Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Τέσσερα Must See για τις επόμενες μέρες

Madness – The Get Up

ΜΟΥΣΙΚΗ // Online Streaming – Παρασκευή 14 Μαΐου στις 22:30

Οι αγαπημένοι Madness δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και γνώρισαν τεράστια επιτυχία με το ντεμπούτο άλμπουμ τους, One Step Beyond, το οποίο έφτασε στο Νο.2 των βρετανικών άλμπουμ charts. Από το 1980 μέχρι το 1983, το συγκρότημα σημείωσε 13 top 10 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των My Girl, Baggy Trousers, It Must Be Love και House of Fun. Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα αγαπημένα live acts του Ηνωμένου Βασιλείου και πρωτοπόροι στο κίνημα SKA, οι Madness έχουν κυκλοφορήσει έκτοτε πάνω από 11 άλμπουμ. Το 2016 παρουσίασαν το πρώτο, μονοήμερο, φεστιβάλ με το όνομα House of Common στο Clapham του Λονδίνου, στο οποίο μάλιστα ήταν και headliners και ήταν γεμάτο από SKA και reggae καλλιτέχνες.

(H πρόσφατη εμφάνιση των Madness στο σόου του Jimmy Kimmel)

Το«The Get Up» είναι ένα σόου που θα παρουσιαστεί παγκοσμίως σε live streaming και έχει επιμεληθεί το ίδιο το συγκρότημα, περιλαμβάνει παλιά και νέα τραγούδια τους, αρκετή κωμωδία και μερικούς εκλεκτούς καλεσμένους-έκπληξη. Το σενάριο υπογράφει ο κωμικός και συγγραφέας, Charlie Higson. Γυρισμένο στο φημισμένο London Palladium, αυτό το μοναδικό σόου παρουσιάζει την υπέροχη τρέλα των αγαπημένων μουσικών και είναι ο δικός τους τρόπος να αποχαιρετήσουν τις ατελείωτες μέρες του λοκντάουν. 

Info: Universe Events

Per Amor Vostro

7ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

ΣΙΝΕΜΑ // On Demand Streaming – Από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 23 Μαΐου 

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Leros, προσκαλούν τους σινεφίλ που ζουν στην Ελλάδα σε μια σειρά από κινηματογραφικές προβολές επιλεγμένων ιταλικών ταινιών… στο σπίτι τους και παρουσιάζουν το 7ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου – Italian Online Film Fest, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου. Θα προβληθούν πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο, των Πάολο Σορεντίνο, Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο, Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Τζάνι Αμέλιο, Βαλέριο Μιέλι με πασίγνωστους ηθοποιούς όπως ο Τόνι Σερβίλο, η Βαλέρια Γκολίνο και ο Αντόνιο Αλμπανέζε. 

Η Βαλέρια Γκολίνο στο Per Amor Vostro

Η ταινία Per amor vostro (Για χάρη σας) του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο (2015) καταπιάνεται με την Άννα που ως παιδί ήταν εξωστρεφής και θαρραλέα. Σήμερα είναι μια γυναίκα που ζει στη Νάπολη και τα τελευταία είκοσι χρόνια σταμάτησε να βλέπει  τι πραγματικά συμβαίνει στην οικογένειά της. Για χάρη των τριών παιδιών της και της οικογένειάς της, επέτρεψε στη ζωή της να σβήνει μέρα με τη μέρα, αν και στη δουλειά όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν, κάτι που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Γιατί η Άννα έχει τη φυσική ροπή να βοηθάει τους άλλους, το χάρισμα αυτό όμως δεν το χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Παίζουν οι: Βαλέρια Γκολίνο, Μασιμιλιάνο Γάλο, Ανδριάνο Ζιανίνι.

Info: https://iicateneonline.gr/

Bazooka

ΜΟΥΣΙΚΗ // Live Streaming – Κυριακή 16 Μαΐου στις 23:00

Το STAGES A/LIVE κλείνει τον κύκλο των συναυλιών του για φέτος με τελευταίο σταθμό στον Βόλο και με ένα εκρηκτικό season finale. Οι χαρισματικοί Bazooka  βάζουν στην πρίζα τη σκηνή του Lab Art στον Βόλο, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σαρρή. Η rock και post-punk γίνεται λόγος να ανεβάσουμε στο μάξιμουμ την ένταση. Tο Lab Art live stage είναι ένας συναυλιακός χώρος, σχεδόν «μαγικός» και εκεί θα δούμε ζωντανά ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα με ελληνικό στίχο των τελευταίων ετών, τους Bazooka, που φέρνουν τις garage και punk, μα περισσότερο τις rock στιγμές της εγχώριας underground μουσικής σκηνής, που τόσο μας έλειψε. 

Bazooka (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στον Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, “Shame Take My Brain/Ravening Trip” (Inch Allah Records) το 2011, ενώ το 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Slovenly Recordings για το EP “Ι Want To Fuck All The Girls In My School”. Το 2013 κυκλοφόρησε το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ. Ακολούθησαν το single «Δεμένος Στο Κρεβάτι Σου» (Sound Effect Records, 2015) και το άλμπουμ Άχρηστη Γενιά (Slovenly, 2016). Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από δέκα περιοδείες στην Ευρώπη. Τον Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν το EP «Ζούγκλα», ενώ το καλοκαίρι του 2018 οι Bazooka ηχογράφησαν τον τρίτο τους δίσκο, Zero Hits, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Info: Onassis YouTube Channel

Δημήτρης Μυστακίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ // Live Streaming – Κυριακή 16 Μαΐου στις 20:30

Τα Lighthouse Sessions, η ενότητα μουσικών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκε στο ΚΠΙΣΝ τον Ιανουάριο του 2021, παρουσιάζοντας μια σειρά από απρόσμενες επί σκηνής συμπράξεις, ρίχνει αυλαία με εκλεκτό καλεσμένο τον Δημήτρη Μυστακίδη. 

Δημήτρης Μυστακίδης

Κάθε μήνα, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης πλαισιώνει με ένα τζαζ τρίο και ένα κουαρτέτο εγχόρδων μια προσωπικότητα της εγχώριας μουσικής. Έχοντας σαν αφετηρία την τζαζ και τελικό προορισμό μια απελευθερωμένη από κανόνες συνομιλία, τα Lighthouse Sessions περνούν μέσα από την ελληνική παράδοση, τα ρεμπέτικα και την κλασική μουσική, σε ένα πρωτότυπο, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται να βάλει τη δική του ηχητική πινελιά με τις χορδές της λαϊκής του κιθάρας, όργανο ταυτισμένο στην εποχή μας με το όνομά του, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. 

Μετρώντας τριάντα πέντε χρόνια ως επαγγελματίας μουσικός και 20 χρόνια ως καθηγητής, o Μυστακίδης έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών (συνθέτες, μουσικοί, ερμηνευτές) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 150 δίσκους. O συνθέτης, ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, είναι σήμερα ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πρόσωπα στον ευρύτερο χώρο της τζαζ. Όλοι οι συντελεστές: Ντίνος Μάνος – μπάσο, Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης  – ντραμς, Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί, Κώστας Παναγιωτίδης – βιολί, Ηλίας Λιβιεράτος – βιόλα, Μαρίνα Κολοβού – τσέλο, Σύνθεση & ενορχήστρωση εγχόρδων: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Διασκευές: Δημήτρης Μυστακίδης & Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.

Info: SNFCC YouTube Channel

POPAGANDA