Τι έκαναν το Σαββατόβραδο εννιά γυναίκες στον Βοτανικό;

Girl Power. Girl Attitude. Who runs the world? Girls! (που λέει και η Beyonce). Αυτά και άλλα παρόμοια αποφθέγματα θα μπορούσαν να περιγράψουν τη γενικότερη αίσθηση του φεστιβάλ Girllls United, που πραγματοποιήθηκε στο Βοτανικός Live Stage. Με ένα καθαρά γυναικείο line up και μουσικές που κυμαίνονταν από την electro μέχρι την indie και τη folk, δε μπορούσε παρά να μας προϊδεάσει θετικά για το κλίμα της εκδήλωσης.

Με δυνατά ονόματα από το εξωτερικό όπως αυτά των Emika, Ikonika και της παραγωγού του BBC, B.Traits αλλά και εγχώρια όπως αυτά των Berlin Brides και Kathrin The Thrill, μας έδωσαν μια μουσική γεύση και την εντύπωση ότι το φεστιβάλ ήρθε για να μείνει. Γενικά το κλίμα ήταν θετικό. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ ήταν μάλλον ρίσκο, με την έννοια ότι οι πεποιθήσεις για την προσέλευση του κόσμου ήταν υψηλές. Κάτι που δυστυχώς διαψεύστηκε. Το κοινό ήταν περιορισμένο και όχι ιδιαίτερα θερμό.

Εξαιρετικές Kathrin The Thrill και Berlin Brides, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Στη συνέχεια, Β Traits και Mc Juma, με πιο techno/dance ύφος ( όπου είδα και τη μεγαλύτερη “κίνηση” στο κόσμο) και λίγο αργότερα, τα κορίτσια Evie KourtidesNalyssa GreenViolet Louise με ηλεκτρονικούς folk ήχους, όπου κατά τη ταπεινή μου άποψη ήταν σε λάθος σημείο μέσα στο line up, με αποτέλεσμα πολλοί μετά τo ξεσηκωτικό set της Traits να ακολουθούν το δρόμο για την έξοδο.

Τα περισσότερα εύσημα φυσικά στη Βρετανή Emika για την υπέροχη φωνή σε συνδυασμό με τον techno/dubstep ήχο της και στην Ikonika για το σωστό κλείσιμο σε πιο dance/dubstep ύφος, μπροστά, μάλιστα, στα λιγοστά άτομα που είχαν παραμείνει εκείνη την ώρα στο χώρο.

Ζεστή ατμόσφαιρα, ωραίο, πολυποίκιλο line up και πάνω από όλα όμορφη διάθεση και αγάπη για τη μουσική. Αυτά χαρακτήριζαν το χθεσινό Girllls United, το οποίο με κάποιες διορθώσεις και περισσότερη στήριξη από το κόσμο, θα έχει μέλλον. Το ευχόμαστε.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου