Categories: TV SHOWS

The Walking Dead: Tα ζόμπι τραγουδάνε ακόμα


Το παρακάτω κείμενο περιέχει spoilers για τον 7ο κύκλο του The Walking Dead.

Λίγο-πολύ όλοι τον έχετε γευτεί γνωρίζετε τα βασικά για τη σειρά που ακολουθεί τις περιπέτειες και την προσπάθεια επιβίωσης της αγαπημένης μας ομάδας επιζησάντων από την αρχή μιας ζόμπι αποκάλυψης. Το The Walking Dead έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην καλωδιακή τηλεόραση και έχει κερδίσει και μια Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς. Έχει επεκταθεί σε ένα franchise που, εκτός από τη σειρά και το comic στο οποίο βασίζεται, αποτελείται από talk show (Talking Dead), webisodes, video games και μια spin-off σειρά (Fear the Walking Dead).

Έχει ανανεωθεί ήδη για 8η σεζόν καθώς τα comics προσφέρουν μπόλικο υλικό και έμπνευση στους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι ξέρουν πως θα προχωρήσει η σεζόν μέχρι και τον 10ο κύκλο. Γνωρίζουν επίσης και τη γενική κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν μέχρι και τη 12η χρονιά αν η σειρά ανανεωθεί για περισσότερες σεζόν.

Η παραγωγή συνεχίζει να είναι ποιοτική και φιλόδοξη, αν και το γράψιμο έχει εξασθενήσει με το πέρας των κύκλων και μερικά storylines δεν έχουν πετύχει το στόχο τους (ναι Wolves, εσάς λέω). Η έβδομη σεζόν ξεκίνησε ακριβώς εκεί που μας άφησε για 6 μήνες το -ομολογουμένως- κακό cliffhanger του προηγούμενου κύκλου· με τον νεοεισελθόντα Negan να κραδαίνει τη Lucille (το ρόπαλό του, ντε) πάνω από τα κεφάλια της ομάδας και το πρώτο επεισόδιο να ξεμπερδεύει κάπως άκομψα με τις δολοφονίες του Glenn (κοινό μυστικό) και του Abraham (απλά για shock value λένε οι κακές φήμες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κι έτσι, εκεί που ο Rick και η παρέα του είχαν εγκατασταθεί με κόπο στην Alexandria και ανέπτυσσαν σχέσεις με την ειρηνική κοινότητα του Hilltop, όλα τους πήγαν στραβά στο πρώτο μισό της 7ης σεζόν. O σαδιστής villain Negan που του αρέσει να μονολογεί και να λέει γλυκόλογα στη Lucille τους έκανε τη ζωή μίζερη. Με βία και απειλές, έχοντας πίσω τους μεγαλύτερους αριθμούς των Saviors, ανάγκασε την ομάδα του Rick να τον υπακούει, να του δώσουν τα όπλα τους, να του δίνουν κάθε βδομάδα προμήθειες και γενικότερα να τους ταπεινώνει σε κάθε ευκαιρία. Γνωρίσαμε παράλληλα και το ευμαρές Kingdom του βασιλιά Ezekiel με την κατοικίδια τίγρη του και κλείσαμε τα πρώτα 8 επεισόδια με έναν συντετριμμένο και σχεδόν παραιτημένο Rick να σκέφτεται τις επιλογές του.

Στην πρεμιέρα του 2ου μισού της 7ης σεζόν η Alexandria έχει λόγους να ελπίζει καθώς ο  Rick είναι αποφασισμένος να πείσει το Hilltop και το Kingdom να επιτεθούν στους Saviors του Negan. Στο επόμενο επεισόδιο γνωρίζουμε μια νέα ομάδα επιζώντων τους οποίους καταφέρνει μάλλον να στρατολογήσει ο χαμογελαστός πλέον Rick, εν μέρει παλεύοντας με το πιο badass ζόμπι που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στη σειρά. 

Οπότε τι περιμένουμε να δούμε στα τελευταία 6 επεισόδια της σεζόν; Περιμένουμε την προσπάθεια του Negan να κρατήσει ενωμένους τους Saviors και να μην αποξενώσει τελείως τους συμμάχους του, καθώς επιβάλλεται με βία και φόβο. Την επίδραση που ίσως είχε στον Carl η επίσκεψή του στον Negan. Το αν θα επιβεβαιωθεί η φήμη που θέλει το νέο οικισμό που γνωρίσαμε στο σκουπιδότοπο του 10ο επεισοδίου να είναι οι Whisperers, οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στα comics. Τέλος, περιμένουμε να δούμε την προσπάθεια του Rick να ενώσει την Alexandria, το Hilltop, το Kingdom και ίσως άλλους οικισμούς στη μάχη ενάντια στον Negan και των Saviors.

Όπως και να έχει, η έβδομη σεζόν δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα την παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται ότι οδεύουμε προς μια εντυπωσιακή τελική σύγκρουση.

Γιώργος Καραλιάς

Share
Published by
Γιώργος Καραλιάς