Τι θα λέγατε για λίγο τσίπουρο και μετά φεστιβάλ με Nightstalker και Χατζηφραγκέτα; Φύγαμε για Βόλο!

Nightstalker / Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου

Η υπόθεση «φεστιβάλ» είναι πονεμένη στην Ελλάδα και ειδικά στην επαρχία. Έχουν γίνει πολλές απόπειρες και δυστυχώς τα περισσότερα που δεν έχουν έδρα την Αθήνα δεν καταφέρνουν να μακροημερεύσουν. Μία εξαίρεση σε αυτόν τον, τρόπον τινά, κανόνα βρίσκεται στη μέση του χάρτη, κάτω από το Πήλιο και δίπλα στη θάλασσα. Στον Βόλο δηλαδή. Εκεί λοιπόν πριν από πέντε χρόνια η ομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων Plenty Projects έβαλε ως στόχο της τη δημιουργία ενός φεστιβαλικού θεσμού, με συμμετοχές ήδη γνωστών αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, χωρίς να λείπουν οι guests από το εξωτερικό.

Και πράγματι, κατάφεραν να «θεσμοθετήσουν» το Volume Festival ως ένα σημείο αναφοράς στο φθινοπωρινό πρόγραμμα των μουσικόφιλων της Θεσσαλίας. «Το Volume είναι ένα περιφερειακό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά συμβαίνει κάθε χρόνο στο κέντρο του χάρτη της. Ο Βόλος είναι το μέρος όπου δραστηριοποιούμαστε και ο τόπος καταγωγής μας αλλά έχει -πέρα από τους όποιους περιορισμούς- τις κατάλληλες συνθήκες για μια τέτοια συνάντηση. Έχει το δικό του σύγχρονο πνεύμα ως πόλη, τους νέους ανθρώπους που το στηρίζουν, ενώ είναι προσβάσιμος και από τις γύρω περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, ακόμα και από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αν κάποιος επισκέπτης θέλει να περάσει ένα όμορφο διήμερο. », εξηγεί ο espeekay (κοινώς Νίκος) εκ μέρους των διοργανωτών.

Χατζηφραγκέτα / Φωτό: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

«Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα διαμορφώνεται βάσει του τι θα θέλαμε να δούμε εμείς ως θεατές, από αναγνωρίσιμους ή ανερχόμενους Έλληνες και ξένους, που ταιριάζουν και μπορούμε να δώσουμε το βήμα να συμμετάσχουν. Δεν στρεφόμαστε σε συγκεκριμένα είδη μουσικής, πρόκειται άλλωστε για φεστιβάλ και μπορούν να συνυπάρξουν πολλές φωνές. Η μια φάση μπορεί να είναι σκληρό stoner rock ή κάτι από έντεχνη μουσική, και από την άλλη το πρόγραμμα να έχει dub/jungle ή ακόμη και swing την ίδια μέρα». Φέτος η ομάδα μπορεί να μιλάει με αυτοπεποίθηση για το μεγαλύτερο σε έκταση και αριθμό σχημάτων πρόγραμμα από κάθε άλλη χρονιά. Με τους Nightstalker, Boogie Belgique, Χατζηφραγκέτα, Penny & the Swinging Cats, Wedding Singers, Τοmorrows Tulips, Cayetano, A Victim of Society, Noise Figures, και τους ντόπιους Undercover Band, Noma, I Against I, μεταξύ άλλων (συνολικά 14 σχήματα και 8 Djs) να γεμίζουν το διήμερο πριν από τα τσίπουρα της 28ης Οκτωβρίου (που είναι και παράδοση στην πόλη του Βόλου) με μουσική και διαφορετικούς ήχους στην «βολιώτικη Τεχνόπολη» (όπως αποκαλούν οι επισκέπτες χαριτολογώντας τις υπέροχες, βιομηχανικές εκτάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα) και δη στο Lab Art venue.

Στο Volume Festival το 2010 με τους Burger Project επί σκηνής

Στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, τότε στο χώρο του Gold Star, είχαν κάνει «ποδαρικό» το 2010, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Μόνικα, ο πρώτος μετά από αρκετά χρόνια μακριά από το βολιώτικο κοινό, και η δεύτερη ουσιαστικά για πρώτη φορά κοντά σε αυτό. «Μαζί τους ήταν ένα τρελό line up με 63 High και Burger Project στο ίδιο πρόγραμμα και αυτή η διοργάνωση, η πρώτη, έθεσε ψηλά τον πήχη. Έκτοτε, σημαδιακή ήταν και η διοργάνωση του 2011, οπότε και έγιναν δύο τα stages και οι πρώτοι καλεσμένοι από το εξωτερικό ( Dub Pistols & Radical Guru) έδειξαν ότι υπάρχει τρόπος για κάτι τέτοιο που μέχρι στιγμής ήταν στη σφαίρα της επιθυμίας, σαν φαντασίωση για πολλούς. Κάθε χρόνο έχουμε τις εκπλήξεις μις συγκλονιστικής εμφάνισης ή του feedback από το κοινό, έτσι και φέτος ελπίζουμε να είναι μοναδικά, ειδικά με το τρίτο stage σε μια στοά στο χώρο Τσαλαπάτα, που θα έχει Dj line up, με τους Cayetano, Bad Spencer και Argy!».

Και το 2011 με τον Παύλο Παυλίδη & B Movies

«Στο μέλλον φανταζόμαστε το Volume ως ένα αναγνωρίσιμο φεστιβάλ στην Ελλάδα, μια πλούσια πρόταση με απήχηση και στο εξωτερικό ίσως, ένα αντάμωμα για συναυλιακή εκτόνωση στο Βόλο κάθε φθινόπωρο, με επισκέπτες όλων των ηλικιών και στιλιστικών απόψεων που θα συρρέουν εκείνες τις μέρες “με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς”. Κάθε χρόνο, βέβαια, το βλέπουμε με νέα οπτική, οπότε, θα δείξει…». 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Οκτωβρίου
Master stage(Lab Art)
NIGHTSTALKER [Live] Mr PULSE [Live] RUSTY ROCK [Live] KID GALAX [Live]
after party: PSYCHOGRANDMAMMAS [Dj set]

Ampifier stage (ex-cafe Σαντάν)
TOMORROW’ S TULIPS (USA) [Live] THE NOISE FIGURES (Αθήνα) [Live] A VICTIM OF SOCIETY (Αθήνα) [Live]

Dance stage (Στοά Τέχνης)
Ι AGAINST I [Live] CAYETANO [Dj set] Bad Spencer (Yes it Does Sure it Does, Αθήνα)

[Dj Set]

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Οκτωβρίου
Master Stage (LAB ART)
Wedding Singers (after midnight Live party) BOOGIE BELGIQUE (BL) [Live]
PENNY & ΤΗΕ SWINGIN’ CATS [Live] UNDERCOVER Band [Live]

Amplifier stage (ex-cafe Σαντάν)
XATZΗΦΡΑΓΚΕΤΑ [Live] The BALI’HAIANS [Live] NOMA [Live]
NoFunkyDrummer (Frantic V) [Dj set]

Dance stage (Στοά Τέχνης)
ARGY (DE) [dj set] ΑTSOU [dj set] STEVE KIS [dj set] DIMITRIS NIKOU [dj set]

Σημεία προπώλησης: στο δίκτυο καταστημάτων Public Stores, Seven spot και Παπασωτηρίου, σε επιλεγμένα καταστήματα του Βόλου (Eλέφαντας coffee bar, Pleasures Seaside Cafe) και ηλεκτρονικά στο www.www.viva.gr/tickets/festival/volume-festival/ ή τηλεφωνικά στο 11876.

Για περισσότερες πληροφορίες όμως, δείτε εδώ.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου