρα, μάνας, θείου και παππού, δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια να μη βγεις φύτσουλας (το λιγότερο) και ελαφρώς κοινωνικά δυσπροσάρμοστος (πάλι καλά να λέω). Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο. Εσύ τι τύπος είσαι;

Sheldon

Sui generis (δε λέω «μονόχνωτοι», μη θίξω δικούς μου ανθρώπους) θετικοί και θεωρητικοί επιστήμονες με πολλούς ακαδημαϊκούς παπύρους και εξέχουσα θέση στον κλάδο τους. Όσο πήγαιναν σχολείο και διάβαζαν χωρίς καμία διακοπή για κατούρημα, η μάνα τους καθάριζε φρούτα κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα νταν και μετά τους τα τάιζε με το ζόρι, «για να μη φύγουν οι πολύτιμες πτητικές βιταμίνες» (εφεύρεση μάνας ο όρος πτητική βιταμίνη). Αν η ίδια έπρεπε να είναι εκτός σπιτιού, επιλαμβανόταν του task η πιστή γειτόνισσα – εκπαιδευμένο κι έμπιστο διατροφικό μαντρόσκυλο./ Σημαιοφόροι με άψογη χωρίστρα, που θεωρούσαν πολύ πανκ τη συμπεριφορά «πηγαίνω σε κλαμπ μετά την παρέλαση» κι αντί να βγουν με τους (πάρα πολύ χαζούς κατά τεκμήριο) συμμαθητές τους, επέστρεφαν σπίτι για το guilty pleasure τους, δηλαδή την 378η επανάληψη παλιών επεισοδίων Star Trek συνοδεία μιλκσέικ και πίτσας από τα χέρια της μαμάς./ Φυσικοί που θεωρούν ότι η επιστήμη τους είναι η μία και μοναδική και σνομπάρουν κάθε άλλη θετική και θεωρητική επιστήμη, εκτός από αυτή του να φτιάχνεις καλό σουβλάκι.

Leonard

Οι «πάντα δεύτεροι» στην τάξη, παρότι πολύ καλοί μαθητές, επειδή ένα ακοινώνητο καχεκτικό παιδάκι διάβαζε λίγο περισσότερο ή αντιλαμβανόταν τα μαθήματα λίγο καλύτερα από αυτούς./ Υπομονετικοί συνάδελφοι που ανέχονται τις παραξενιές του καθενός σε 5 ορόφων γραφεία, προσπαθώντας πάντα να συμβιβάσουν τα πράγματα και να μη δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα. Αυτοί τα ακούνε ντόλμπι από τον προϊστάμενο στο τέλος./ Μανιώδεις συλλέκτες κόμικ και γενικότερα αναμνηστικών της ποπ κουλτούρας, που παθαίνουν παροξυσμό στην περίπτωση που πρέπει να ξεσκονίσουν το σκρίνιο και να βγάλουν μία μία τις φιγούρες του Star Wars από μέσα, μη και ακουμπήσει το κεφάλι του Obi – Wan κάπου που δεν πρέπει.

Howard

Κομπινεζονάκηδες σπασοκλαμπάνιες που νομίζουν ότι είναι γκόμενοι, αλλά η χλαπάτσα που εκλύουν θαμπώνει άτσαλα την εικόνα του eligible bachelor που προσπαθούν να χτίσουν απ’ όταν έμαθαν ότι η συχνότητα μετριέται σε hertz./ Επιτυχημένοι επαγγελματικά μαμάκηδες, που μπορεί να καταλήξουν σε υψηλόβαθμες θέσεις της NASA, αλλά και πάλι θα υφίστανται τη διαγαλαξιακή μητρική παντόφλα στο σβέρκο τους. Γιατί κατά βάθος τους αρέσει./ Αυτοί που δεν έχουν πάρει διδακτορικό, γιατί δε μπόρεσαν ή δε χρειάστηκε, αλλά το προσωπικό τους στάτους δέχεται καθημερινές προσβολές από όσους έχουν περισσότερα ακαδημαϊκά προσόντα, κι ας ασχολούνται μόνο με πράγματα όπως «η παλινδρομική κίνηση της κουτσομούρας στα ρεύματα των βορείων Σποράδων».

Raj

Γλυκούληδες με τεράστια κατανόηση και δυσκολία να μιλήσουν στο αντίθετο φύλο χωρίς να έχουν πιεί μια νταμιτζάνα μπύρα./ Αυτοί που κάνουν ειλικρινή παράπονα στη γιαγιά τους γιατί δεν τους περίμενε να παρακολουθήσουν μαζί τη μεξικάνικη σαπουνόπερα που δείχνει η τηλεόραση πριν τις βραδινές ειδήσεις./ Πραγματικά eligible bachelors, καθόσον καλά παιδιά, αν εξαιρέσεις τον – χαοτικών διαστάσεων – συναισθηματισμό τους, που μπορεί να αφανίσει ακόμα και Μανιάτισσα μοιρολογίστρα την ώρα της δουλειάς της.

Penny

Ελαφρώς ματαιόδοξοι άνθρωποι, με κάπως πιο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους από αυτή που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, που ωστόσο δεν ενοχλούν, γιατί αναδίδεται από τα μέσα τους μια απροσδιόριστη καλοσύνη. Πολλοί τους λένε «αγαθοβιόληδες», αλλά ο κόσμος είναι γενικά υπερβολικός και πολύ γρήγορος στο να βγάζει συμπεράσματα. Κάτι σαν ηλεκτρόνιο με ικανότητα κρίσης./ Μητρικές φιγούρες στις οποίες καταφεύγουν όλοι για να πουν τον πόνο τους, να ζητήσουν συμβουλές για τα γκομενικά τους, να τους κάνουν τη φορολογική τους δήλωση και μετά να τους κατεβάσουν τα χαλιά. Παρόλα αυτά, δε χαίρουν της καθολικής εκτίμησης όσων προστρέχουν σ’ αυτές, επειδή, λέει, έχουν χαμηλό επίπεδο. Άκου τώρα. Τί θα πει «προστρέχουν»;/Καπατσογκόμενες με ελαφρώς πίτουρες συντρόφους, που είναι αναγκασμένες να τα κουμαντάρουν όλα και να φέρνουν βόλτα ένα σπίτι, ένα εξοχικό, δυο αυτοκίνητα και τρία σκυλιά, γιατί «ο πίτουρας πάει για σκάκι» και «δε μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα, μην κοιτάς τα οχτώ πτυχία του, εγώ δεν ήθελα επιστήμονα, άντρα ήθελα».

Bernadette

Μικρές άσημες ηρωίδες της καθημερινότητας, που ανέχονται με ιώβεια υπομονή το σόι του αντρός τους (και το δικό τους, τώρα που το σκέφτομαι) και ιδίως τις παρεμβάσεις με ποικιλία από το πώς θα μαγειρέψουν τον γαλέο μέχρι τί χρώμα κουρτίνες θα βάλουν στο σαλόνι.

Amy

Κορίτσια που υπέφεραν στην εφηβεία τους από κυστική ακμή και υπέστησαν αντιπερισπασμό του «είναι» τους, όταν – στο πανεπιστήμιο – ανακάλυψαν πως υπάρχει μια κρέμα που τη βάζεις στη μούρη τους και κρύβονται τα μπιμπίκια, το foundation που λέμε./ Αυτές που καθόταν στα εφηβικά πάρτι σε μια γωνιά του καναπέ, αποφεύγοντας να λαδώσουν τα χέρια τους με τα λουκανικοπιτάκια, μήπως κι ερχόταν να τους ζητήσουν να χορέψουν «μπλουζ» ένα οποιοδήποτε αγόρι, με μια ελαφριά προτίμηση στο εξίσου ντροπαλό αγόρι του πάρτι./ Ακόμα περιμένουν οι καψερές.

Μάνα Sheldon

Κρητικές μανάδες με εξαιρετικές ικανότητες χειρισμού καραμπίνας και ανοίγματος φύλλου για χορτόπιτα. Ταυτόχρονα.

Μάνα Leonard

Κουραστικός. Αυτό είσαι, ένας απόλυτα κουραστικός τύπος. Καλά να είσαι, αλλά μας έχεις διαλύσει το νευρικό σύστημα με όλες τις παρατηρήσεις και επεξηγήσεις σου. Ωστόσο, έχεις δίκιο ως προς το ότι είμαστε πολύ παθητικοί άνθρωποι που ζούμε σε πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ εδώ και 8 χρόνια.

Ναταλί Σαϊτάκη

Share
Published by
Ναταλί Σαϊτάκη